Tak.
okazja przeszła koło nosa - Mercedes CL550 AMG
Zwiń
X
-
Sarrazin, a co za różnica czy licytacja czy kup teraz? jest to nad umowa pomiędzy kupującym a sprzedającym. Ten co wylicytował pójdzie do sądu i powinien wygrać... niestety..za głupotę trzeba płacić.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112Ten co wylicytował pójdzie do sądu i powinien wygrać... niestety..za głupotę trzeba płacić.
Był nie tak dawno wyrok Sądu, który uznawał taką sytuację za ewidentną pomyłkę i roszczenia kupującego zostały odrzucone.
Nie mogę teraz znaleźć tego artykułu, ale czytałem o tym gdzieś w necie..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukasz3112Sarrazin, a co za różnica czy licytacja czy kup teraz? jest to nad umowa pomiędzy kupującym a sprzedającym. Ten co wylicytował pójdzie do sądu i powinien wygrać... niestety..za głupotę trzeba płacić.
Komentarz
-
-
No ja słyszałem, że ktoś kupił poprzez allegro samochód za 800 lub 8000 zł już nie pamiętam dokładnie (ale rzeczywista cena samochodu była duuuużo większa). Sprzedający sprzedał samochód w czasie trwania aukcji ale aukcji nie wycofał. Po zakończeniu osoba która wylicytowała, skontaktowała się ze sprzedającym no ale samochodu nie było więc sprawa poszła do sądu. No i ten co wylicytował samochód wygrał i sprzedający musiał odkupić swój samochód i sprzedać go za cenę z allegro.
[ Dodano: Pon 02 Sie, 10 16:23 ]
Jak wszyscy doskonale wiedzą, Allegro to portal aukcyjny. Wprawdzie większość transakcji i tak prawdopodobnie opiera si…
już nawet artykuły w necie są
Komentarz
-
-
Myślę, że KC może wszystko wyjaśnić. Sprzedający nie musi się raczej niczym przejmować.
Kodeks Cywilny Art. 84. § 1. W razie błędu co do treści czynności prawnej można uchylić się od skutków prawnych swego oświadczenia woli. Jeżeli jednak oświadczenie woli było złożone innej osobie, uchylenie się od jego skutków prawnych dopuszczalne jest tylko wtedy, gdy błąd został wywołany przez tę osobę, chociażby bez jej winy, albo gdy wiedziała ona o błędzie lub mogła z łatwością błąd zauważyć; ograniczenie to nie dotyczy czynności prawnej nieodpłatnej.
Było już kilka takich przypadków i zawsze rozstrzygnięte były na korzyść sprzedającego.1.9 TDi ASV - seria, Φ 5,5l/100km
Komentarz
-
-
Mój kolega licytował przyczepkę do auta. Po wygranej licytacji zgłosił się do sprzedającego z finalizacją aukcji a tam zonk przyczepki już nie było. Zrobił się problem i kolega do gościa że kliknięcie Kup Teraz jest jak podpisanie umowy cywilno-prawnej i sprzedający ma problem. Koleś wtedy że jest producentem pasty do mycia rąk i oferuje mu 5kg a kolega na to żeby do oferty dopisał jedno zero i zna adres!!! Po tygodniu dostał paletę pasty do mycia rąk a że ma warsztat naprawczy to z pasty korzysta do dziś!!! Najważniejsze żeby dogadać się!!!Skoda Octavia II combi 1,9 TDI BKC 77kW 105KM
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=53228
>>>>>JohnBv<<<<<
mailto: [email protected]
Komentarz
-
-
-
Moim skromnym zdaniem, to takiemu cwaniakowi, co kupuje auto za 280 złotych korzystając z oczywistej pomyłki sprzedającego, a potem idzie do sądu, to należy się porządny wp***dol. Sędziemu który nakaże wydać auto także.
W jakim kraju żyjemy, że przez jedną pomyłkę można stracić oszczędności życia.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SalvatoreMoim skromnym zdaniem, to takiemu cwaniakowi, co kupuje auto za 280 złotych korzystając z oczywistej pomyłki sprzedającego, a potem idzie do sądu, to należy się porządny wp***dol. Sędziemu który nakaże wydać auto także.
W jakim kraju żyjemy, że przez jedną pomyłkę można stracić oszczędności życia.
W cywilizowanym,za błędy trzeba płacić np. ( pobierając większą kwotę w banku,odchodzisz od okienka od razu,nie najpierw sprawdzasz czy kwota się zgadza ) tak samo powinien postąpić sprzedający,zanim wystawił powinien sprawdzić.Jest opcja na samym końcu,żeby sprawdzić czy podane dane się zgadzają
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77No i autko wystawione ponownie: http://allegro.pl/item117...cja_okazja.html.
Komentarz
-
Komentarz