Regeneracja reflektorów Wawa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomalla
    Drive
    • 2010
    • 50

Pomysł bardzo ciekawy, chętnie się przyłącze jak znajde odpowiedni moment i odpowiednią scenerie na dobrą fotkę..Styczeń+luty nakazuje tu wyraźnie klimat zimowy, choć ciężko w przy tej wiosennej pogodzie znaleść odrobine śniegu heh ;P
    Kiedyś sobie myślałem jakby zrobić konkurs na najładniejszą Octavkę na forum, aktualizowany ranking przedstawiałby poszczególne miejsca na szczycie, podział na wersje O1, O2, wydaje mi się, że zrobiłoby się ciekawiej na forum
  • lukasz3112
    RS
    • 2008
    • 3607

Czy wie ktoś gdzie w Wawie robią takie rzeczy? Chodzi o wyczyszczenie całego środka i regenerację odbłysnika.
    Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• Bartolomeo
      Rider
      • 2010
      • 267

http://www.s-plus.pl/renowacja_lamp/?sid= Tutaj zrobią Ci niestety tylko renowację klosza

Usługi tokarskie, frezarskie
      Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• tomek
        L&K
        • 2005
        • 1078

lukasz3112, czekałem, aż poruszysz temat świateł i jest
        Można znaleść firmę która robi regenerację odbłyśników, ale różne są na ten temat opinie, tzn niektórzy twierdzą, że efekt jest dobry, ale szybko czar pryska, bo nowa powłoka odbłyśnika jest nietrwała.
        Rozbierałem już lampy do czyszczenia. Wyjmujesz lampę, rozbierasz i finalnie wyciągasz odbłyśnik (ciężko to zrobić). Później można wyczyścić szkło od środka - niestety ciężki jest dostęp i mi się nie udało wyczyścić całego, a jedynie część w której świeci ksenon. Do wyczyszczenia jest też soczewka ksenona i odbłyśnik. Generalnie wrażenie jest takie, że wszystkie wspomniane elementy są zaparowane. Wyczyszczenie moim zdaniem daje zauważalną poprawę. Po rozebraniu lampy i wyciągnięciu odbłyśnika będziesz też mógł ocenić, czy masz już odbłyśnik wypalony (czarne plamy) i trzeba regenerować, czy wystarczy go wyczyścić.
        O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• lukasz3112
          RS
          • 2008
          • 3607

tomek, tylko sam bym się wolał nie bawić z tym żeby czegoś nie rozp.... dlatego szukałem firmy, która by rozebrała to, wyczyściła i złożyła wszystko na nowo Chyba, że Ty już masz doświadczenie w tym to może byś pomógł
          Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• GRUBEER
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 936
            • Volkswagen

Zamieszczone przez Bartolomeo
            http://www.s-plus.pl/renowacja_lamp/?sid= Tutaj zrobią Ci niestety tylko renowację klosza

Z zewnątrz to i my zajmujemy się regeneracja podczas pracy nad lakierem zdjęcia z mojej zabawy nad lampą z fabi podeśle jak będę w domku.
            Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
            Gejsza 6

Komentarz

• lukasz3112
              RS
              • 2008
              • 3607

GRUBEER, gdyby chodziło o zewnątrz to bym wiedział jaki namiar dać
              ale tutaj chodzi tez o wnętrze lampy: odbłyśnik i reszta badziewia.

Komentarz

• GRUBEER
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2007
                • 936
                • Volkswagen

Zamieszczone przez lukasz3112
                GRUBEER, gdyby chodziło o zewnątrz to bym wiedział jaki namiar dać
                ale tutaj chodzi tez o wnętrze lampy: odbłyśnik i reszta badziewia.

ale ja odpowiedziałem na pościka Bartolomeo, :P

Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
                Gejsza 6

Komentarz

• mamaj12
                  RS
                  • 2009
                  • 1956
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Małe wygrzebywanko
                  lukasz3112, udało Ci się coś znaleźć?
                  Może ktoś coś teraz wie kto w Wawce potrafi rozczłonkować reflektor, zrobić go na cacy i złożyć do kupy?

[ Dodano: Sro 12 Lis, 14 19:43 ]
                  Google wypluło mi MULTIGLAS na Syreny, zna ktoś?
                  obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                  wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• lukasz3112
                    RS
                    • 2008
                    • 3607

mamaj12, niestety bo temat potem odpuściłem i ostatecznie nic nie robiłem

Komentarz

Pracuję...