wyjmij s.b. , obejrzyj sprzęgło, jeśli wsio gra - rozbieraj skrzynkę
Leasing w Skodzie
Zwiń
X
-
Leasing w Skodzie
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEMTagi: Brak
-
-
szkoda, tak jak pisze zajas. Z czego dodam, że leasing 105% wcale nie jest tak opłacalny jak na to wygląda.
Przy wpłacie 15%+ dodatkowo masz procedurę uproszczoną, czyli mniej papierów będzie od Ciebie potrzebnych, żeby przygotować umowę...
Jeśli masz jakies pytanka - wal na PW.Moja toczka -> tu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zajas(bodajże teraz jest od 1% do 45%)
Jak chcesz jakąś ofertę Paweł to podaj mi tylko cenę brutto samochodu, na jaki okres, ile wpłaty własnej i ile wykup (od 1% do 40% wartości początkowej.)
Postaram się coś dobrego wyliczyć
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3zajas napisał/a:
(bodajże teraz jest od 1% do 45%)
z tego co mi wiadomo najniższa kwota to jest standardowo 10%, poniżej 10% to już tylko indywidualnie schodzą.
Komentarz
-
-
szkoda, wszystko się rozbija o to jakie są potrzebne koszta w firmie. Jeżeli duże to lepszy jest leasing bo cała rata leasingu jest kosztem miesięcznym firmy. Jeżeli nie potrzeba większych kosztów a np jednorazowy to lepsza jest gotówka lub kredyt. Bo odpisujesz Vat a rata odsetkowa z kredytu jest kosztem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andrev3szkoda, wszystko się rozbija o to jakie są potrzebne koszta w firmie. Jeżeli duże to lepszy jest leasing bo cała rata leasingu jest kosztem miesięcznym firmy. Jeżeli nie potrzeba większych kosztów a np jednorazowy to lepsza jest gotówka lub kredyt. Bo odpisujesz Vat a rata odsetkowa z kredytu jest kosztem.
dobrze to widzę?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodachyba nie o to mi chodzi, odliczasz vat załóżmy 13000, a jak nie ma homologo to odliczasz 6 a od reszty 19%, w skodzie homo kosztuje 2000, przy sprzedaży też musisz zapłacić vat i z tych 13 robi się ze 3 max i do tego jeszcze masz kratę.
dobrze to widzę?
Chyba, że auto jest ciężarowe, ale już od nowego roku takowych ma nie być.
Wiec też nie wiadomo jak będzie z vatem od rat i paliwa.
Dodatkowo, gdy wykupujesz, auto z leasingu też vat odliczasz , tylko jest go mało, bo zazwyczaj dla umów na 36m wykup jest 1% (chociaż sa i 0,1%).I dlatego można przmyslec czy sie nie chce wziąć np. na 24 miechy bo wtedy wykup może oscylować w granicach >20% wartości poczatkowej i jak wiadomo do tego vat 22%.
Przykład: Kupujesz od 1 września auta z homo, odliczasz vat od I wpłaty, oraz od następnych rat aż do zmiany przepisów (czyli chyba do 31 grudnia), od paliwa też.
I teraz może być tak, że dla aut dla których trwa leasing US pozwolą kontynuować odliczanie vatu od rat, ale już nie od paliwa. , a mogą nie pozwolic i wtedy realnie odliczymy mało vatu - dla tego przypadku można przemyśleć wariant z dużą pierwszą wpłatą (40%) lub na raty (gotówka) , żeby sobie caly vat w tym roku zapłacić
[ Dodano: Wto 31 Sie, 10 18:15 ]
Zamieszczone przez tomeka vat od raty leasingowej się odlicza? jeżeli tak, to od każdego samochodu, czy tylko od ciężarowych?
Jeśli już te 6 klockow wykorzystasz (odliczysz) to potem ratę brutto w koszty
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaw ogóle zastanawiam się nad opłacalnością leasingu, przy aucie za ~60kpln realny zysk to jakieś 2-3 tysiące chyba, nie?Zamieszczone przez arci9od ciężarowych tak, od osobowych do 6tyś.
Jeśli już te 6 klockow wykorzystasz (odliczysz) to potem ratę brutto w koszty
Kupujesz za gotówkę, to odliczasz vat i wartość netto idzie w koszty (amortyzacja)
Kupujesz w leasingu (powiedzmy wspomniane 105%), to odliczasz vat od rat i netto idzie w koszty, więc moim zdaniem tak jak przy gotówce.
W przypadku osobówki, też wygląda tak samo:Zamieszczone przez arci9Jeśli już te 6 klockow wykorzystasz (odliczysz) to potem ratę brutto w kosztyO2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Jedyny zysk jaki widzę, to że nie płacisz wszystkiego na raz, tylko masz to rozłożone w czasie
- możesz kupić auto z kratą i odliczyć 22% całego vatu
- nie angażujesz gotówki, którą mozesz zainwestować ( a możesz też nie mieć jej w całości i cię poprostu nie stać na nowe auto)
- odlicza vat od paliwa
No i masz nowe auto
A weź teraz znajdź dobre używane auto , spełniające wszystkie twoje kryteria i jeszcze żeby było z kratą ?
[ Dodano: Wto 31 Sie, 10 18:44 ]
Zamieszczone przez szkodaarci9 napisał/a:
I teraz może być tak, że dla aut dla których trwa leasing US pozwolą kontynuować odliczanie vatu od rat
inaczej to truno to sobie chyba wyobrazić...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaodliczasz vat załóżmy 13000, a jak nie ma homologo to odliczasz 6
ja np mam stawke VAT zwolniony :evil:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodajak to jest z pierwszą wpłatą, na stronie Skody widnieje 30%, nie można mniej?
Zamieszczone przez tomekNo to jak można zarobić na leasingu, bo ja tego nie rozumiem.
Można sobie wyobrazić prostą rzecz - żeby coś wyprodukować trzeba mieć jakieś narzędzie które jest drogie - w momencie gdy już masz to narzędzie to nim pracujesz w zamian za to sprzęt się sam spłaca a ciebie to nic nie kosztuje - w innym wypadku musiał byś odkładać kasę np 4 lata żeby to kupić ale po 3 latach na rynku może być już zupełnie co innego.
Kupując na firmę właściwie realną kwotą którą się płaci za powiedzmy samochód o wartości 100kPLN jest ~69kPLN do tego wszystkie seriwsy i "dolewki" również minus trochę ponad 30% a po 3 latach sprzedajesz samochód za ~60% wartości czyli 60 kPLN - czyli tracisz na tym 3kPLN rocznie ;-)- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Z tego co czytam to chyba nikt nie wspomniał o jeszcze jednej z (moim zdaniem) najważniejszych zalet leasingu. Faktury leasingowe można wrzucać w koszty w całości bez ograniczeń, podczas gdy koszt zakupu samochodu za gotówkę (bez kratki) trzeba amortyzować 5 lat. Czyli tak naprawdę jeżeli firma wydaje gotówkę na auto teraz, to koszty które księguje będą rozłożone na 5 lat. Przez co firma poniosła koszt, ale tak naprawdę nie może go uwzględnić od razu w księgowości i płaci niepotrzebnie podatek od kasy której nie ma. A leasing można wziąć najkrótszy na 24 miesiące i w dużo krótszym czasie "odzyskać" zapłacony podatek PIT i zamortyzować samochód. Co więcej, na wpłatę własną dostaje się fakturę i też na dzień dobry mamy zamortyzowany cały wkład własny jaki wpłaciliśmy. Nie jestem specjalistą, ale chyba auta z homologacją można amortyzować jednorazowo (przy czym chyba też do limitu bodajże 50 tys. euro - zatem przy większej ilości samochodów leasing znów wychodzi korzystniej).
pozdr.,
Paweł
Komentarz
-
-
Re: Leasing w Skodzie
Zamieszczone przez szkodajak to jest z pierwszą wpłatą, na stronie Skody widnieje 30%, nie można mniej?
czy jesli mniej to się wiąże ze zmianą warunków alboco?
ktos coś?
Acha i zwróć uwagę czy nie ma jakichs opłat manipulacyjnych, dziwnie drogiego ubezpieczenia czy wykupu nie doliczonego do tejże sumy opłat. Są różne patenty żeby w reklamie to ładnie wyglądałoTak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez MartinezSą różne patenty żeby w reklamie to ładnie wyglądało
podziękował
Teraz przy zakupie ©kody Octavia otrzymasz upust w wysokoÊci do 5 000 zł. Przy skorzystaniu z promocyjnego kredytu lub leasingu upust wynosi
3 000 zł. O szczegóły promocji spytaj Sprzedawc´.O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomekTakże te 105% jest... ładnie wygląda
- błyskawiczne rozpatrzenie wniosku
- minimum formalności
- możliwość wyboru sobie rejestracji z chyba dowolnego oddziału w Polsce ja kupowałem w Kraku a rejestracje mam z Wa-wy ;-)
I ogólnie jak się porównuje te leasingi to tak naprawdę wszędzie mniej więcej na to samo wychodzi (rozpatrując tylko te najkorzystniejsze oferty) różnice są po przecinku, bo nikt do interesu nie dopłaci i wiadomo że każdy MUSI zarobić bo z tego żyje. Ja wybrałem wygodę nie płacąc za nią więcej niż "na mieście"- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
Komentarz