Zamieszczone przez Kiniu
Lekki szał na Rosoła :)
Zwiń
X
-
A nie jest ktoregos z nich, takie budynki co cale wzgorze zajmuja, a centralny to taka mala piramida ???
A tak pozatym jest ktos w Nowym Saczu kto ma wiecej od nich i jezdzi bodajeze A6. koles skromny bardzo.Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Techno200A nie jest ktoregos z nich, takie budynki co cale wzgorze zajmuja, a centralny to taka mala piramida ???
Zamieszczone przez djczasjest jeszcze kilku z top listy forbs-a jeden z nich to właściciel konspolu pan Pazgan drugi to ex właścicel optimusa Kluska kolejny to właściciel Fakro pan Florek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kiniusaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
djczas, Staszek, ja sobie tylko żartuję, a tak naprawdę to uważam, że zajebiście, że mamy w Polsce takich ludzi i oby ich było jak najwięcej
i jeszcze życzyłbym sobie, żeby więcej takich samochodów jeździło po naszych drogachsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blSwojego czasu bylo jeszcze czerwonego Ferrari Bugajskiego
A co do Koralów to naprawdę fajni ludzie. Stać ich to się rozbijają, każdy z nas by tak zrobił. Ale pewnie nie każdy z nas byłby tak hojny dla miasta i mieszkańców NS jak oni. Pełen szacunek dal nich za to.
Komentarz
-
-
Tego Rolls'a z początku tematu widziałem dziś o 11.30 jak dość nieudolnie szukał miejsca i zawracał (ledwo mieszcząc się na drodze) na ul. Żelaznej, między Łucką i Grzybowską. Tylko ten na 100% miał blachy DE, był ciemny, na czarnej feldze i brudny Wrażenie robi... nie powiem :twisted:2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492
Komentarz
-
-
Jak już się znajdę na liście forbes'a to utrzymanie tego forum biorę na siebie.
Swoją drogą to takie obnoszenie się z bogactwem nie jest chyba zbyt bezpieczne. W naszej okolicy jest Pan Józef Bałdyga właściciel JBB (zakłady mięsne) mimo iż on nie szpanował swoim dostatkiem, no to córkę mu porwali dla okupu, zapłacił nawet więcej niż chcieli, ale córki nadal nie odzyskał, a było to dobre parę lat temu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctanW Nowym Sączu chyba większe wrażenie od koralowych limuzyn, robi dom jednego z panów Korali. Parkan pomalowany na złoto, przed wejściem do domu dwa siedzące złote lwy itp. Pełen odpust , bezguście i nowobogacki rosyjski przepych.
Ode mnie z Radomia z listy najbogatszych jest m.i.n Zbigniew Bojanowicz-"Zbyszko" i też wielu nie dokońca myślących bluźni i wyzywa od nowobogackich jak przejeżdza jego Bentley GT, tylko,że ja sam znam kilka osob z jego fabryki i tam nikt nie narzeka na płace czy wyzyskiwanie do tego Bojanowicz przy budowanie swojego ogromnego domu,czy fabryki korzystał by wspierac tylko i wyłącznie z usług firm radomskich,często słono za to przepłacając.Śmieją się też,że jego syn w Hummerze ma LPG, tylko ,że trzeba pamiętać o tym,że tacy ludzie oszczedzają choć mają fortuny, bo wiedzą,że po każdą złotówkę trzeba się schylić, to nie MTV i świat Paris Hilton...252/555
Komentarz
-
-
Kolego Superbmen,ja nie twierdzę że Koralowie nie doszli do swego majątku poprzez ciężka prace,zapewne tak było, szanuje ich za to i nie zazdroszcze fortuny. Irytuje mnie tylko takie ostentacyjne obnoszenie się ze swoim bogactwem. I tylko tyle. Dla mnie skromność jest cnotą.
Tak na marginesie poczytaj sobie o człowieku znacznie bogatszym od Korali ale z drugiego bieguna mentalnego. Ten facet nazywa się Ingvar Kamprad, założyciel i właściciel sieci IKEA. Jest lokowany przez Forbesa na 3 miejscu wśród najbogatszych ludzi na świecie, zaraz za B Gatesem i W Buffetem. Szczęka mi opadła kiedy podczas wywiadu dziennikarz zapytał go jakim samochodem jeździ, a ten odpowiada że on żyje skromnie i ten samochód to Skodą Octavia.
Między tymi skrajnymi przykładami jest ogromna przestrzeń i większość ludzi bogatych lokuje się gdzieś po środku, czyli ma jednak więcej umiaru.
Komentarz
-
Komentarz