Zamieszczone przez Medik18
Zobacz wpis
Pomoc w wycenie samochodu.
Zwiń
X
-
Ogarnij trochę auto, daj lepsze fotki w ogłoszeniu - jestem pewien że wyrwiesz dużo więcej niż 3k. Ten mieszek - katastrofa, tanim kosztem da się wymienić przed sprzedażą, a nie przestraszy potencjalnego kupca. Takie pokrowce na siedzenia też nadają się do utylizacji. Twój największy atut to LPG - rzecz bardzo ceniona wśród nabywców tanich aut używanych.
-
-
Dzięki za opinie i utwierdzenie mnie w przekonaniu że cena którą wymyśliłem sobie wcześniej w głowie jest adekwatna do waszej propozycji [utek].
Zostaw komentarz:
-
-
Guest repliedI jeszcze coś obgryzie argumentem "Panie, ale zapuszczona...".
Zostaw komentarz:
-
-
Witam ponownie.
Sorki za opóźnienie. Z racji intensywnego tygodnia, nawału pracy i brzdąca który wymaga uwagi
odpisuje dopiero teraz.
MQ1977 - dzięki za wyrażenie opinii i podzielenie się swoją ceną
W pierwszym poście zapomniałem dopisać że na przodzie są nowe tarcze hamulcowe.
Opony będą inne jak na zdjęciach. Zimówki, felgi 14, na dojeżdżenie, może jeden sezon?
Dorzucam zdjęcia:
Zostaw komentarz:
-
-
3 lata temu próbowałem sprzedać "podobny" egzemplarz (tzn 15-letni). Co prawda nie było LPG, ale lepiej zadbana. Wyjściowo dałem 6,3 tys, po dwóch miesiącach poszła za 5,5
Zostaw komentarz:
-
-
jakieś foto by nam pomogło ocenić jej stanZamieszczone przez Yarwa Zobacz wpisAle nie napisałeś w ogóle co to za auto.
Zostaw komentarz:
-
-
Hej. dzięki za zainteresowanie i... <facepalm> patrzyłem tyle razy i nie zwróciłem na to uwagi. Toż to podstawa żeby podjąć jakakolwiek dyskusje. Mój błąd
. Brakujące informacje. Skoda Octavia I, 2001r, 1.6 - 102KM. Pb/LPG. Wyposażenie...hmm jak dla mnie to golas. Oprócz 4el szyb i ABS nic nie ma wyszukanego w sobie
. pozdrawiam i sorki. zapomniałem dodać że wymienione są tarcze hamulcowe z przodu. komplet.
Zostaw komentarz:
-
-
Ale nie napisałeś w ogóle co to za auto.
Gdzieś tam między wierszami można znaleźć że najprawdopodobniej chodzi o Octavię I zagazowaną, ale jaki silnik, który rocznik, wersja wyposażenia ?
JAk ci może ktokolwiek jakąkolwiek cene podać
Zostaw komentarz:
-
-
Ok.
W takim razie poniższy opis, oczywiście bez ceny. czekam na jakieś wskazówki.
Trochę historii dla rozjaśnienia sytuacji
02.02.2015r - zakup samochodu [stan licznika 148000 - Czy faktycznie tyle?, nie mi to oceniać.]
23.03.2015r - założono instalacje gazową [Butla ważna do 24.07.2024r]
? 10. 2015r - ? 03. 2016r - przerwa zimowa
, nie pamiętam dlaczego ale w tym okresie nie jeździłem.
W kwietniu 2016 zakupiłem Octavie II, Octavia I poszła w odstawkę i była uruchamiana/ jeżdżona sporadycznie od święta. W tym czasie garażowana.
Wieczny brak czasu i pęd w życiu sprawiły że minęło już prawie dwa lata odkąd jej nie użytkuje, i w sumie jej nie potrzebuje. Dlatego stan obecny licznika jest taki a nie inny - ok 170000km.
-OC ważne do 02.06.2018r
-Przegląd ważny do 27.05.2018r
Za mojej kadencji zmieniono:
-Sprężyny przód, komplet
-Amortyzatory tył, komplet
-Klocki hamulcowe przód, komplet
-Łożyska, koła przednie, komplet
-Drążki kierownicze
-Wymieniono?, naprawiono? - czujnik abs.
-Wymieniono świece i kable.
Więcej rzeczy nie pamiętam.
Octavia w dalszym ciągu odpala i jeździ ale... no właśnie ale.
-Silnika ma wycieki i pobiera olej, - na krótkich dystansach można pojeździć, ale w dalszą warto zabrać bańkę oleju.
-Słychać wspomaganie kierownicy.
-Kierunkowskazy świecą raz szybciej, raz wolniej - przerywacz?
-Rdza wokół klamek, wszystkich czterech i na niektórych elementach
-Lewe tylne drzwi przerysowane w drugim dniu zakupu przez sąsiada... nie zrobione do tej pory...
-Lewe nadkole, cały element malowany. Kupiłem go już pomalowanego.
-Zarysowana przednia szyba [wyłamało wycieraczkę podczas pracy, reszty można się domyślić]
-Środek nie jest zadbany, urwana plastikowa rączka w drzwiach od kierowcy, przetarty fotel od kierowcy...Przydałoby się go porządnie wyprać.
- Przycisk opuszczania szyby od kierowcy uszkodzony, działa ale jest luźnawy.
-Nie grzeją lusterka.
Tyle pamiętam, jestem przeciętnym kowalskim [bez obrazy dla nazwiska] i na autach znam się średnio.
Wszystko to co zauważyłem opisałem. Generalnie auto pali i jeździ.
Auto nie ma klimatyzacji. Posiada 4el szyby, abs. W sumie tyle.
Pozdrawiam
Zostaw komentarz:
-
-
Pomoc w wycenie samochodu.
Witam ponownie.
Chciałbym sprzedać swoją Octavie, z racji jej stanu nie wiem ile mogę się za nią spodziewać...
Z racji niskiej ilości postów, nie mogę zamieścić ogłoszenia, a nie chce ich sztucznie nabijać..
Na razie nie wystawiam na inne portale [wyprzedzając niektóre pytania]
Czy jeżeli wkleję tu opis co z nią jest nie tak, będzie to uznane za umieszczenie ogłoszenia > złamanie regulaminu i usunięcie tematu?
Pozdrawiam serdecznie.
btw nie jestem handlarzem tylko osobą z dwoma samochodami z czego jeden jest niepotrzebny
Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: