Wybieram się na 4 dni do Kraka i może podpowiecie ,co warto zwiedzić poza sztampowymi miejscami ? Tak do ok 50 km od Krakowa.
Kraków i okolice - co warto zwiedzić (czego nie ma w obowiązkowych wycieczkach)
Zwiń
X
-
Nie zagłębiając się w Kraków ode mnie dwie propozycje.
Fajna jest Pieskowa Skała i Maczuga Herkulesa. To tak żeby wyskoczyć na pół dnia (max).
Trochę dalej niż 50 km (ale w szczególności jeśli szukasz atrakcji dla dzieci) - wycieczka do Rabki: park zdrojowy, tężnia, a dla dzieci: Rabkoland i skansen taboru kolejowego w Chabówce. Mimo iż jest ok 70 km to realnie godzina jazdy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trooper Zobacz wpisFajna jest Pieskowa Skała i Maczuga Herkulesa. To tak żeby wyskoczyć na pół dnia (max).
Polecam to miejsce. Piękna droga wijąca się przez dolinę Prądnika.
Jest tam odrestaurowany młyn wodny połączony z tartakiem również napędzanym wodą. To koniecznie trzeba zobaczyć. Można kupić mąkę mieloną w tym młynie. Desek z tartaku już nie można kupić
Można zwiedzić jaskinię Łokietka i jaskinię Ciemną.
Zamek w Ojcowie jest wyremontowany. Warto też odwiedzić.
Najważniejsza rzecz to przyjechać wcześnie. Jest tam jeden mały parking.Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12Wychodzi na to, że i ja spędzę weekend majowy na południu (Katowice) i też będę musiał znaleźć sobie jakieś wycieczki. Dziwne, ale po ponad 6 latach pomieszkiwaniu w Katowicach nie przychodzi mi do głowy nic nietypowego...Ostatnio edytowany przez krissos; 21235."Bądź uczynny, pomagaj innym - a wtedy wszyscy wokół pomyślą, że to co dla nich robisz, jest twoim zasranym obowiązkiem."
----------------------------------------------------
!!! MOJE RECENZJE PRODUKTÓW !!!
Komentarz
-
-
-
Jest fajna atrakcja dla dorosłych, nazywa sie to crazy guides i zwiedza sie najciekawsze miejsca w Nowej Hucie jadąc z przewodnikiem odrestaurowanym trabantem. Fajnie opowiadają, pokazują ciekawe miejsca, schrony przeciw atomowe, strzelnice i postrzelać z AK47 można, odwiedzić typowe PRL owskie mieszkanie z lokatorami i poczęstować się wódką z zakąską podawaną na gazetach z okresu Zabawne i ciekawe.
Crazy Guides zajmuje się od 2004 roku organizacją przejażdżek Trabantami, Maluchami i Ładami po Nowej Hucie oraz kompleksową obsługę imprez firmowych na najwyższym poziomie. Jesteśmy najbardziej charakterystyczną firmą turystyczną w Krakowie, opisaną przez najpoważniejsze światowe media tj. BBC, Lonely Planet, Reuters, CNN, New York Times, Der Spiegel, La republica i inne.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpisA ja chce w majowke odwiedzic Energylandie...
PS. Gdzie najblizej Slaska jest na Slowacji wart odwiedzenia aquapark?
Komentarz
-
-
Komentarz