Jakie jest najlepiej wygluszone auto klasy sredniej wyzszej?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • CASKP
    Rider
    • 2005
    • 263

Ostatnio właściciel tej strony chciał mi sprzedać swoją firmę..... Gdy on myślał o tym interesie to ja już tłumiłem i robiłem dużo furek ...

Jak ktoś ma kasę i lubi płacić za "slogany" to zapraszam do skorzystania z oferty :lol:
    [center:f683551993]>>- CAR AUDIO SYSTEM -<<
    ****** > www.audiocar.pl < ******
    Wyprzedaż Sprzętu Car Audio po cenach HURTOWYCH - Zainteresowani - Pytać ;]
    [/center:f683551993]

Komentarz

• Nexus6
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4847
      • Volkswagen

Jac_ek, ja przerobilem permanentne pelne wytlumienie auta w obu moich O,
      wiec mam zarowno porownanie co do samego stopnia tlumienia, zakresu prac jak i stosowanych materialow.
      i tak przy okazji fachowiec rozlozy i zlozy Ci auto tak, ze po zlozeniu bedzie mniej trzeszcec niz po montazu fabrycznym :szeroki_usmiech

ze zrozumiałych względów polecam robotę u CASKP
      With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• abstinent
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 4842
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nexus6, ja dałem pierwszy leszy(albo i nie )link firmy zajmującej się wygłuszaniem.
        Ja się nie zajmuje pozycjonowaniem stron, nic na to nie poradzę

Komentarz

• pstryczek
          RS
          • 2009
          • 10778
          • Superb III (3V3)

A ja polecam Superba I, jest nieźle wygłuszony jak na diesla Jeździłem takim.
          Marek

Komentarz

• nemi
            Ambiente
            • 2008
            • 227

Wątek schodzi trochę na boczne tory :].
            Ja posiadam Mondeo, ale w wersji z silnikiem benzynowym, więc pomogę tylko częściowo... W moim egzemplarzu przy prędkościach 160-170 km/h można rozmawiać normalnie, to co mówią w radio bez problemu rozumiem nie podgłaśniając ani trochę w porównaniu z prędkością 100 km/h. Przy 200 km/h ryku nie ma, ale jakoś przy tej prędkości nie zwracałem uwagi na radio :szeroki_usmiech
            Na benzynie 95 silnik odzywa się przy 110 km/h, na 98 bliżej 120 km/h (nie licząc oczywiście przyspieszania). Szumy toczenia i powietrza są oczywiście słyszalne, ale jak dla mnie nie wypływają na komfort podróży. Jest bardzo OK. Po przesiadce z O1 byłem przeszczęśliwy z powodu ciszy w aucie. O1 bije po prostu na łeb, jak zresztą większość aut, jakimi kiedykolwiek miałem okazję podróżować.
            Cisza to mocna strona tego auta.

Przypuszczam, że z Dieslem przy wyższych prędkościach subiektywnie może być ciszej z uwagi na niski dzwięk jaki generuje, ale... jak chcesz jeździć tanio, to chyba TDCI i w ogóle wszystko poza koncernem VAG, Mercedesami i BMW lepiej odpuścić jeśli chodzi o auta używane. Tanio = benzyna i obyście nie musieli wspominać tych słów :P.
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=544518#544518

Komentarz

• kmink
              L&K
              • 2007
              • 1360
              • Superb III (3V3)

Mam O2 od niedawna i kilkadziesiąt tysięcy km przejechanych Passatem B6...moim zdaniem przepaść...w OII radio duuużo szybciej samo się podgłasnia :lol:
              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• leszekmw
                RS
                • 2005
                • 5356

lukanio63, w sumie to jeździłem/przejechałem chyba wszystkimi tymi samochodami oprócz superba ,ale w silnikach diesla. w benzynowych niektórymi z Twojej listy. jeżeli chodzi o diesla to według mnie : a6 , passat , avensis , mondeo
                według mnie oczywiście. i bardziej mnie interesowało wyciszenie silnika bo też jest to dla mnie ważna rzecz. a tak wogle to chyba trzeba dać sobie spokój z ropniakami jeżeli chodzi o komfort, choć nówką a4w jakimś tdi 120KM jeździłem teraz i mi się podobało.
                aha, i nie zawsze auto głośne z zewnątrz jest głośne w środku.

pytanie do CASPK - ile wyciszenie silnika kosztuje w O2 /jezeli istnieja taka usługa / :?: drzwi i bagażnik mam już wyklejone jakby co.
                O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                GVI 1.4TSI
                LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• piotrek_gdy
                  RS
                  • 2008
                  • 7723
                  • Volkswagen
                  • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

lukanio63, ja bym rozważył Saaba 9-5
                  przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Jacek Wo.
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 221

Bardzo cichym samochodem w dieslach była Laguna II dCi z 6-biegową skrzynią.

kilka lat temu zmierzyłem (tak, zmierzyłem miernikiem z laboratorium do badania hałasu na stanowisku pracy) przy prędkości 130 km/h - Laguna 1,9 dCi 67 dB na 6-tym biegu.
                    Pozostałe auta, które testowalem - na 5 biegu - na drugim miejscu był Peugeot 406 HDI - 70 dB, a dalej Avensis D4D miała 71 dB i na końcu Fiat Brava JTD 73 dB.

Laguna była o 2 klasy lepsza od konkurencji - przynajmniej jeśli chodzi o głośność ... :diabelski_usmiech

BTW - sama głośność - tak jak powyżej zmierzona, to nie wszystko, dużo zależy od charakterystyki hałasu i osobistych preferencji "ucha" kierowcy.
                    Dla mnie najgorzej (najbardzej denerwujący czy "męczący" hałas) brzmiała Avensis, choć pomiar wskazuje na Bravę.

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

Jacek Wo., ooo... niezłe pomiary..., i niezła uwaga na temat charakterystyki hałasu
                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• lukanio63
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 202

Dzieki wszystkim za podpowiedzi. Wydaje mi sie ze bede polowal na A6 ze sprawdzona jednostka 1.9TDI, albo na mondeo w jakiejs bogatej wersji np. Titanium, ale czas pokaze, bo ja mam milion pomyslow na minute co do auta. Jak cos kupie to sie pochwale
                        Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
                        Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
                        Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000

Komentarz

• tomil
                          L&K
                          S_OCP Member
                          • 2008
                          • 1179

Zamieszczone przez lukanio63
                          albo na mondeo w jakiejs bogatej wersji np. Titanium
                          Spytaj się kolegi Andrev czy warto się rozglądać za TDCI z tej generacji. Szczerze mówiąc ja sobie odpuściłem ze względu na dosyć często padające wtryski. Ogólnie CR Fordowi nie wyszedł. Być może teraz już poprawili (zmienili dostawcę wtrysków).
                          It doesn't matter what we're losing
                          It only matters what we're going to find!

Komentarz

• shok
                            RS
                            • 2009
                            • 2070
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

A nie myślałeś kupić mercedesa okulara.Może auto troche starawe ale ma coś w sobie...i napewno spełnia twoje wymagania jeśli chodzi o komfort :P

Komentarz

• b707
                              L&K
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 1272

Tyle że w okularze z tyłu jest tyle miejsca co w OI... Nawet w przedostatniej E klasie było mniej miejsca niż w obecnej Octavii:P
                              Adam

Komentarz

• shok
                                RS
                                • 2009
                                • 2070
                                • Octavia I (1U2)
                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Pamietam jak kiedyś chciałem kupić takiego okulara.Zona podchodzi do auta, ogląda nic nie mówi.Wsadza głowe do środka -za chwile wyciąga i mówi do mnie ty chyba na głowe upadłeś ,że chcesz to kupić :lol: Chyba tradycyjny,smutny srodek nie przypadł jej do gustu :lol: :lol: :lol:

Komentarz

Pracuję...