Wybór TV

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RABIN
    Rider
    • 2009
    • 450
    • Octavia II combi (1Z5)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

krissos, fajny model jednak u mnie cenowo sie nie zalapal bawilem sie w sklepie h6700 i wymiatal. mi nie zalezalo na 3d a na stosunku jakosc/cena bo mialem do kupienia dwa tv. czas pokaze czy byl to dobry wybor.

[ Dodano: Nie 04 Sty, 15 22:15 ]
    Golas27, tez zastanawiam sie na wywaleniu dekodera bo upc dalo mi straszne badziewie do tego kolejny grat na komodzie jednak najpierw musze rozeznac jak zastapic nagrywarke bo przy karcie by mi jej brakowalo

Komentarz

• krissos
      Elegance
      • 2011
      • 840
      • Honda
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez RABIN
      krissos, fajny model jednak u mnie cenowo sie nie zalapal bawilem sie w sklepie h6700 i wymiatal. mi nie zalezalo na 3d a na stosunku jakosc
      Model h6700 czy to twój błąd bo nie widzę takiego? Mi też nie zależy na 3d. Co kupiłeś?
      "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
      ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• RABIN, ja akurat nie nagrywam, ale nagrywanie jest w TV (u Ciebie nie ma?!) wiec dekoder do tego mi nie potrzebny. Co do karty to dobrze miec mozliwosc wyprobowania i ewentualnego powrotu do dekodera (u mnie z tym nie ma problemu) bo jednak nie na kazdym TV karta dziala jak sie nalezy. Jak wspomnialem na Sharpie bywaja problemy z obrazem (czasem pixeloza i rozmycie), ale rzadko wiec nie jest to denerwujace, druga sprawa ze pomimo wbudowanego dekodera byly problemy ze znalezieniem kanalow, metoda prob udalo sie wkoncu ustawic na "Szwecje" bo na "Polsce" omijal pierwsze 50 kanalow, podobno np. Panasonic lubi na "Niemczech" odbierac bo tez nie bangla na polsce.

Komentarz

• RABIN
          Rider
          • 2009
          • 450
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

krissos, pisalem o tym http://www.samsung.com/pl/consumer/t...UE40H6700SLXXH
          kupiłem h5500 i jak narazie jestem mega zadowolony

[ Dodano: Pon 05 Sty, 15 21:09 ]
          Golas27, funkcja nagrywania pewnie jest na dysk zewnetrzny nie rozgryzłem tego jeszcze jak naraziem mam nagrywrke i przez nia nagrywam

dzis odebrałem 50-tke samsunga h5000 model mocno okrojony nie smart jednak narazie nic na jego tenmat nie napisze bo źródło sygnału to analogowa kablówka firmy telpol i jest dramat sam śnieg. Jutro bede podpinał kompa i sprawdze jak 50 cali radzi sobie z filmami. Z tego co jak narazie duało mi sie zauważyć to leszy dwiek niz w 40h5500 ale to moze byc złudne ze wzgledu na akustyke pomieszczen.

Komentarz

• Chris11
            RS
            • 2011
            • 1587

Zamieszczone przez RABIN
            krissos, pisalem o tym http://www.samsung.com/pl/consumer/t...UE40H6700SLXXH
            kupiłem h5500 i jak narazie jestem mega zadowolony
            Ja np. zwracam uwagę na różne detale, jeśli chodzi o wybór jakiegokolwiek sprzętu RTV AGD, a jednym z nich jest pobór prądu.
            Muszę przyznać, że chociażby z tego faktu ten TV odpada w przedbiechach. Pobiera średnio prawie dwa razy więcej prądu niż wszystkie 40. calowe TV, jakie oglądałem.

Komentarz

• jacorro
              Classic
              • 2009
              • 28
              • Octavia II (1Z3)
              • CBZB 1.2 TSI 105 KM

Ja mam 48H6700 i mogę z czystym sumieniem polecić. Teraz pewnie brałbym 55 cali i już "zakrzywiony", ale ten którego mam w zupełności wystarczy. Z 3d nie korzystam (sprawdziłem tylko), ale reszta funkcji jest ok. Obraz w HD bardzo ładny.

Komentarz

• Glukasz
                Drive
                • 2014
                • 59

A co powiecie na Sony KDL-48W605B ?
                Jak nie sprzętem, to talentem

Komentarz

• Nexus6
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 4847
                  • Volkswagen

Glukasz, wybierz lepiej cos z serii 805 lub 829
                  With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Chris11
                    RS
                    • 2011
                    • 1587

A co jest nie tak w serii 605B?
                    Chcę właśnie kupić KDL-40W605B i wszyscy zachwalają.

Komentarz

• Glukasz
                      Drive
                      • 2014
                      • 59

Fajne, ale nie zależy mi na 3D, chociaż Sony KDL-50W829B się mi podoba. I cena jest przystępna, liczyłem co prawda max 2800, ale chyba warto dopłacić
                      Jak nie sprzętem, to talentem

Komentarz

• leonn
                        RS
                        • 2011
                        • 2730
                        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Mój SONY KDL40HX800 zdechł po 3,5roku i jest nie do naprawienia z braku części. Więc się zastanówcie czy aby napewno chcecie kupić TV tej firmy, który będzie działał tylko kilka lat, :shock: a potem śmietnik

Komentarz

• howard
                          Rider
                          • 2014
                          • 255

Moja Bravia co prawda wersja LCD wytrzymala tez 3 lata. Byłem od zawsze zwolennikiem tej marki, ale ostanio skusilem sie na Samsunga i chyba juz bym nie chcial Sony. Za Bravie z wyposazeniem takim jak Samsung trzeba z 500 do 1000 dać wiecej a apewnosi ze wytrzyma wiecej niz gwarancja nie ma
                          Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)

Komentarz

• leonn
                            RS
                            • 2011
                            • 2730
                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez howard
                            Moja Bravia co prawda wersja LCD wytrzymala tez 3 lata.
                            Z tego co się zdążyłem zorientować to poza nami jest jescze mase ludzi którzy nacieli się na produkty sygnowane logiem SONY :wink:

Nigdy więcej Sony

Komentarz

• howard
                              Rider
                              • 2014
                              • 255

Ja się zawiodłem i pewnie już nie wrócę do sony. Teraz mam już 4 rok Samsunga 40 led i nic się nie dzieje a jest używany pewnie z 30% więcej bo mam już dwójkę dzieci i cały czas jak nie my oglądamy to oni bajki.
                              Więc polecam SAMSUNGA
                              Rodzice skusili się na LG ze względu na cenę i jakościowo już nie jest tak dobry.

[ Dodano: Sro 07 Sty, 15 21:25 ]
                              Glukasz, jak się już decydujesz na SONY to faktycznie może coś z wyższej serii.
                              Póki się nie psuje nie ma co narzekać i szukać problemów :-)

Komentarz

• shu
                                Rider
                                • 2013
                                • 372
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

A tu bym się kłócił.Mam LG 47 2,5 roku i gra jak złoto.LG 32 1,5 roku i też śmiga. Wszystko zależy od modelu.
                                Choć tata mój ma samsunga chyba z 10 lat i też nie ma na co narzekać. :szeroki_usmiech
                                ...a w garażu "zielona kura"...

Komentarz

• Nexus6
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 4847
                                  • Volkswagen

mam juz 4 lata Soniacza 40HX850 i działa bez uwag, więc zależy kto na co trafi;

natomiast obecnie przewagą Samsunga jest obsługa multimediów, Sony musi się jeszcze wiele nauczyć :diabelski_usmiech
                                  With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• leonn
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2730
                                    • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Nexus6
                                    mam juz 4 lata Soniacza 40HX850 i działa bez uwag,
                                    Narazie :diabelski_usmiech, ale rozglądaj się już powoli za jakimś LG :wink:

Komentarz

• paweł2
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1405

Zamieszczone przez leonn
                                      Nigdy więcej Sony
                                      Muszę się z tym zgodzić,znam 3 przypadki gdzie TV niby na lata a padł po 3-5 :?
                                      Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• AdamB
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 8039
                                        • Octavia IV (NX3)
                                        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez paweł2
                                        Zamieszczone przez leonn
                                        Nigdy więcej Sony
                                        U mnie niedawno TV LED Samsung UE46C6500 płyta poszła się .......... ani USB ani internet nie chodzi. 4,5 roku wszystko chodziło, nie wiem co się do tego przyczyniło, bo były w tym czasie nagłe niespodziewane zaniki napięcia. W każdym razie naprawa około 450zł brutto nowa płyta + wymiana.
                                        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Chris11
                                          RS
                                          • 2011
                                          • 1587

Zamieszczone przez paweł2
                                          Zamieszczone przez leonn
                                          Nigdy więcej Sony
                                          Co tu się dziwić...?
                                          Ja kupując ponad 5 lat temu Sharpa sądziłem, że jak wytrzyma 4 lata to będzie sukces, a tu proszę... Chodzą i nic się nie dzieje.

Takie czasy, że ma się to zepsuć, a poza tym obecnie 3-4 lata w technologii to jak przeskok czasowy Sokołem Milenium.

Owszem, że jak już kupię, to mając doświadczenie z Sharpem, chciałbym, żeby wytrwał też te 5 lat, więc nieco mnie martwi to, co napisaliście, ale dla mnie Szajsung nie jest alternatywą, bo miałem już kilka sprzętów i wszystkie się popsuły. LG z kolei jest prądożerny, a nic innego ciekawego poza Sony nie wypatrzyłem.

Komentarz

• pstryczek
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 10795
                                            • Superb III (3V3)

Chce sobie kupić do malutkiego pokoiku jakiś maleńki telewizorek i jestem w kropce. Oglądałem dziś 40calowego Samsunga H5500 i nie wiem czy byłby to dobry wybór :?:
                                            Ponoć seria H to najnowsze sprzęty tej firmy.
                                            Marek

Komentarz

• RABIN
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 450
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

pstrykacz, wyzej pisałem o nim mam bawie sie od grudnia i moge polecic bo jestem bardzo zadowolony. Kupiłaem 40'' za 1550zł
                                              Jak coś pytaj postaram się sprawdzić, potestować.

Komentarz

• krissos
                                                Elegance
                                                • 2011
                                                • 840
                                                • Honda
                                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Przed świętami mam zamiar zakupić w końcu TV do pokoju syna
                                                Zostały po selekcji dwa modele. Zamówiłem je do sklepu przez internet, bo nie ma ich na stanie. Maja przyjść w czwartek więc się udam i muszę się zdecydować na jeden. Ten Samsung jak zamawiałem przez internet to cena była 1890zł i taka widnieje do zapłaty w systemie, teraz podnieśli cenę. Więc różnica cenowa jest 190zł

Ps. Zapomniałem dodać że tv będzie głównie do konsoli i oglądania bajek z dekodera oraz internetu.
                                                "Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
                                                ----------------------------------------------------

!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!

Komentarz

• Luk_as2
                                                  Ambiente
                                                  • 2014
                                                  • 106

ja bym bral tanszy zwlaszcza ze to nie jest podstawowy tv do domu tylko pod konsole dla dziecka

parametry praktycznie takie same, wg ksiazki nawet LG mniej pradozerne

Komentarz

• verso
                                                    Classic
                                                    • 2013
                                                    • 33

Rozważ zakup w MM (znana sieć nie dla idiotów :P ) mają teraz promocję - za każde 500PLN, bon na stację BP w wysokości 50PLN. Dodatkowo dokupiłbym gwarancję na 5lat - przerabiałem ostatnio temat TV i MM ma najkorzystniejszą ofertę odnośnie przedłużonej gwarancji.

Samsung... cóż mam w domu 3szt. - zepsuł się najdroższy (4lata temu kosztował - 5,7tys. PLN) naprawa 1000PLN (płyta zasilacza) :evil: naprawę sobie darowałem... pozostałe TV są ok.

W zamian za zepsutego Samsunga kupiłem Panasonica - model AS640 - jestem bardzo zadowolony.

Polecam przed zakupem poczytać: http://www.hdtv.com.pl/forum/lcd-f21.html

Pozdrawiam,

Komentarz

Pracuję...