Nabicie standardowej klimy - R134 zdrożał 10-krotnie???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Clip
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Fidelis Car Zobacz wpis
    Gaz podrożał z 680zł za butle w zeszłym sezonie do na razie 1500zł w tym. Ma osiągnąć cenę ok 2500zł za butlę. Jak ktoś chce nabijać klimę radzę poszukać warsztatu który całkiem po prostu jeszcze o tym nie wie bo ma gaz z zeszłego sezonu i nie pytał ile teraz kosztuje. Ja na serwisie i większość moich znajomych którzy już są świadomi cen podnieśliśmy ceny na razie do poziomu 300-400zł zależnie od ilości. Cały zabieg ma na celu przybliżenie ceny z nowym gazem, żeby firmy tego nie przerabiały, czyli witamy w erze ekologii i UE
    Za butle czyli za ile?
    bo normalnie przy serwisie wchodzi 100-150gr raz na 2 lata

Zostaw komentarz:

• GS_Mati
    odpowiedział(a)
    Otworzy się na kolejny produkt czarny rynek, bo będą na lewo od ruskich ciągnąć.

Zostaw komentarz:

• ruwado
    odpowiedział(a)
    K...wa, nóż się w kieszeni sam otwiera.

Zostaw komentarz:

• Fidelis Car
    odpowiedział(a)
    Gaz podrożał z 680zł za butle w zeszłym sezonie do na razie 1500zł w tym. Ma osiągnąć cenę ok 2500zł za butlę. Jak ktoś chce nabijać klimę radzę poszukać warsztatu który całkiem po prostu jeszcze o tym nie wie bo ma gaz z zeszłego sezonu i nie pytał ile teraz kosztuje. Ja na serwisie i większość moich znajomych którzy już są świadomi cen podnieśliśmy ceny na razie do poziomu 300-400zł zależnie od ilości. Cały zabieg ma na celu przybliżenie ceny z nowym gazem, żeby firmy tego nie przerabiały, czyli witamy w erze ekologii i UE

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Clip Zobacz wpis
    150 to chyba w miare normalna cena? Ja zawsze placilem od 99 do 199 w zaleznosci od promocji i warsztatu
    Ja tez zawsze tyle placilem. Ale jesli faktycznie gaz zdrozal 10 razy, to cena na 100% pojdzie w gore...

Zostaw komentarz:

• Clip
    odpowiedział(a)
    150 to chyba w miare normalna cena? Ja zawsze placilem od 99 do 199 w zaleznosci od promocji i warsztatu

Zostaw komentarz:

• Agamek12
    odpowiedział(a)
    Ja znalazlem za 150zl. Jade z pierwszym autem w sobote.

Zostaw komentarz:

• GS_Mati
    odpowiedział(a)
    To że podrożał to prawda. Robię w chłodnictwie i wszyscy już uciekają z freonu bo chore koszta dzięki UE. Też wybieram się na serwis klimy, to napiszę jak to u mnie wygląda.

Zostaw komentarz:

• Nabicie standardowej klimy - R134 zdrożał 10-krotnie???

Zadzwoniłem dziś do punktu serwisującego klimatyzację żeby umówić się na serwis klimy. A serwisant odpowiedział, że jeszcze tego nie robią, gdyż z uwagi na wzrost ceny standardowego środka R134(?) są właśnie w trakcie kalkulacji nowej ceny i wstrzymują się z zakupem środka. Podobno z uwagi na nowe regulacje prawne środek ten zdrożał 10-krotnie. Wiecie cos o tym?
Pracuję...