jaki samochód do 6 000 PLN

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysiek_k
    Classic
    • 2010
    • 19

eX, z tego co się zorientowałem, to różnie bywa z tym. Ori też padają bardzo różnie... Na pewno będzie gruba ośka, żadnych przewężeń.

Ma ktoś może w ASZ takiego dziwoląga, czy muszę przetrzeć szlaki? 27-go będzie po wszystkim, włącznie z wystrojeniem, dlatego jeszcze na takie sprawy jak np. wywalenie kata muszę się zdecydować na dniach.

[ Dodano: Sro 06 Kwi, 11 21:41 ]
    No i jeszcze mapsensor. Szukać ARLowy, czy mój to ogarnie?
  • Grisza
    Drive
    • 2008
    • 71

Witam Serdecznie

Chciałbym kupić żonie samochód aby mogła dowieźć dzieciaki do szkoły/na basen itp.
    Interesuje mnie samochód który mało pali (ale nie gaz - bo mam przykre doświadczenia), którego części nie są zbyt drogie, rdza nie bardzo łapie, no i OC niewielkie.
    Myślę o VW Polo albo Felicji, ale nie jestem pewien.
    Co moglibyście polecić w tej cenie?

Komentarz

• phoneman
      RS
      • 2008
      • 3374
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Grisza, Felicja Diesel GLX to całkiem oszczędne i tanie w eksploatacji autko
      .

Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k

Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów

Komentarz

• Kiniu
        RS
        • 2010
        • 1746

Grisza polecam Ci Felicie do przemieszczania się po mieście idealna, mało pali, czworo drzwi, części i ubezpieczenie tanie jak barszcz :wink:

Komentarz

• Dr.Claufe
          Rider
          • 2010
          • 338

Także jestem za Felicią. Części tanie do tego jak barszcz i z reguły, jak to w skodach padają pierdoły, ale silnik zawsze odpali (chyba, że padnie akumulator ) Miałem 2 felicie. Pierwszą z silnikiem 1.6 i tej jednostki osobiście nie polecam. Drugą z silnikiem 1.3. Dla Twojej żony myślę, że ta 2 opcja będzie najlepszym rozwiązaniem.

Z dieslem styczności nie miałem. Kolega z klasy ma i nie zachwala.

Kupisz taką dużo taniej niż za 6 tyś. Reszta pieniędzy zostanie właśnie na OC i na drobne naprawy

Zresztą. Polo, golf, felicia to wszystko właściwie jeden pies. Różnica w wyglądzie no i w silnikach. W VW montowali 1.4, ale tu już inny rocznik, a felkę z powodzeniem z 2000 r. wyłapiesz. Ja swoją (1.3 z 2000r.) sprzedałem za 4,700 tyś. To i tak jeszcze dobrze wziąłem.

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

zapytaj sie zony jaki jej się podoba bo inaczej będą awantury :wink: :szeroki_usmiech i poprostu kup jej taki, ja tak zrobiłem i jest dobrze
            superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
            http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Coke
              Elegance
              • 2010
              • 771
              • Octavia II (1Z3)
              • AUM 1.8 20VT 150 KM
              • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

toyota starlet nie do zajechania sprzęt
              Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9943
                • Ford

Kup jej różowego Matiza - i wcale nie żartuję. Sam takiego kupiłem małżonce (ale srebrnego) i naprawdę sprawdził mi się idealnie. Skrętne to było jak diabli, w środku (jak na wymiary zewnętrzne) sporo miejsca - np. na tylnej kanapie było więcej(!) miejsca na nogi niż w O1 - ale fakt, wąsko, niezbyt stabilnie w zakrętach - ale do miast IDEALNE. Mój miał 7 lat i był bezwypadkowy i jedyne ślady korozji znalazłem na masce (była naprawina po kolizji). Tyle tylko, że Matiz do oszczędnych w zużyciu paliwa nie należy - mi średnio palił około 6,5l, czyli raptem pół litra mniej niż obecna Tojtojka... I nie ukrywam - z żalem go sprzedawałem - bardziej bezawaryjnego auta nie miałem (przez rok i 10kkm nic nie robiłem...)
                A za 6kzł kupisz pewnie przyzwoite 6-7 letnie auto od pierwszego właściciela...
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• michu71
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 206

Ja proponuje Renaulta Clio z silnikiem 1.2.mało pali i dobrze się nim jeżdzi.Jak dobrze poszukasz to za 6000 masz drugą generację.
                  Fiat Palio Weekend 1.2 16v 59kw. 2002r

Komentarz

• avocado
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 182

renault twingo z fajnym wyposazeniem

Komentarz

• Udesky
                      RS
                      • 2007
                      • 1692
                      • Octavia I (1U2)
                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Honda Civic, Mazda 121 (kaczucha, a nie ta jak Fiesta) polecam 1.3, Mazda 323F, ale tylko 1.8, 323C, najlepiej 1.3, 323S jest w dieselku 1.7TD. Toyota starlet 1.3. Mitsubishi Colt, Fiat Punto.VW Polo, Seat Cordoba, Ibiza. Ford Fiesta. Itp.
                      W Polsce nie ma kryzysu.
                      Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• RALF
                        Elegance
                        • 2008
                        • 974

ja sprzedałem 2 miesiące temu Fiat Brava za 5.200 auto było perfekt
                        (elektryka/ klima /poduszka)
                        1.8 16V w mieście palił 8 litrów ,ale wersje silnikowe 1.2 lub 1.4 pala o wiele mniej

Komentarz

• arturo_o
                          Ambiente
                          • 2010
                          • 170

Jesli potrzebuje autka tylko do jezdzenia nie wazny wyglad to POLONEZ Atu, Caro Pozniej potwierdzam wypowiedz kolegow felicja czolg autko gdzies na forum byla rozmowa o tym autku pozniej Lanos i cos mniejszego taniego w zalewaniu i w ubezpieczeniu Seicento

Komentarz

• sznup
                            Classic
                            • 2009
                            • 25

Na przeciw Felicji może przemawiać brak wspomagania i ... wzrost żony, moja luba była zbyt niska by znaleźć komfortową i bezpieczną pozycję za kierownicą.
                            126p>Felicia1.3>Felicia1.3+lpg>OI 1.6 akl +(stag4) [lpg: miasto 11/100; trasa8/100]

Komentarz

• Ajs
                              Drive
                              • 2010
                              • 47

Dopiero co sprzedałem Corsę B, 2000, 1,2 16V, mieliśmy dwie takie w rodzinie.
                              Bardzo fajne autko, wygodne a awaryjność w granicach rozsądku, silniczek super - ekonomiczny, ale jak wciśniesz jedzie jak ta lala. Jak dobrze się rozejrzysz znajdziesz wersję ze wspomaganiem i klimą. Polecam.

Komentarz

• Skfarek
                                RS
                                • 2010
                                • 4795
                                • Octavia I (1U2)
                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Ajs, popieram, autko godne uwagi zwłaszcza 1.2 16V i 1.4 16V, od 1.0 drei cylinder lepiej się z daleka trzymać no chyba że ktoś lubi jak auto wpada w drgawki, nie chce jechać i popija olej :diabelski_usmiech
                                Starszy miał Corsę B 1.2 45 kucy i przez 7 lat posiadania same eksploatacyjne rzeczy szły, zero niespodzianek.
                                sznup, no to pomyśl o polo 6nce, możesz zajrzeć do giełdy na Polo Klub Polska, coś się powinno przyzwoitego znaleźć (ostatnio było nawet krajowe 1.4 60 km w 5 furtkach). Silnik jak ma być ekonomicznie to 1.7 SDI, jak ma w miarę jeździć/palić to 1.4 60 kucy, litrówki nie polecam. Części taniutkie, dostępność ogromna, co do rdzy to różnie bywa ale przy autach za taką cenę i tych rocznikach cudów nie można oczekiwać. Wyposażenie zwykle przyzwoite bo np. FOX czyli podstawowa wersja (w Dojczlandzie) miała 2 jaśki i wspomaganie.
                                Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• Dr.Claufe
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 338

Zamieszczone przez sznup
                                  Na przeciw Felicji może przemawiać brak wspomagania i ... wzrost żony, moja luba była zbyt niska by znaleźć komfortową i bezpieczną pozycję za kierownicą.
                                  Moja pierwsza felicia (z silnikiem 1.6, wersja GLXi) miała wspomaganie i regulację fotela kierowcy. Natomiast druga (z silnikiem 1.3, wersja również GLXi) nie miała tylko wspomagania, ale bywają wspomagania również i przy tym silniku.

Wiadomo, że trzeba trochę poszperać.

Komentarz

• alfee
                                    RS
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 2583

Ja ci polecam Lanosa. Sam byłem sceptycznie nastawiony do tych aut, ale moja luba się uparła na takiego i ... to świetne auto właśnie dla kobietki na dowożenie dzieci do przedszkola i innych przybytków. Za 6 kPLN spokojnie znajdziesz takiego z 1999-2000 z pełnym wypasem łącznie z klimą, elektryką szyb i lusterek, otwieranym dachem (oknem), ABS, 2 poduszki, od pierwszego właściciela i małym przebiegiem. Jedyna wada, to zużycie paliwa. Na krótkich dystansach mojej małżonce pali ponad 10 litrów. Jak ja nim jeżdżę, to pali 7,5 litra. Części do tego to prawie darmo są na allegro :diabelski_usmiech
                                    Naprawdę ci polecam Lanosa, bo spełnia wszystkie twoje kryteria
                                    Alfee
                                    Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
                                    Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• Grisza
                                      Drive
                                      • 2008
                                      • 71

Dzięki wszystkim za sugestie - są bardzo pomocne, mniej więcej właśnie takie były moje typy.
                                      Teraz przyszła pora na wybór, no ale żona ma decydujące zdanie w tym temacie
                                      Jeszcze raz dziękuję za pomoc!!!!

Komentarz

Pracuję...