Revolut
Zwiń
X
-
Jak ktoś ma zamiar jeszcze założyć to proszę o rejestrację poprzez link poniżej.
Nowy użytkownik nic nie straci a ja zyskam dostęp do nowych funkcji.Ostatnio edytowany przez Yarwa; 12490.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft Zobacz wpisPoczytalem i zamowilem ta karte, w sumie co jakis czas gdzies sie jezdzi, a ze platnosci z aliexpress tez mozna nia realizowac to moze wyjdzie to jeszcze taniej niz przelicznik z przelewy24 Zobaczymy jak bedzie w praktyce.
Przy płatnościach w innych serwisach np Gearbest warto podczepić tą kartę w PayPal - tylko przy płatności wybierać przelicznik wystawcy karty - zyskamy dodatkową ochronę zakupów z PayPal
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzygaj Zobacz wpisKoledzy do 9 marca można sobie za darmo zamówić kartę płatniczą do Revoluta - na wyjazdy jak znalazł - co to jest Revolut:
Często wyjeżdżacie i potrzebujecie karty, która rozwiąże problemy z płaceniem w różnych walutach? Przez ostatnie pół roku intensywnie korzystaliśmy z Revoluta. Sprawdźcie, jak płacić mądrze i nie wpaść w pułapki dodatkowych opłat.
Revolut to usługa, z której korzystam zaledwie od kilku tygodni, a już nie wyobrażam sobie bez niej życia. Dzięki niej moje zagraniczne wydatki stały się zauważalnie niższe niż do tej pory.
Żadne przeliczniki, różnice kursowe, prowizje, spready itd... Was już nie obchodzą
Przelicznik na karcie to ten pokazany jako "Aktualny kurs USD/PLN Forex" na stronie https://kurs.alipaczka.pl/, więc korzystny
Komentarz
-
-
Revolut miażdży 3.39zl/1$ vs przelewy24 3.47zł/1$
ps dodam że można placic wirtualną darmową karta z appki revolutOstatnio edytowany przez krzygaj; 3716.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft Zobacz wpisKtos sie orietuje jak dzialaja przelewy z revolut ??
Wplacam na konto revolut dajmy na to 450zl. Potrzebuje wyslac 100€, czyli srodki sa. Wpisuje 100€ i odbiorca otrzyma 100€ na koncie, czy cos potracaja jemu z tej platnosci, czy mi po otrzymaniu przez odbiorce srodkow cos jeszcze dolicza ??
Z przelewów jeszcze nie korzystałem.
Komentarz
-
-
Dzisiaj do mnie dotarła karta Revoluta, ale chyba coś źle klikłem podczas logowania i przysłali mi Visa, a nie Mastercard.
Była podczas zakładania konta opcja wyboru rodzaju karty?
Jak to odkręcić żeby przysłali Mastercard?
Wiem że w niemczech nie można płacić Visą w wielu sklepach więc taka karta jest bezsensu jeśli mówimy o podróżach po europie.
Komentarz
-
-
To moja pierwsza Visa do tej pory posługiwałem się za granicą Maestro lub Mastercard więc nigdy nie miałem problemu, ale przypomniałem sobie takie zdarzenie, że na 100% Visa nie idzie w DE.
Jakiś czas temu byłem z kumplem na zakupach w Rewe, Lidl albo Aldi w germanii i on nie mógł zapłacić za zakupy kartą bo miał Vise chyba z naszego PKO i dla niego to było oczywiste, że w wielu miejscach nie jest akceptowana Visa. Na stacjach benzynowych nie wiem jak jest, może Visa przejdzie, ale coś sobie przypominam że w Belgii też chyba w tych małych sklepach nie idzie Visa.
spj jaką opcje wybrałeś, że dostałeś Mastercard?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Yarwa Zobacz wpisprzez lata wyjazdów do Chorwacji tam i na trasie a więć (Czechy, Austria, Słowenia) oraz w Grecji używałem Visy i nigdy nie miałem problemów.
ps. przez Twój link się zarejestrowałem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroft Zobacz wpisa dokladnie takie twory jak VISA electronpozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Komentarz