Zamieszczone przez mirek_p11
Kłopoty silników OT
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
kross12
Zamieszczone przez TDKloyd, zauważ, że obecna Mazda korzysta z technologii Forda.
Co do Hondy to zrobiła się wielka kupa, type R wyleciał z produkcji, diesle zabija cło, zostaje albo ekoshit albo muliste wolnossące benzyny które tylko wyją. Honda się skończyła
-
Zamieszczone przez kross12Co do Hondy to zrobiła się wielka kupa, type R wyleciał z produkcji, diesle zabija cło, zostaje albo ekoshit albo muliste wolnossące benzyny które tylko wyją. Honda się skończyłasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez kross12Co do Hondy to zrobiła się wielka kupa, type R wyleciał z produkcji, diesle zabija cło, zostaje albo ekoshit albo muliste wolnossące benzyny które tylko wyją. Honda się skończyła
adamy za 5 latCała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez kross12Co do Hondy to zrobiła się wielka kupa, type R wyleciał z produkcji, diesle zabija cło, zostaje albo ekoshit albo muliste wolnossące benzyny które tylko wyją. Honda się skończyła
adamy za 5 latsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez paweł2Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez kross12Co do Hondy to zrobiła się wielka kupa, type R wyleciał z produkcji, diesle zabija cło, zostaje albo ekoshit albo muliste wolnossące benzyny które tylko wyją. Honda się skończyła
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez paweł2Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez kross12Co do Hondy to zrobiła się wielka kupa, type R wyleciał z produkcji, diesle zabija cło, zostaje albo ekoshit albo muliste wolnossące benzyny które tylko wyją. Honda się skończyła
adamy za 5 latsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez paweł2Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez paweł2Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez kross12Co do Hondy to zrobiła się wielka kupa, type R wyleciał z produkcji, diesle zabija cło, zostaje albo ekoshit albo muliste wolnossące benzyny które tylko wyją. Honda się skończyła
Komentarz
-
-
kross12
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez paweł2Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez kross12Co do Hondy to zrobiła się wielka kupa, type R wyleciał z produkcji, diesle zabija cło, zostaje albo ekoshit albo muliste wolnossące benzyny które tylko wyją. Honda się skończyła
adamy za 5 lat
szkoda, nie mam nic do wolnossących benzyn, bo k20, b16, b18 to zajebiste silniki czego nie można powiedzieć o 1.8 montowanym w UFO - wyje i nie jedzie, do tego pali 10-11l czyli tyle co 1.8TSI które ma 8s do 100km.
Co do stanu technicznego turbobenzyny za 5 lat to nie bardzo mnie to interesuje bo liczę na to że do tego czasu zmienię auto
2.0TSI(200km), 1.8 TSI, 1,4 TSI (122km) nie są zbyt wysilone także nie popadajmy w paranoje z trwałością silników. Poza 1.4 TSI silniki te są dłuższy czas na rynku i nikt nie narzeka na trwałość
Wracając do Hondy to plany tej marki skierowane są ku silnikom hybrydowym, daj panie Boże żeby to się zmieniło i żółtki poszły w stronę turbo :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Zamieszczone przez kross12czego nie można powiedzieć o 1.8 montowanym w UFO - wyje i nie jedzie, do tego pali 10-11l
mam takie cudo w garażu w wersji Type S z i-Shiftem i nawet przy mojej sportowej jeździe mi tyle nie spala
a jak sie jeździ normalnie to pali ponizej 9 w mieścieprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kross12wyje i nie jedzie, do tego pali 10-11l
no ale można się przynajmniej rozerwać :lol:
na tej zasadzie to to "wycie i niejechanie" dotyczy każdego silnika hondy.
Zamieszczone przez kross12Co do stanu technicznego turbobenzyny za 5 lat to nie bardzo mnie to interesuje bo liczę na to że do tego czasu zmienię auto
Zamieszczone przez piotrek_gdya jak się jeździ normalnie to pali poniżej 9 w mieściesaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kross12
szkoda, nie mam nic do wolnossących benzyn, bo k20, b16, b18 to zajebiste silniki czego nie można powiedzieć o 1.8 montowanym w UFO - wyje i nie jedzie, do tego pali 10-11l czyli tyle co 1.8TSI które ma 8s do 100km.
pewnie, ze nie ciągnie z dołu jak 1.8 TSI, ale mówienie, ze nie jedzie to lekka przesada, jedzie, ale.. w innym zakresie obrotów :wink:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2Co lepsze 1.8TSi 160KM czy 1.8 140KM
Zamieszczone przez paweł2a jeszcze lepiej 2.0TSI-2.0TypeR :diabelski_usmiech
[ Dodano: Wto 02 Lis, 10 17:23 ]
Zamieszczone przez Garretno nie zgodzę się co do opinii o tym silniku 1.8 140KM Hondy, wg mnie wpisuje się on w całą historię zajebistych wysokoobrotowych benzyn hondy, a w civicu naprawdę daje radę;-)
ten na pewno kultowym nie będzie, ale na objechanie każdego BKD wystarcza, tak z moich doświadczeńsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodale na objechanie każdego BKD wystarcza
jak go nie wkrecisz na wyskoie obroty to nie masz szansprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyjak go nie wkrecisz na wyskoie obroty to nie masz szans
co to w ogóle za problem, jak w BKD nie wrzucisz biegu to w ogóle nie pojedzie :szeroki_usmiechsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez paweł2Napewno maja jednego z najlepszYch diesLI na swiecie
albo 2,7 MB?
każdy ma cos co lubi
ja akurat po doswiadczeniach z civicem zraziłem sie do Hondyprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
szkoda, pomijam kiepskie plastiki i trzeszczace wnetrze, ale w ciągu użytkowania(3 lata i 50tkm) zostały wymienione 4 amortyzatory(w ramach akcji serwisowych przody) a tyły z powodu wycieku przy 500 km, przekładnia kierownicza wymieniona
całe ospojlerowanie wymienione(notoryczne problemy z odksztalcającymi sie plastikami), kilkanaście napraw odłażącej tapicerki z tyłu(kiepskie kołeczki tapicerskie), 3 x przetaczane tarcze- zalecenie HONDA POLAND
lusterka składane - wymienione oba- w zimie popękały króćce na których jest mechanizm składania
silnik 3x softowany, skrzynia biegów softowana 2 x, problemy z rozkodowującym sie radiem i właczającym się klaksonem przy skręcaniu kierownicą
mółbym tak pisać jeszcze
aaa - gówniany lakier i pomijam gówniana widoczność do tyli i brak wycieraczki tylnej szyby
zasadniczo każdemu (wrogowi) bym to auto polecił :roll:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
spoko
Zamieszczone przez piotrek_gdyzasadniczo każdemu (wrogowi) bym to auto polecił :roll:
a podejrzewam, że wielokrotnie wyższe
i tak właśnie mamy każdy własne doświadczenia, z tego co pamiętam Ty byłeś BKD DSG zachwycony.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyszkoda, tak, z tym, że liczyłem się z kosztami
Zamieszczone przez piotrek_gdya Honda miała byc japońską doskonałościąsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
Komentarz