lewy to możliwa jazda na wprost i skręt w lewo i za 200 metrów kończy się za światłami - zwężenie.
Zamieszczone przez hotrain
i... kupa :szeroki_usmiech Najgorsze jest to, ze za kolejne 200 metrów ja mam skręt w lewo
to co zrobiłeś, określę tylko jako chamstwo, choć cisną mi się słowa wulgarne. Takich jak Ty w takich sytuacjach tępię jak tylko mogę. A potem się dziwimy, że ludzie boją się stawać na kończących pasach - robią się korki, a tych co jadą tymi "kończącymi się" nazywa się cwaniakami. A Ty jeszcze dodatkowo skręcałeś w lewo - czyli co, nie dałeś jej wjechać przed siebie, a następnie zahamowałeś, bo skręcałeś w lewo? Przemyśl sobie takie "wyścigi"...
tomek, Ja wywnioskowałem z tego, że hotrain, stał na pasie do jazdy prosto, gdzie miał x metrów wolnego, a Pani z Minika stała na pasie do jazdy prosto, gdzie za 200m ten pas się nie skończył...No i hotrain, wystartował szybciej i nie wpuścił Pani... Ja takich frajerów, co zamiast ustawić się w kolejce i grzecznie jechać jeden za drugim tylko pchają się na chama do przodu sam tępię...
tak byku123 tylko czasem przez tą twoją "kolejkę" robi się sztuczny koreczek, który na środkowym pasie blokuje przy okazji np. zjazd na pas do skrętu w prawo,
mnie też wk... tacy co na żyletkę się wpier... mi przed nos na zjazdach ale inną sprawą jest, że u nas coś takiego jak suwaczek nie fukncjonuje bo tych z kończącego się pasa trzeba tępić
tomek, skrzyżowanie Kondratowicza i św. Wincentego, ruch w stronę Radzymińskiej, potem skręcałem w pierwszą w lewo. Widać w googlach nawet moją była O2 Nie umiem tak ładnie jak szkoda zaznaczać na mapach kreseczki itp. Acha i godzina była około 21:00.
a to wiem gdzie to jest, i zawsze robię tam taki sam patent jaki próbowała zrobić ta pani
walę kolejki, prl is over, jesli gdzies jest taka opcja jak w tym miejscu to zawsze skorzystam
akurat w tym miejscu to ostatnia szansa zeby wyprzedzic mondzioly, bo dalej jest zakaz wyprzedzania i trzeba sie ciągnąć za ledwojadami do samego mcdrive'a
hotrain, no to sobie Kolego poczytaj o jeździe na zamek, i wpływie takiej jazdy na korki, a kulturę na drodze, to sobie przemyśl :? Również dostałbym szału jak ta kierowniczka coopera. Tym bardziej że skręcałeś za chwilę w lewo i pewnie musiała mocno wyhamować :?
ja też nie kumam co ludzie mają z tym staniem w kolejce i blokowaniem. po to jest dodatkowy pas aby z niego korzystać i odblokowywać skrzyżowanie, a za skrzyżowaniem ładnie na zamek się zmieścić. wtedy więcej osób przejeżdża na tych samych światłach. zwłaszcza w godzinach wieczornych jak na 100% za skrzyżowaniem nie ma korka. ale u nas kur** co drugi to większy profesor drogowy i będzie pouczał i karcił innych....
ja też nie kumam co ludzie mają z tym staniem w kolejce i blokowaniem. po to jest dodatkowy pas aby z niego korzystać i odblokowywać skrzyżowanie, a za skrzyżowaniem ładnie na zamek się zmieścić. wtedy więcej osób przejeżdża na tych samych światłach. zwłaszcza w godzinach wieczornych jak na 100% za skrzyżowaniem nie ma korka. ale u nas kur** co drugi to większy profesor drogowy i będzie pouczał i karcił innych....
Niestety brakuje tych znaków na zwęzkach, jakby były nie byłoby tych profesorów.
hotrain, no to sobie Kolego poczytaj o jeździe na zamek, i wpływie takiej jazdy na korki, a kulturę na drodze, to sobie przemyśl :? Również dostałbym szału jak ta kierowniczka coopera. Tym bardziej że skręcałeś za chwilę w lewo i pewnie musiała mocno wyhamować :?
a zamiast się bez sensu pienić wystarczyłoby na moment zmniejszyć nacisk na pedał gazu i wjechać za hotrain
Panowie, to była dyskusja w temacie o "potyczkach" drogowych, jeżeli ktoś przy starcie spod świateł się napina i nie daje rady wjechać przed tego obok to zwalnia a nie zaczyna bzdurne gadki o chamstwie i zamkach błyskawicznych
Zamek błyskawiczny możecie sobie uskuteczniać w korku czy przy normalnej jeździe, a ani jedno ani drugie nie miało zastosowania zarówno w opisanej sytuacji ani w wątku w którym się dyskusja rozwijała.
MisiekWAW, dzięki za głos rozsądku, moralizatorzy zapomnieli o doczytaniu warunków jakie opisałem. Jak widać niektórym myli się picie w Szczawnicy ze szczaniem w piwnicy. tomek, nie będę podgrzewał atmosfery ale dałeś czadu... :roll:
Niestety brakuje tych znaków na zwęzkach, jakby były nie byłoby tych profesorów.
Najgorsze jest to, że co niektórzy "kierowcy" interpretują ten znak w ten sposób, że czarne auta mają pierwszeństwo przed czerwonymi. Tak jak na zwężeniach, gdzie czerwona strzałka musi ustąpić.
Komentarz