Trasa Kraków - Zakopane

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wojciesze
    Drive
    • 2010
    • 51

Trasa Kraków - Zakopane

obydwa czerwone swieca na sale sprawdzalem miernikiem zmostkowalem juz probowalem wszelkich opcji i dalej tylko gra po przekreceniu stacyjki rece mi juz opadaja

[ Dodano: Sob 29 Sty, 11 17:04 ]
    Ok Udalo sie zmostkowanie soltego z czerwonym pomoglo ALPINE na miejscu dzieki wszystkim za pomoc
  • kropeck
    RS
    • 2009
    • 2319
    • Octavia II (1Z3)
    • BLF 1.6 FSI 115 KM

Trasa Kraków - Zakopane

Witam,
    Potrzebuję dla kogoś zdobyć informację o aktualnych problemach na trasie Kraków - Zakopane. Jutro o ok. godz. 0500 rano wyjazd z Jaworzna, więc koło 0600 będzie zjeżdżała z obwodnicy krakowskiej na Zakopiankę. Proszę o informacje, czy ma szansę zdążyć na godz. 0900 do Zakopanego, czy są jakieś utrudnienia powodujące, że nawet na tę godzinę ciężko będzie zdążyć?? Moje informacje o tej trasie są ze stycznia tego roku, więc mało aktualne.

Dziękuję :-)
    Pozdrawiam,
    Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• mikolaj
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 366
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kropeck, w piątek wróciłem z Zakopanego i do Zakopca codziennie były korki!!!

Komentarz

• kropeck
        RS
        • 2009
        • 2319
        • Octavia II (1Z3)
        • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez mikolaj
        kropeck, w piątek wróciłem z Zakopanego i do Zakopca codziennie były korki!!!
        Ale że co - korki bo remonty, czy tak po prostu?? I ile tych "wahadełek" jest po drodze?
        Pozdrawiam,
        Michał

Komentarz

• winni77
          RS
          • 2009
          • 2183
          • Octavia II combi (1Z5)
          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

kropeck, a korzystałeś może ze strony mapa.targeo.pl? Masz tam taką opcję Traffic live, która pokazuje aktualną prędkość przelotu na trasie.
          Mój "Batmobil"

Komentarz

• zpluta
            L&K
            • 2008
            • 1194

Jeździłem ostatnio parę razy na trasie Skomielna Biała - Nowy Targ a czasem dalej do Zakopanego. Pewne korki to Klikuszowa (remont mostu) i Poronin (wielu skręcających w lewo i czekających na dobrą wolę jadących z przeciwka).
            :

Komentarz

• kropeck
              RS
              • 2009
              • 2319
              • Octavia II (1Z3)
              • BLF 1.6 FSI 115 KM

Zamieszczone przez winni77
              kropeck, a korzystałeś może ze strony mapa.targeo.pl? Masz tam taką opcję Traffic live, która pokazuje aktualną prędkość przelotu na trasie.
              czasem korzystałem z targeo, ale po pierwsze nie zwróciłem uwagi na to, że pokazuje aktualne korki i zwężenia oraz prędkości :-)
              Pozdrawiam,
              Michał

Komentarz

• mikolaj
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 366
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

kropeck, zwężenie chyba z jedno, ale od rana do południa pchają się do Zakopca a tam jeden pas

Komentarz

• kropeck
                  RS
                  • 2009
                  • 2319
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BLF 1.6 FSI 115 KM

Dziękuję .... to troszkę rozjaśnia sytuację.
                  Pozdrawiam,
                  Michał

Komentarz

• Karql
                    L&K
                    • 2010
                    • 1124

Już trochę nie aktualne, ale mieszkam w tych okolicach to może komuś się przydać.
                    Tak jak koledzy pisali duże korki robią się na remontowanym moście w Klikuszowie.
                    Można to ominąć. Skręcić na wiadukcie w Chabówce w stronę Czarnego Dunajca i przez Sieniawę na Nowy Targ wylatujemy wtedy dokładnie za korkiem:
                    Objazd przez Sieniawę

Ewentualnie jechać przez Czarny Dunajec całkiem do Zakopanego:
                    Droga przez Czarny Dunajec

Za to z powrotem jest gorzej. Jest korek przed Myślenicami do Stróży, bo na wjeździe do Myślenic jest zwężenie. Nie ma tego zbytnio jak objechać. Jak się zjedzie z zakopianki do stróży i tam później drogą boczną zaraz przy Zakopiance w stronę As Garniteksa, kiedyś się dało dojechać na Zarbie, ale jak jechałem wczoraj to ta droga była zamknięta.

Tutaj jeszcze Kamerki

Pozdrawiam
                    Było: 117,5KM / 238,9 Nm
                    Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Skfarek
                      RS
                      • 2010
                      • 4795
                      • Octavia I (1U2)
                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ku przestrodze - dzisiaj jadąc rano (7:00) obwodnicą (zjazd od Łagiewnik) zaraz po wjeździe na obwodnicę natknąłem się na korasa (stałem w nim jakieś 20 min) bo jest zwężenie z dwóch na jeden pasior, remontowany też jest wiadukt i nie ma zjazdu w prawo na zakopiankę :!:
                      Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                      6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                      Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

Pracuję...