Soundbar do TV
Zwiń
X
-
nie jestem zwolennikiem soudbarów, ale jak już brać, to lepiej ciut dopłacić i coś dobrego, bo lg i szajsung...no cóż....dla mnie to nie gra generalnie - jeśli chodzi o jakość dźwięku - czy kolumny, czy soundbary.
coś takiego lepiej, to na pewno gra czyściej:
https://www.tophifi.pl/yamaha-musicc...iABEgKsAvD_BwE
-
-
Tylko nie ze "szmatą" w którą wchodzi kurz i nie idzie tego doczyścić, a i też łatwo uszkodzić, mam ją na subwooferze i jest mocno niepraktyczna, na szczęście tą cześć można schować w niewidoczne miejsce
Co do Samsunga, to sam posiadam Samsung HW-K450 i uważam, że Samsungi grają całkiem przyzwoicie, przed zakupem testowałem dłuższy czas w sklepie z elektroniką nie szczędząc ich i wybrałem ten, bo niższy model był owinięty "szmatą".
Niestety mój model ma słaby zasięg bluetooth, który jak można doczytać na forach "żre" się z bezprzewodowym połączeniem subwoofera, nie wiem czy inne Samsungi też tak mają.
Za to soundbar Samsunga z telewizorem Samsunga współpracuje bezbłędnie, nie potrzeba używać pilota do soundbara. U mnie połączony jest kablem optycznym.
Komentarz
-
-
Gość
Nic lepszego nie wymyślono dla dźwięku niż pudło ze drewna (w tańszych płyta paździerzowa lub pilśniowa), a z przodu szmata. Inne rozwiązania to nie są do słuchania, tylko do wyglądania. Zresztą, w takim sprzęcie jak samsung to wyłącznie dla oka można wybierać, bo nikt zainteresowany dźwiękiem na to nie spojrzy.
Komentarz
-
Gość
Nawet nie miałem na myśli high-endu (bo tak mam, ze nie interesuje się rzeczami, na które mnie nie stać). O high-endowych samochodach tez tu nie ma dyskusji. ;-)
Komentarz
-
Każde rozwiązanie będzie lepsze od standardowych głośników w TV.
Moim zdaniem lepiej pójść w przeciętny soundbar + przeciętny subwoofer niż jakiś przesadnie drogi soundbar.
Odnośnie bluetootha to podłączam tak słuchawki i mi się rozjezdza dzwięk z obrazem. Niby jest w TV korekta ale nie mogę jej tak ustawić żeby idealnie zgrać jedno z drugim. Z tego względu chyba lepiej pociągnąć HDMI.Powered by R-Performance
Komentarz
-
-
no wiecie, ale w tą stronę idąć to lepiej kupić za 1.5 tysia jakieś małe przyzwoite kolumienki i jakiś wzmak podłączyć nawet stary, ale dobrze grający
max, spoko, rozumiem, poprostu dołożyłbym parę stów i kupił przynajmniej yamahę, jak sprzęt ma być na lata - ale to moje zdanie. yamaha to jeszcze nie nie wiadomo jaki sprzęt.
clip ten co proponuje jest z subem oczywiście.
Komentarz
-
-
maxpaynemm HDMI lub optyk, z tego co pamiętam, to kabel optyczny był w zestawie, bo na pewno go nie dokupowałem.
sew1981 miałem podobne podejście do Twojego dopóki nie posłucham kilku soundbarów i okazało się, że przyzwoicie to jednak gra. Poza tym z telewizorem jednak lepiej komponuje się soundbar.
Komentarz
-
-
Gość
Ostatnio sprzęt grający do domu kupiłem 15 lat temu. To jednak jest na lata. Nawet kotka teściowej z niego korzysta, bo na kolumnach się jej podoba siedzieć.
Jednak moja oldskulowa analogowość nie pozwla mi patrzeć na soundbary z niejaką dozą obrzydzenia, bo wszystko w tym małe i plastikowe. Taki kolejny nowoczesny "udawacz elegancji", jak piano black w autach.
:-)
Komentarz
-
Mam od roku tego yas-207, jak bylem w temacie zakupu i poczytalem opinie to niby go tam na forach polecali... podlaczylem przez hdmi. Cos tam gra, wiadomo ze lepiej niz te malutkie glosniczki w tv. Oczywiscie nie jest to jakis mega sprzet. Niemniej brak kabli i latwosc obslugi na duzy plus.
Komentarz
-
-
maxpaynemm, proponowałbym udać się na przykład do Media Marktu, gdzie możesz "kupić" sprzęt i oddać go w ciągu 30 dni. Ja poszedłem tą samą drogą co ty i też odsłuchałem nie jedno. Ale w domciu calkiem inaczej brzmi niż w sklepie. W domu miałem ze 3 soundbary i w końcu zdecydowałem się wydac trochę więcej kasy, aby to miało dźwięk, a ni ego imitowało.
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Komentarz