mam podobnie, tylko nie wiem co do mnie szło. w skrzynce było tylko drugie awizo, a że spóźniłem się 2 dni z odbiorem, bo mnie nie było, to odesłali (być może wrzucili to zaraz przed terminem odsyłki do tego). Pani na poczcie mówi, że nie wie co to, bo ma wgląd tylko taki jak ja w systemie (czyli kiedy i z jakiej poczty nadane) - to jakiś absurd, bo przecież jak ktoś wysyła polecony, to wiadomo od kogo to idzie.....
pierwszego awizo nie było w skrzynce na pewno, bo bym je miał, a zaglądałem często.
zgłosiłem reklamacje przez formularz w necie, dostałem tylko potwierdzenie że wpłynęła mailem. co zrobią? pewnie nic. A ja nawet nie wiem co to było.....może jakieś urzędowe pismo...
Poczta Polska - reklamacja
Zwiń
X
-
Jestem na etapie walki z PP. 9 stycznia wyszły do mnie z Chin 4 paczki. W połowie lutego byłem na Poczcie dowiedzieć się czy coś o nich wiedzą, odpowiedź: NIE.
Czekałem grzecznie do początku marca, aż w końcu dorwałem numer przewozowy jednej z paczek, gdzie po wpisaniu na stronie PP, dowiedziałem się, że była podwójnie awizowana (!), i własnie wraca do nadawcy.
Oczywiście, żadnego awizo nie było. Nie od dzisiaj jest problem z listonoszami w mojej okolicy. Kiedyś już pisałem reklamacje o podobnych praktykach, że wystawiają dopiero powtórne awizo a paczka sobie gdzieś leży.
Dwa dni po mojej reklamacji pozostałe trzy paczki były w skrzynce.
Na moją reklamację dostałem zdawkową, na przeciągniecie czasu odpowiedź w postaci uzupełnienia danych i nic więcej.
Sytuacja jest skomplikowana. Zawartość opłacona wraca na aliexpress, a ja zostaje bez niczego.
Co mogę w tej sytuacji zrobić? Czy paczka ma szansę wrócić do nadawcy? Czy mogę ubiegać się o zwrot kosztów, od sprzedawcy, bądź też od PP?
Ostatecznie straciłem zaufanie do Poczty Polskiej. Cieszyłbym się, jakby wykupiła ich Deutche Post i zrobiła w końcu porządek.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Yarwa Zobacz wpisNo z pisma wynikało jasno że powinni zwrócić 37,65 pln. Ale te 75,30 to rzeczywiście nie wiadomo skąd się im wzięło. Tak jakby przemnozyli x2. Chciałbym mieć takie problemy jak dostaje wypłatę
Zostaw komentarz:
-
-
No z pisma wynikało jasno że powinni zwrócić 37,65 pln. Ale te 75,30 to rzeczywiście nie wiadomo skąd się im wzięło. Tak jakby przemnozyli x2. Chciałbym mieć takie problemy jak dostaje wypłatę
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez spj Zobacz wpisAha, no to jeszcze poczekam, bo dopiero 1 miesiąc minął, a dokładnie 30 dni minie jutro od zgłoszenia.
Zostaw komentarz:
-
-
Jeśli w ciągu 30dni nie odpowiedzą to automatycznie reklamacja jest uznana za zasadną, wtedy dzwoń na infolinię i powiedz że minął czas oni wyślą ponaglenie do działu reklamacji i za 2 dni masz odszkodowanie
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpisZglosiłem przez ich stronę. Na odpowiedź czekałem 4,5 miesiąca.Ostatnio edytowany przez spj; 5971.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez spj Zobacz wpisGdzie zgłaszacie reklamację? Na poczcie czy online przez ich stronę. Zgłosiłem przez stronę jakiś czas temu i cisza, zero odpowiedzi.
Zostaw komentarz:
-
-
Gdzie zgłaszacie reklamację? Na poczcie czy online przez ich stronę. Zgłosiłem przez stronę jakiś czas temu i cisza, zero odpowiedzi.
Zostaw komentarz:
-
-
U mnie jak kurier się spóźnił to w ramach rekompensaty mogłem nadać paczkę za friko.
Zostaw komentarz:
-
-
Ja ostatnio na każdą przesyłkę opóźnioną pisze reklamację, czy to poczta czy też kurier.
Nawet jeśli reklamacja jest naciągana odrobinę to wychodząc na przeciw klientowi np. nie pobierają opłaty za przesyłkę.
Zostaw komentarz:
-
-
W tym roku już zainkasowałem około 200zł za opóźnienia z poczty, wystarczy że paczka ma 1 dzień opóźnienia i poczta wypłaca 2x wniesioną opłata za przesyłkę
Zostaw komentarz:
-
-
Poczta Polska - reklamacja
Pochwalę się i doradzę. Jakiś czas temu zamówiłem ojcu komplet opon. Przesyłka miała być gratisowa usługą "Pocztex - Ekspres 24". Niestety - przesyłka utknęła w Magazynie Centralnym na kilka dni i opony dostałem dopiero wtedy, gdy sprzedawca wysłał ponownie drugi zestaw gum. Wkurzony sytuacją naskrobałem do Poczty Polskiej reklamację nie licząc jednak na jakąkolwiek reakcję. A tu zdziwko: dziś na mojej poczcie e-mail wylądowała informacja o tym, że PP przeprasza, wypłaca odszkodowanie + zwrot kosztów przesyłki (za którą nota-bene nie płaciłem). Tata się ucieszy z kaski - tyle tylko że nie wiem czy z 37,65zł czy (37,65zł+25,10zł).
Reasumując: warto pisać reklamację do Poczty Polskiej jeśli nie działa tak, jak powinna.
Clipboard01.jpgOstatnio edytowany przez Agamek12; 894.Tagi: Brak
-
Zostaw komentarz: