natash, działalność otworzyć w 15min w urzędzie gminy lub miasta. Idziesz z dowodem i wypełniasz formulasz. Najlepiej przed obrać sobie jakieś biuro rachunkowe które będzie się nami "opiekować" gdyż w wniosku taką informację podajesz.
Konto bankowe dla firmy
Zwiń
X
-
Polecam Deutsche Bank PBC SA i Konto dbNET dla jednoosobowych działalności gospodarczych oraz spółek cywilnych.
Wszystko za free(wpłaty/wypłaty w kasie, przelewy), karta 3,50 miesięcznie, ale po jednej transakcji również za zero. Wypłaty wszystkie bankomaty w PL i na świecie za free.
Dodatkowe konto np. w walucie EUR 4,99, pierwszy przelew SEPA za free.
Wpłaty i wypłaty w EUR również za free.
Dodatkowo ma kilka bonusów, różne ubezpieczenia, promocje na wysyłki paczek INpostów, jak dobrze pamiętam chyba z 50 za free.
Można otworzyć przez internet lub u mnie(głównie mazowieckie) i mieć Doradcę z OCP :wink:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecOstatnio slalem z BS o 13:20 a w mbanku bylo dopiero na drugi dzien po 13tej.
Wiem, że odpowiedź po prawie 3 miesiącach jest mało interesująca ale trzeba brać sporo aspektów pod uwagę. Jestem pracownikiem jednego (a jest ich ponad 550 central w Polsce) BSów w kraju i na swoim przykładzie stwierdzam, że nie ma tu żadnych zbędnych opóźnień w wysyłce sesji.Paweł
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maksiuWiem, że odpowiedź po prawie 3 miesiącach jest mało interesująca
[ Dodano: Sro 13 Lis, 13 06:21 ]
Zamieszczone przez natashMam osobiste tam, interfejs Internetowy tragiczny :P
Ogólnie bardzo prosty, możesz podzielić się bardziej swoimi spostrzeżeniami?
Komentarz
-
-
Trochę czasu upłynęło, więc czas odświeżyć.
Jako, że pod jednoosobową działalność nie jest wymagane posiadanie konta firmowego chciałbym założyć drugie konto osobiste właśnie do celów DG.
I teraz pytanie, które/w jakim banku konto osobiste może być wykorzystywane w 1os DG?
Millennium odpada bo tu mam już osobiste.
Alior sync też odpada bo jest zapis w regulaminie, że mogą rozwiązać umowę jeśli wykryją wykorzystanie konta w DG.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
[ Dodano: Pon 24 Mar, 14 11:57 ]
Zamieszczone przez mamaj12Jako, że pod jednoosobową działalność nie jest wymagane posiadanie konta firmowego chciałbym założyć drugie konto osobiste właśnie do celów DG
też myślę nad zamknięciem konta firmowego w mbanku
i założenie jakiegoś podstawowego w innym banku->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynoljest wymagane posiadanie kontaobecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
mamaj12, jako osoba fizyczna prowadząca ddziałalność gospodarczą odpowiadasz przed fiskusem całym swoim majątkiem wiec się nie przejmuj bo jak cię wezmą w obroty to ci wszystkie konta sprawdza, nie będą się pytać czy firmowe czy prywatne, każda jedna zlotowka na obojętnie jakim rachunku musi mieć pokrycie :wink:superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Samiec, a gdzie jest haczyk?obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftUtrzymanie konta na miesiac ??
Koszt przelewu do ZUS/US/dowolnego ??
Koszt karty do konta ??
Cos watpie, aby bylo to za 0pln 8)
- 0zł prowadzenie
- 0zł wszystkie przelewy
- 0zł jeden przelew SEPA
- wpłaty i wypłaty w kasie 0zł :!:
- karta 3,5 lub z 5zł, chyba, że w miesiącu zrobisz transakcje.
- dodatkowo sporo ubezpieczeń do karty za free.
Haczyka nie ma, po prostu w DB ktoś dobrze pomyślał, aby ściągnąć takich "sprytnych" przedsiębiorców co korzystają z konta prywatnego.
Zaczniesz współprace, może firma się rozwinie, jakiś kredyt. Osady na rachunkach i bank zacznie zarabiać.
[ Dodano: Wto 25 Mar, 14 20:11 ]
Tu macie taryfę opłat i prowizji konto dbNET.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez MaicroftUtrzymanie konta na miesiac ??
Koszt przelewu do ZUS/US/dowolnego ??
Koszt karty do konta ??
Cos watpie, aby bylo to za 0pln 8)
- 0zł prowadzenie
- 0zł wszystkie przelewy
- 0zł jeden przelew SEPA
- wpłaty i wypłaty w kasie 0zł :!:
- karta 3,5 lub z 5zł, chyba, że w miesiącu zrobisz transakcje.
- dodatkowo sporo ubezpieczeń do karty za free.
Haczyka nie ma, po prostu w DB ktoś dobrze pomyślał, aby ściągnąć takich "sprytnych" przedsiębiorców co korzystają z konta prywatnego.
Zaczniesz współprace, może firma się rozwinie, jakiś kredyt. Osady na rachunkach i bank zacznie zarabiać.
[ Dodano: Wto 25 Mar, 14 20:11 ]
Tu macie taryfę opłat i prowizji konto dbNET.
Komentarz
-
-
Jakieś inne podpowiedzi na konto prywatne do DG?
Myślałem o BS ale odpada bo nie można na prywatnym robić obrotu z firmy. A to by mi załatwiło strawę bo mam pod ręką i placówkę, i bankomat ale dupa. W PKO BP także trzeba mieć firmowe.
Coś z dobrze działającym internetowym interfejsem i szybkim księgowaniem przelewów....??
Komentarz
-
-
Większość kont osobistych ma zapis w regulaminie, że nie możesz wykorzystywać w DG.
Dobre konto w Millennium możesz wykorzystywać w DG i interfejs jest bardzo fajny wg mnie (dużo fajniejszy jak DB).
Ja założyłem polecane wyżej w DB jednak interfejs jest... jaki jest.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
Komentarz
-
-
oferta mbanku dla agro przedsiębiorstw też jest konkurencyjna https://www.mbank.pl/msp-korporacje/agro-biznes/
Komentarz
-
Komentarz