O zamkach i innych rozporkach

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hEllo)
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 741

O zamkach i innych rozporkach

Extra :lol:

Może warto by to było gdzieś podwiesić, co by zaraz nie zgineło na forum :wink:
    usrany pracą po same pachy
  • tomek
    L&K
    • 2005
    • 1078

Zamieszczone przez hotrain
    lewy to możliwa jazda na wprost i skręt w lewo i za 200 metrów kończy się za światłami - zwężenie.
    Zamieszczone przez hotrain
    i... kupa :szeroki_usmiech Najgorsze jest to, ze za kolejne 200 metrów ja mam skręt w lewo
    to co zrobiłeś, określę tylko jako chamstwo, choć cisną mi się słowa wulgarne. Takich jak Ty w takich sytuacjach tępię jak tylko mogę. A potem się dziwimy, że ludzie boją się stawać na kończących pasach - robią się korki, a tych co jadą tymi "kończącymi się" nazywa się cwaniakami. A Ty jeszcze dodatkowo skręcałeś w lewo - czyli co, nie dałeś jej wjechać przed siebie, a następnie zahamowałeś, bo skręcałeś w lewo? Przemyśl sobie takie "wyścigi"...
    O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• byku123
      Rider
      • 2008
      • 269

tomek, Ja wywnioskowałem z tego, że hotrain, stał na pasie do jazdy prosto, gdzie miał x metrów wolnego, a Pani z Minika stała na pasie do jazdy prosto, gdzie za 200m ten pas się nie skończył...No i hotrain, wystartował szybciej i nie wpuścił Pani... Ja takich frajerów, co zamiast ustawić się w kolejce i grzecznie jechać jeden za drugim tylko pchają się na chama do przodu sam tępię...

Komentarz

• pako11
        Drive
        • 2009
        • 64

tak byku123 tylko czasem przez tą twoją "kolejkę" robi się sztuczny koreczek, który na środkowym pasie blokuje przy okazji np. zjazd na pas do skrętu w prawo,
        mnie też wk... tacy co na żyletkę się wpier... mi przed nos na zjazdach ale inną sprawą jest, że u nas coś takiego jak suwaczek nie fukncjonuje bo tych z kończącego się pasa trzeba tępić
        F10 530D 258PS

Komentarz

• tomek
          L&K
          • 2005
          • 1078

hotrain, to może na szczęście źle zrozumiałem jaka to ulica? w google mapsach będzie dobrze widać
          O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Ayu
            RS
            • 2009
            • 4154

tomek, skrzyżowanie Kondratowicza i św. Wincentego, ruch w stronę Radzymińskiej, potem skręcałem w pierwszą w lewo. Widać w googlach nawet moją była O2 Nie umiem tak ładnie jak szkoda zaznaczać na mapach kreseczki itp. Acha i godzina była około 21:00.

Komentarz

• meesha
              Ambiente
              • 2009
              • 145

a to wiem gdzie to jest, i zawsze robię tam taki sam patent jaki próbowała zrobić ta pani

walę kolejki, prl is over, jesli gdzies jest taka opcja jak w tym miejscu to zawsze skorzystam

akurat w tym miejscu to ostatnia szansa zeby wyprzedzic mondzioly, bo dalej jest zakaz wyprzedzania i trzeba sie ciągnąć za ledwojadami do samego mcdrive'a

Komentarz

• tomek
                L&K
                • 2005
                • 1078

hotrain, no to sobie Kolego poczytaj o jeździe na zamek, i wpływie takiej jazdy na korki, a kulturę na drodze, to sobie przemyśl :? Również dostałbym szału jak ta kierowniczka coopera. Tym bardziej że skręcałeś za chwilę w lewo i pewnie musiała mocno wyhamować :?
                O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• scr008
                  Ambiente
                  • 2009
                  • 191

ja też nie kumam co ludzie mają z tym staniem w kolejce i blokowaniem. po to jest dodatkowy pas aby z niego korzystać i odblokowywać skrzyżowanie, a za skrzyżowaniem ładnie na zamek się zmieścić. wtedy więcej osób przejeżdża na tych samych światłach. zwłaszcza w godzinach wieczornych jak na 100% za skrzyżowaniem nie ma korka. ale u nas kur** co drugi to większy profesor drogowy i będzie pouczał i karcił innych....
                  Virus injected!

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

Zamieszczone przez scr008
                    a za skrzyżowaniem ładnie na zamek się zmieścić
                    Z tym wiekszosc debili ma problem - bo najzwyczajniej widzac Cie w lusterku na takim pasie nagle znajduja gaz i potrafia jechac szybciej ... :twisted:
                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• bzyq_74
                      RS
                      • 2008
                      • 3467
                      • Volkswagen
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                      • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez scr008
                      ja też nie kumam co ludzie mają z tym staniem w kolejce i blokowaniem. po to jest dodatkowy pas aby z niego korzystać i odblokowywać skrzyżowanie, a za skrzyżowaniem ładnie na zamek się zmieścić. wtedy więcej osób przejeżdża na tych samych światłach. zwłaszcza w godzinach wieczornych jak na 100% za skrzyżowaniem nie ma korka. ale u nas kur** co drugi to większy profesor drogowy i będzie pouczał i karcił innych....
                      Niestety brakuje tych znaków na zwęzkach, jakby były nie byłoby tych profesorów.
                      Załączone pliki
                      MARCIN
                      Mój szkodnik

Komentarz

• misiekwaw
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 7715
                        • Ford

Wam to się generalnie tematy pomerdały, wydzielam
                        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                        http://www.disi-tune.pl
                        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                        Był WRX
                        Była Octa

Komentarz

• misiekwaw
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 7715
                          • Ford

Zamieszczone przez tomek
                          hotrain, no to sobie Kolego poczytaj o jeździe na zamek, i wpływie takiej jazdy na korki, a kulturę na drodze, to sobie przemyśl :? Również dostałbym szału jak ta kierowniczka coopera. Tym bardziej że skręcałeś za chwilę w lewo i pewnie musiała mocno wyhamować :?
                          a zamiast się bez sensu pienić wystarczyłoby na moment zmniejszyć nacisk na pedał gazu i wjechać za hotrain

Panowie, to była dyskusja w temacie o "potyczkach" drogowych, jeżeli ktoś przy starcie spod świateł się napina i nie daje rady wjechać przed tego obok to zwalnia a nie zaczyna bzdurne gadki o chamstwie i zamkach błyskawicznych

Zamek błyskawiczny możecie sobie uskuteczniać w korku czy przy normalnej jeździe, a ani jedno ani drugie nie miało zastosowania zarówno w opisanej sytuacji ani w wątku w którym się dyskusja rozwijała.
                          Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
                          http://www.disi-tune.pl
                          Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
                          Był WRX
                          Była Octa

Komentarz

• Ayu
                            RS
                            • 2009
                            • 4154

MisiekWAW, dzięki za głos rozsądku, moralizatorzy zapomnieli o doczytaniu warunków jakie opisałem. Jak widać niektórym myli się picie w Szczawnicy ze szczaniem w piwnicy.
                            tomek, nie będę podgrzewał atmosfery ale dałeś czadu... :roll:

Komentarz

• bobolino
                              Rider
                              • 2010
                              • 392

Zamieszczone przez bzyq_74
                              Niestety brakuje tych znaków na zwęzkach, jakby były nie byłoby tych profesorów.
                              Najgorsze jest to, że co niektórzy "kierowcy" interpretują ten znak w ten sposób, że czarne auta mają pierwszeństwo przed czerwonymi. Tak jak na zwężeniach, gdzie czerwona strzałka musi ustąpić.

Komentarz

Pracuję...