Witam
Chciałbym się wybrać z rodzinką na całodzienny wypad do aquaparku w Czechach. Znalazłem taka stronkę czeskie aquaparki/baseny Ciekawie wyglądają te w Trenèín, Vala¹ské Meziøíèí, Fren¹tát p. Radho¹tìm. Ktoś był, może mi coś polecić?
Ja bardzo lubię miejscowość Luhacovice. Jest tam tama wodna ( można popływać na rowerkach wodnych), jest też sporo fajnych basenów ale ścisłego Aqua parku tam nie ma. Ostatnio byłem w Luhacovicach kilka lat temu, ale moim zdaniem jedno z ładniejszych miejsc w Czechach. Ale jeżeli, tam jechać to tylko na kilka dni.
bzik13,
Polecam Trencin dużo frajdy dla dzieci zamczysko obok warto pojechać.
Jeśli chcesz jednak zaoszędzić na ilości km to możesz śmignąć do Karviny.
Pozdrawiam.
Skoda Fabia Combi jeżdzi i trąbi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Dzięki panowie. Faktycznie w/g załączonego na stronie www zdjęcia faktycznie Trenèín wygląda najlepiej.
Zamieszczone przez MartinezTychy
Jeśli chcesz jednak zaoszędzić na ilości km to możesz śmignąć do Karviny.
Słyszałem od znajomego i polecał mi ten basen, faktem też jest, że mam ze Śląska blisko.
Zamieszczone przez Purchawa
Zawsze mi sie wydawalo, ze Trencin jest na Slowacji.
Na podanym linku Trenèín wpisany jest jako aquapark Czeski, a że nie znam języka ani też za bardzo geografii tego kraju stąd ta pomyłka. Myślicie że to jakieś zapędy nacjonalistyczne?
Jeśli bez różnicy czy Czechy czy Słowacja to może warto zwrócić uwagę na: http://www.aquacityresort.com/pl/
Poza tym Poprad blisko wysokich Tatr. Można porównać jak się ma druga strona tych samych gór w porównaniu do Zakopanego.
Polecam wysokie słowackie Tatry widok zupełnie odmienny niż z Zakopca. Równina a potem strzeliste góry.
Możecie zajrzeć do miejscowości Vrbov (chyba tak sie pisze) do basenów termalnych aby zakosztować kąpieli we wrządku :diabelski_usmiech
Z Tych(ow?) ma tyle samo do Trencina co i do Popradu, a droga lepsza.
Wydaje mi sie, ze auqapark w Trencinie jest nowoczesniejszy.
Trencin jako miasto tez chyba fajniejsze, choc w jeden dzien to i tak sie nic nie zobaczy.
Poprad oczywiscie tez polecam, bylem x razy i w samym Popradzie, i w Wysokich Tatrach i jest naprawde super! :szeroki_usmiech
"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść" STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz