Jutro postaram się wrzucić.
Jakie jest najlepiej wygluszone auto klasy sredniej wyzszej?
Zwiń
X
-
Jakie jest najlepiej wygluszone auto klasy sredniej wyzszej?
Witam,
Jako, ze zmiana auta zbliza sie duzymi krokami postanowilem zapytac Was o opinie. Chce kupic autko dobrze wyciszone/wygluszone w srodku. Auto w ktorym przy 160km/h mozna normalnie rozmawiac i nie trzeba podglaszac radia zeby zagluszyc silnik. Auto, ktore nie meczy w dlugich trasach. Nie chodzi mi o jakas super luksusowa limo typu S class tylko o rodzinne auto klasy sreniej, ewentualnie wyzszej.
Moje typy to:
Passat 2006+
Mondeo 2006+
Avensis 2006+
Octavia 2 2005+
Suberb 2004+
Vectra 2006+
A6 2003-2005
A6 2005+
A4 2003+
Auto bedzie w dieslu. Jak myslicie, ktore z tych aut jest najlepiej wyciszone? A moze macie inne propozycje?Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000
-
-
octavię od razu możesz wywalic z tego zestawienia, no i pewnie CRy będą tu wygrywały...
[ Dodano: Czw 07 Paź, 10 21:39 ]
A moze macie inne propozycje?
_________________saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Mi nie chodzi w sumie o sam dzwiek silnika ile o caloksztalt. Dobrze wygluszenie znaczy jak najmniej dzwiekow z zewnatrz, nie tylko silnika, ale takze opon, szum wiatru itp. Accord tez wchodzi w gre, ciekawa propozycja, jednak slyszalem ze plastiki potrafia w nim trzeszczec.Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukanio63Mi nie chodzi w sumie o sam dzwiek silnika ile o caloksztalt. Dobrze wygluszenie znaczy jak najmniej dzwiekow z zewnatrz, nie tylko silnika, ale takze opon, szum wiatru itp. Accord tez wchodzi w gre, ciekawa propozycja, jednak slyszalem ze plastiki potrafia w nim trzeszczec.
[ Dodano: Czw 07 Paź, 10 21:57 ]
a dlaczego diesel?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
citroen C5, wyciszenie to jedno a fotele (jak kanapa) i zawieszenie to drugie - IMHO pod względem komfortu najlepszy samochód w tej klasie aut.
PS. poza tym octavia do tej twojej listy nie pasuje - jeśli już to Superb- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodajak mu się podoba to pasuje- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaa dlaczego diesel?
Zamieszczone przez Jac_ekPS. poza tym octavia do tej twojej listy nie pasuje - jeśli już to Superb
Octavia dlatego, ze tak jak pisal szkoda porostu mi sie podoba, no i musze przyznac ze mam sentyment do markiJest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukanio63Zeby bylo ekonomiczniej
Zamieszczone przez lukanio63Calkiem zapomnialem o Superbie, jak tam wyglada sprawa wyciszenia auta?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lukanio63no lepiej niż w octavii zdecydowanie
no i mało kto ma takie zajebiste porównanie, bo do czegoś takiego, czego oczekujesz to się trzeba w tych samochodach poprzesiadać i potestować, to że ktoś kiedyś miał coś z listy a potem coś innego nic kompletnie nie mówi IMO.
kup sobie coś co Ci się podoba i na jeździe próbnej spełnia oczekiwania i tyle.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zdaje sobie sprawe, ze malo kto mial okazje jezdzic wszystkimi autami z tej listy, jednak zawsze warto zapytac. Moze trafi sie ktos, kto ma porownanie chociaz z kilkoma autami. Zawsze to cos. Ja osobiscie z tej listy jezdzilem tylko mondeo i avensis i musze powiedziec ze mondeo bije na glowe avensisa, ale nie wiem jak jest w reszcie aut. Dlatego tez umiescilem te auta na liscie, zeby miec porownanie. Moze trafi sie ktos kto napisze zo np. passat jest lepiej wygluszony od mondeo- to tylko przyklad. Wtedy bede wiedzial na czym stoje.Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentweź OII, jest sporo warsztatów które się zajmują profesjonalnym wyciszaniem- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Wczoraj mialem okazje przejechac sie testowka z salonu Audi A4 (2.0TDI) powiem Wam, ze czlowiek sie przyzwyczaja do benzyny... wydawalo mi sie, ze cos jest uszkodzone, buda telepie, halas 2x wiekszy niz u mnie. Wiec zestawienie Passat CC 2.0TSI vs A4 2.0TDI mocno wygrywa passat (podejrzewam, ze jakby A4 miala benzyne, to mogloby byc podobnie).
Co nie zmienia faktu, ze i tak bym chcial diesla ale troche wiecej niz 4 cylindry.
A tak na boku, to materialy w audi chyba sie coraz bardziej pogarszaja (na drzwiach twardy plastik) przednie siedzenia z tylu obite plastikiem, jak w toi toi`u.Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodainna propozycja to accord, ja nawet na zewnątrz nie jestem nigdy pewien czy to bena czy diesel
Jeśli chodzi o forda to dla mnie za głośny zawsze mam wrażenie że zawory zaraz mu wypadną tak grają :lol:[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekZamieszczone przez abstinentweź OII, jest sporo warsztatów które się zajmują profesjonalnym wyciszaniem
z tego co piszesz wynika raczej to drugie :szeroki_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
-
Nexus6, dokładnie to drugie, gdzieś na forum mi się obiło o uszy, ale google nie boli
http://www.sztukawyciszania.pl/ widać że potrafią sporo bo nawet nadkola wyciszają :shock:
silnik od 3900
nadkola ok 4700
uszczelki od 350(jedna drzwi :diabelski_usmiech )
pakiet exclusive 12700-16900
ale classic już od 6900
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6masz konkretne doświadczenie w tej materii czy tylko gdzies cos slyszales
Poza tym trzeba odróżnić cichy samochód (silnik, szumy powietrza, szum kół, itd) od samochodu wyciszonego w ten sposób że nie przedostają się do niego dźwięki z otoczenia. Bo to też są dwie różne rzeczy- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
abstinent, Widzę że O1 tez wyciszyli :P.
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
abstinent, poplakalem sie ze smiechu na widok tej strony
podeslalem tez CASKP, tez sie zROTFLował
z definicji na tej stronie to ja w mojej O2 mam wytlumienie w wersji Extra Super Premium Luxury Plus :diabelski_usmiech
tak de facto to tylko szyb nie dalo sie u mnie wytlumic :szeroki_usmiechWith age comes wisdom, but sometimes age comes alone
Komentarz
-
Komentarz