Najpiękniejszy kształt kierownicy jaki kiedykolwiek widziałem
masz na mysli multifunkcje czy ogolnie ta kierem bo jesli pierwsze to faktycznie znacznie poprawiaja klawisze wyglad, az milo codziennie na taka patrzec :P
Kobyll to spalanie wychodzi Ci naprawde ladne. Nawiewy wymien jak njszybciej :P
Podoba mi sie ramka na konsoli srodkowej i chcialbym zobaczyc wiecej bo po zdjeciach mozna by wiecej napisac o Twojej Mazdzie wiec czekamy na zdjecia auta a nie tylko srodka.
Na prośbę zdjęcia z zakupu samochodu pierwszym poście. Następne zdjęcia dopiero zrobię jak założę ALU, czyli jeszcze troszkę poczekacie.
Takie kupiłem felgi - 16" - do zmiany tylko dekielki na SKODY
kilka krótkich pytań:
1. Szukam informacji na ile legalne jest wynajmowanie przez straż gminna zewnętrznej firmy z fotoradarem w celach dochodowych??
2. Na ile legalne jest ustawianie fotoradaru ukrytego w koszu na śmieci czy w samochodzie bez żadnych oznaczeń?? foto załączone
A pytania są uzasadnione ponieważ nowo powstała Straż Gminna tylko fotki rozsyła i nic więcej nie robi a przecież jeśli ma chronić to niech pilnuje porządku...
2. Na ile legalne jest ustawianie fotoradaru ukrytego w koszu na śmieci czy w samochodzie bez żadnych oznaczeń?? foto załączone
Nie jest legalne. Fotoradar ma być widoczny i oznakowany (znakiem drogowym lub informacją w internecie, że stawia się go przy tej ulicy.) Sam miałem taki przypadek i szukałem na ten temat informacji.
Zamieszczone przez eskomet
A pytania są uzasadnione ponieważ nowo powstała Straż Gminna tylko fotki rozsyła i nic więcej nie robi a przecież jeśli ma chronić to niech pilnuje porządku...
Na szczęście polskie media nie śpią i powoli robią aferę jeżeli chodzi o stawianie fotoradarów w celach zarobkowych, a nie zmniejszenia zagrożenia na drodze. Rząd też się chyba wziął do roboty w tej dziedzinie.
Nie jest legalne. Fotoradar ma być widoczny i oznakowany (znakiem drogowym lub informacją w internecie, że stawia się go przy tej ulicy.) Sam miałem taki przypadek i szukałem na ten temat informacji.
Zamieszczone przez eskomet
Na szczęście polskie media nie śpią i powoli robią aferę jeżeli chodzi o stawianie fotoradarów w celach zarobkowych, a nie zmniejszenia zagrożenia na drodze. Rząd też się chyba wziął do roboty w tej dziedzinie.
Fotoradar NIE MUSI być widoczny ani oznakowany. Nie musi być też żadnego znaku ostrzegawczego, że taki pomiar jest robiony.
A co do tego zarobkowania, to jest to prawda, ale jeśli chodzi o to gdzie jest stawiany fotoradar, to od bardzo niedawna SM musi zgłosić postawianie fotoradaru do Policji i oni zatwierdzają (wydają pozwolenie) na postawienie sprzętu właśnie tam - chodzi właśnie o to, żeby nie liczyło się zbijanie kasy, tylko poprawa bezpieczeństwa.
Choć jeśli chodzi o ten konkretny pojazd ze zdjęcia, to jeśli fotoradar jest w środku i robi foty przez szybę .... można spróbować się "targować" w sądzie, to szyba jest jakimś ogranicznikiem, a nie może być niczego między obiektywem a "celem".
ale jeśli chodzi o to gdzie jest stawiany fotoradar, to od bardzo niedawna SM musi zgłosić postawianie fotoradaru do Policji i oni zatwierdzają (wydają pozwolenie) na postawienie sprzętu właśnie tam - chodzi właśnie o to, żeby nie liczyło się zbijanie kasy, tylko poprawa bezpieczeństwa.
Pytanie czemu na żądanie nie chcą okazać takiego dokumentu, jeśli homologacje wypożyczonego fotoradaru udostępniają bez problemu. :?
/ A gdzie w tej Octavce jest zamontowany fotoradar?/
a siedzi sobie wygodnie na tylnym siedzeniu przykryty kocykiem coby go nie było widać. co 30 min Octa wjeżdża na podwórko a Pan zczytuje pamięć i czeka aż na CB się uspokoi i znów jazda na podjazd.
hmm z waszych wypowiedzi wynika jasno iż nie da się tej samowolki spokojnie zwalczyć...
szkoda ale będę szukał dalej.
Komentarz