W jaki sposob chronicie się przed inflacja? Ponoć w Polsce inflacja bedzie z roku na rok coraz bardziej napędzała.
Inflacja zabezpieczenie
Zwiń
X
-
Skoro zapytałeś, to wnioskuję, że jak ja nie jesteś maklerem. Dlatego akcje radzę raczej odpuścić na korzyść ETF'ów, do tego obligacje (ale nie fundusze obligacyjne, czy inne takie tam bezeceństwa), ale te detaliczne, indeksowane właśnie inflacją. Nie idealne rozwiązanie, ale o niebo lepsze od konta oszczędnościowe czy lokaty. Generalnie poszukaj blog a na YT kanał Marcina Iwucia, bardzo fajnie tłumaczy te kwestie.
Komentarz
-
-
Temat wciąż aktualny i to dużo bardziej niż w momencie pojawienia się go na forum. Ja też szukałam różnych rozwiązań na tą bolączkę i ostatecznie zmieniłam podejście i staram się by kasa nie leżała a dalej pracowała i zarabiała kolejną, w moim przypadku to coś w stylu kup taniej sprzedaj drożej i dotyczy bardzo nie oczywistego rynku, ale jak się okazało z dużym potencjałem. W skrócie chodzi o gry online.Ostatnio edytowany przez spj; 5971.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Raptuszka Zobacz wpisW skrócie chodzi o gry onlineWirus -> 136 KM 310 Nm
https://forum.octaviaclub.pl/forum/m...kombi-by-szere
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez maareczeek Zobacz wpisChyba nie odkryję Ameryki, jeśli napiszę, że najlepsze są nieruchomości. Inwestowanie w nieruchomości praktycznie zawsze chroni przed inflacją, także w czasie galopującej inflacji.
Komentarz
-
Komentarz