ReViR, fajne autko...a do felg to moze bys załozył dekielki skodziany :diabelski_usmiech
Sowa kontra Zielony Kurak
Zwiń
X
-
Sowa kontra Zielony Kurak
Witam!
Miałem dziś ot taki incydent... Wracając w godzinach popołudniowo-wieczornych do domu, moje auto zaatakowała sowa. Wyskoczyła z przydrożnych krzaczków i fruuu w szkodnika. Mimo dość wolnej jazdy ok. 60km/h (dopuszczalne 90km/h), gwałtownego hamowania, wynik tej potyczki 1:0 dla Zielonej Strzały z Mlada Bolesłav. Ze strat: sowa (świeć Panie nad jej duszą), oraz kratka w grillu, gdyż fruwający zwierzak idealnie wpasował się pod znaczek Skody.
Pytanie mam teraz do kolegów i koleżanek z naszego Forum.... Czy wiecie może czy da sie coś takiego kupić np. w ASO i jaka może być tego przybliżona cena??
-
-
Panowie Panowie...
Mam praktycznie cały komplet... lakierowana ramke zewnetrzna i ten chromowany plastik gdzie jest znaczek skody. Tak jak piotrek_gdy mówi brak mi samej kratki. Do octavii po lifcie (2003 rok).
Co do Alledrogo to juz wstepnie szukałem, odziwo cały grill mozna wychaczyc nawet za 100 zł, z tym ze nie wiem czy jest on oryginalny i czy sama kratka bedzie pasować do reszty co mam. Pozatym nawet jak zamówie przez internet to nie przyjdzie wczesniej niz w środe, a tak moze gdzies w swojej okolicy bym znalazł, bo jeździć bez grilla to bede musiał bardzo uwazac na rozne kamienie (odsłonięta chlodnica), a i brzydko wygląda 8)
Z góry dziękuje za wszelkie uwagi i komentarze.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyjak zamówie przez internet to nie przyjdzie wczesniej niz w środe
nie wiem jak daleko z karpacza jest do Wałbrzycha czy bytomia i czy oczywiście chce ci się jechacprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
leszekmw,
Niestety nie mam zdjecia z sową, ale jak chciała sie fotografować, czy zobaczyc z bliska Skode to mogła powiedzieć, a nie odrazu atakować ja od frontu...
Jednak sama ramka wygląda tak...
piotrek_gdy
Tak szukam, ale najczesciej jest opole, legnica, wrocław i takie tam podobne, kilometrów trochę, a o bytomiu juz nie mówie.
Komentarz
-
-
Koledzy i koleżanki..
Sprawa załatwiona, jednak z pełną kratka samochód prezentuje się o wiele lepiej. Jeśli kogoś by to interesowalo to w ASO w Jeleniej Górze owa kratka to koszt ok. 120zł
leszekmw,
Faktycznie wyglądalo to bardzo symtrycznie. Liczylm nawet ilosc wlotów po jednej i po drugiej stronie i bylo równo po 10 szczebli
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez rollcageJednak sama ramka wygląda tak...
sowa.tuning.pl :szeroki_usmiechsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
Komentarz