Termometr bezdotykowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • danmar
    Classic
    • 2010
    • 9

Termometr bezdotykowy

Zamieszczone przez barteq
    PAOLO ESCO, przekonałeś mnie do LM 4100
    wiecie gdzie można kupić na necie ten olej z pewnego źródła ? firmowy sklep LM ceni sobie za niego 200 zł za 5l trochę dużo...
    Elementaeur. Jeszcze trochę i będzie miał pełną gamę Liqui Moly, zapowiada mocne wejście w tą markę
    Zamieszczone przez endryu
    firma ta od dawna handluje olejami to jej strona http://www.oilcenter.pl/
    Tam to warto się przejechać osobiście, na recepcji siedzi taka obłędna rudowłosa MILF że koniec :diabelski_usmiech
  • mani0
    Rider
    • 2008
    • 643

Termometr bezdotykowy

Tak poza motoryzacją.
    Czy ktoś z Was używa jakiegoś termometru bezdotykowego? Szukam czegos wartego kupienia w rozsądnej cenie. POwinien być szybki, dokładny i przede wszystkim prosty w użyciu.
    Termometr douszny to porażka - przynajmniej ten, który posiadam. Weź traf nim dokładnie w ucho, tak jak opisano w instrukcji. A i tak co pomiar to inny wynik.

Komentarz

• keneida
      Rider
      • 2010
      • 316

ostatnio nabyliśmy w superpharm za 99 zł. W gazetce jest. Czy szybki to nie mam porównania, wieczorem sprawdze ile czasu trwa odczyt.
      Prosty w użyciu jest. Ma też przełącznik mierzenia żywych i martwych przedmiotów
      Wrocławskie spoty

Komentarz

• RABIN
        Rider
        • 2009
        • 450
        • Octavia II combi (1Z5)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Tak ja posiadam jest rewelacyjny bada nie tylko tem. ciała ale równiaż otoczenia, wody w wanience, czy pokarmu

o taki

Komentarz

• kiszczu
          Drive
          • 2008
          • 73

Ja mam kupiony z firmy ultra med. Ceny nie pamiętam, ale chyba kosztował w okolicach 70zł. Bardzo prosty w użyciu- wystarczy przyłożyć do czoła i nacisnąć guzik. Czas pomiaru ok 3s. Termometr ma też ściąganą nasadkę i wtedy temperaturę mierzysz w uchu. Co do wyświetlanych wartości temperatur to nie jestem wstanie podać Ci czy są bardzo dokładne, ponieważ nie posiadam wzorca, ale przez 2 lata użytkowania stwierdzam, że są poprawne. Za takie pieniądze mogę polecić.
          pozdrawiam
          kiszczu

Komentarz

• shado
            RS
            S_OCP Member
            • 2007
            • 5315
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Ja mam taki:

Jak dla mnie rewelacja. Próbowałem jakieś tańsze, ale były niedokładne.
            BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• keneida
              Rider
              • 2010
              • 316

Zamieszczone przez RABIN
              Tak ja posiadam jest rewelacyjny bada nie tylko tem. ciała ale równiaż otoczenia, wody w wanience, czy pokarmu

o taki
              no właśnie ten
              Wrocławskie spoty

Komentarz

• eroberto1
                Rider
                • 2010
                • 350

Ja ostatnio biegałem po aptekach i szukałem rtenciowego, elektroniczne mierzyły w cały świat, na każdym co innego, a douszny to pomyłka.
                2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• mani0
                  Rider
                  • 2008
                  • 643

RABIN, keneida, czy w tym termometrze, pomiaru należy dokonywać przez przesunięcie urządzenia od czoła do skroni? bo takie uwagi czytałem w necie...

shado, właśnie taki chodzi mi po głowie - celujesz, strzelasz i jest wynik? ma podświetlenie ekranu?

eroberto1, rtęciowy albo dobry elektronik w tyłek jest najdokładniejszy, ale chciałbym już oszczędzić juniorowi takich doznań. poza tym budzenie nocą chorego dziecka, żeby zmierzyć mu temperaturę to chyba lekka pomyłka. douszny mam - oddałem go małemu, bo tylko do tego się nadawał :szeroki_usmiech - teraz mierzy temperaturę dla buby, pieska, torka i buzza.

Komentarz

• keneida
                    Rider
                    • 2010
                    • 316

moim mierze z odległości kilku cm, większej lub mniejszej. Nie chcę ściemniać ale ostatnio chyba próbowałem z ponad kilkunastu cm. Wieczorem sprawdze
                    Wrocławskie spoty

Komentarz

• maxpaynemm
                      RS
                      • 2008
                      • 1764
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam taki termometr firmy Microlife - dobry, cena około 120PLN. Niestety termometry tego typu nie nadają się do pomiarów temperatury dziecka poniżej 1 roku życia ponieważ u niemowlaków jedyny wiarygodny pomiar temperatury jest w odbycie.

Także mani0, jeśli dla niemowlaczka to nie polecam bo wynik będzie zakłamany (nawet podczas snu dziecka na czole do skroni jest non stop 37,4 natomiast podczas pomiaru w pupie jest 36,6). Martwiliśmy się ze maluszek ma gorączkę ale dopiero lekarz nas uświadomił, że to termometr dla starszych dzieci. Więc jeśli dla starszego to super sprawa.
                      Ubezpieczenia Komunikacyjne OC, AC, NNW - ZAPRASZAM

Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• shado
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 5315
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez mani0

shado, właśnie taki chodzi mi po głowie - celujesz, strzelasz i jest wynik? ma podświetlenie ekranu?
                        Celujesz z odległościa 5-10cm i strzelasz. Pojawia się wynik. Podświetlenie można włączać i wyłączać w opcjach. Ja mam włączone więc w nocy jak dziecko śpi to łatwo mu zmierzyć temperaturę.
                        BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• lukaszz
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 167

Witam, ja mam brauna thermoscan irt 3020 - pomiar w uchu , termometr przekłamuje przy kilku próbach sprawdzenia w tym samym uchu różnica potrafi wynieś 1 stopień.

Komentarz

• tomil
                            L&K
                            S_OCP Member
                            • 2008
                            • 1179

Zamieszczone przez maxpaynemm
                            nawet podczas snu dziecka na czole do skroni jest non stop 37,4 natomiast podczas pomiaru w pupie jest 36,6
                            To ile ma moja pociecha jak temperatura zmierzona na czole 36.6 st. C.
                            It doesn't matter what we're losing
                            It only matters what we're going to find!

Komentarz

• RABIN
                              Rider
                              • 2009
                              • 450
                              • Octavia II combi (1Z5)
                              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

mani0, nie my badamy na czole i jest oki jak mamy wątplowości to kalibrujemy go z pomiarami swojego ciał :wink:

Ps. używamy go od pierwszych dni naszegpo malca i się sprawdza, co do dokładności pomiaru to kolega dobrze pisze najdokładniejszy pomiar można u niemowlaka uzyskać w odbycie

Komentarz

• Jac_ek
                                RS
                                • 2009
                                • 1733

eroberto1, termometry rtęciowe są wycofane (dzięki UE bo mają rtęć ;-) podobnie z ciśnieniomierzami) i się ich już nigdzie nie kupi. jedynie jeszcze w szpitalach mają pozwolenie na ich używanie i tam są w dużych ilościach.

Elektroniczne miałem dwa, ale nie mam do nich zaufania - mimo pikania po ~10 sek po dłuższym potrzymaniu potrafią jeszcze naciągać z 0.1 0.2 st,
                                Dlatego jak temperatura u malucha jest OK to mierze tylko elektronicznym - ale jak widać że ma gorączkę to biorę rtęciowy.

Zamieszczone przez maxpaynemm
                                natomiast podczas pomiaru w pupie jest 36,6
                                przy pomiarze w pupie trzeba odjąć 0,5 st. dla temperatury ciała.

bezdotykowego nie miałem - ale się zastanawiam - IMHO rtęciowe są najlepsze
                                - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

Pracuję...