Kraków - Zakopane

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • d_woj
    Drive
    • 2011
    • 68

Kraków - Zakopane

marcink_1, Hmm troche delikatne w tym rozmiarze. Opona góruje nad nimi. Sorry, ale takie mam odczucia. Przypominają mi troche LINE z Fabii 2, a tam przy niższej oponie i generalnie mniejszym aucie wygladałyby super. Tu fajnie by wygladały w rozmiarze 17 cali. Wzór generalnie bardzo ładny.
  • loyd
    RS
    • 2010
    • 2342

Kraków - Zakopane

Dawno nie jechałem więc zapytam:

Ile czasu powinienem liczyć na przejazdy trasy Kraków - Zakopane (wjazd do Krakowa "7" od strony Kielc ok. godziny 15.30 w piątek) ?

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8033
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

loyd, sam Kraków około 1 godziny, bo na wlocie remont i czekania 10-20min.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• Marcin STECZKO
        Rider
        S_OCP Member
        • 2006
        • 292

AdamB,

Adaś to piątek i 15.30 ja odstawiam ze do Góry Libertowskiej to 1,5-2 godzin :x
        BYŁ SREBRNY "AGRESOR"
        Była BIAŁE COMBI AZJ 4X4
        Była CZARNA COMBI ATD 4X4

MK IV

Komentarz

• piramida
          RS
          • 2009
          • 12222
          • Superb III (3V3)

Re: Kraków - Zakopane

Zamieszczone przez loyd
          Dawno nie jechałem więc zapytam:

Ile czasu powinienem liczyć na przejazdy trasy Kraków - Zakopane (wjazd do Krakowa "7" od strony Kielc ok. godziny 15.30 w piątek) ?
          nie licząc krakowa musisz liczyc około 1.5h jazdy a przez krakow jak nie znasz myków to kolejne 1.5 z wylotem na zakopane :szeroki_usmiech
          superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
          http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• genesis
            Ambiente
            • 2010
            • 232

Prościej będzie pojawić się w Krakowie ok 20- 21 i bez większego problemu przeskoczyć do Zakopanego, zamiast truć środowisko korkami na wszystkich zwężkach, w końcu to piątek popołudnie, nie jedzie się wtedy co wszyscy- moja podstawowa zasada.
            Oczywiście jak jedziesz na weekend odpocząć, bo w innym wypadku to logiczne, że musisz na daną godzinę być na miejscu.
            DADRL wyłącz światła - włącz myślenie

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

Nie no - jak jechałem nad morze to w Warszawie się zameldowałem o 3 w nocy.

I całą Warszawę przejechałem w 25 min (jakie to jednak małe miasto jest w porównaniu z prawdziwymi metropoliami). W tym jednak przypadku nie mam wyjścia - do Krakowa wjadę pomiędzy 15.00 - 16.00.

Komentarz

• dublin999
                Ambiente
                • 2010
                • 172

mam pytanie odnośnie wyżej wymienionej trasy.
                w czwartek wybieram się właśnie do Zakopanego na sylwestra... będę wracał w niedziele co byście radzili jak zaplanować powrót żeby jak najkrócej stać w korku?

Komentarz

• AdamB
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2007
                  • 8033
                  • Octavia IV (NX3)
                  • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez dublin999
                  jak zaplanować powrót
                  Zatankować do pełna, na drogę kanapki i termosy z kawą i herbatą. Przyda się również odtwarzacz DVD przenośny aby się nie nudzić w aucie.

Zamieszczone przez dublin999
                  jak najkrócej stać w korku
                  Trzeba jechać najlepiej w nocy lub bardzo wczesnym rankiem.

:szeroki_usmiech

Komentarz

• genesis
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 232

Mapa Polski Targeo - najdokładniejsza mapa Polski z adresami punktowymi i wyznaczaniem trasy w korku

Tu masz trasę jak wyjechać z Zakopca. Potem to już nie wiem gdzie jedziesz, bo to można zakopianką albo przez Mszanę i Dobczyce- co polecam. Byłem na kilku sylwestrach w Zakopanym, więc to jest droga którą spokojnie wyjedziesz z kotła w dzień. A kocioł będzie sakramencki, jak nigdzie w Polsce w te dni.
                    DADRL wyłącz światła - włącz myślenie

Komentarz

• Kiniu
                      RS
                      • 2010
                      • 1746

To jest dobra alternatywa do wjazdu i wyjazdu do/z Zakopca niż tradycyjną zakopianką
                      tyle, że trzeba uwazać na przenośne fotoradary ustawiane przez SM na drodze Nr 958 od Witowa do Kościeliska (najczęściej pod remizą OSP w Witowie)

Komentarz

• dublin999
                        Ambiente
                        • 2010
                        • 172

żałuję że nie udało mi się odczytać Waszych wiadomości bo pewnie bym z tych porad skorzystał... a tak wyjechałem 2 w niedziele o 11.30 z Kościeliska w pierwsze 3 godziny przejechałem jakieś 20 km później było nieco lepiej jedynie co to mały korek do Rabki i wypadek przed Krakowem... do Krakowa przybyłem ok 17...
                        koledzy wyjechali 2 godziny później i pokierowali ich właśnie na wilków jabłonka i w Krakowie zameldowali się godzinę prze nami...

Komentarz

• AdamB
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 8033
                          • Octavia IV (NX3)
                          • DKZA 2.0 TSI 190 KM

dublin999, na CB nie mówili co na drodze jest?

Komentarz

• Adam204
                            Rider
                            • 2008
                            • 454

Zamieszczone przez AdamB
                            na CB nie mówili co na drodze jest?
                            pewno zanim usłyszł to było za późno

Komentarz

• westwi78
                              RS
                              • 2008
                              • 2940

No ja swego czasu jak pomieszkiwałem w Zakopcu, baaaardzo często jeździłem autobusem z Zakopanego, ale w (Skomielnej odbijałem na Jordanów) i tam często bywa loteria. Raz zakorkuje fest, raz lżej. Ta trasa co Kiniu sugeruje jest fajna, jak jeżdżę autem do Zakopanego to od mojej strony jest super i raczej zawsze płynnie.

Komentarz

• dublin999
                                Ambiente
                                • 2010
                                • 172

zanim włączyłem CB to miałem nadzieję że jakoś się uda... a później stwierdziłem że pojedziemy tak jak przyjechaliśmy bo nie opłaca się wracać bo do Zakopanego niby korek mniejszy ale my co jakiś czas sie poruszaliśmy a w Zakopanem trzymały ruch wszystkie ronda...
                                tak czy siak oprócz drogi powrotnej która jak dla mnie i tak nie była zła (wybierając Zakopane na sylwestra pogodziłem się z tym że mogę długo wracać dlatego wziąłem jakąś herbatę w termosiku i pełny bak Paliwa) ogólnie wypad uznaję za udany! jak również polecam wszystkim pensjonat Kasia w Kościelisku na ulicy Czajki! do centrum spacerkiem kolo 30 min samochodem jakieś 2,5 km do szymoszkowej blisko...

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

jest tez alternatywa jadąc przez koscielisko, chochołów w kierunku rabki lub idąc na zywioł waląc przez zawoje, suchą beskidzką a następnie albo na wadowice albo przez sułkowice a dalej na kraków :szeroki_usmiech trasa przez zawoje pewnie dłuzsza o około 40-50km ale za to urozmaicona i na bank bez korków
                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...