A gdzie się znajduje ten czujnik, w którym miejscu??
Ubezpieczenie AC a niefabryczne alufelgi
Zwiń
X
-
Ubezpieczenie AC a niefabryczne alufelgi
Znajomy rozwalił felgę, wpadając w dziurę w jezdni. Miał niefabryczne alu (16 cali w focusie I, więc bez szaleństw) i polisę AC, więc - nie chcąc się szarpać z policją, zarządcą drogi itp. (a było to w nocy, gdzieś w trasie) olał sprawę, zmienił koło i zgłosił po powrocie do domu. No i przyszło pismo z ubezpieczalni, że, jeśli kupił felgi w salonie z autem, to niech pokaże fakturę, a w innym wypadku mu nie wypłacą nic. Czy takie działanie jest słuszne? Na jakiej podstawie? Powinno być to napisane w OWU?
-
-
życie... takie są warunki umowy AC .Kiedyś miałem sprzęt grający za kilka tyś. i podczas podpisywania umowy zapytałem jak to jest z sprzetem.Odpowiedz brzmiała ,że jak osobno zapłace składke na sprzet (rachunki miałem) to ubezpieczenie na sprzet bedzie.Inaczej zonk.Bo według ich książki czarów i wyliczeń auto nie wychodziło z takim wyposażeniem.Tak wiec kasa nie bedzie się należec
Komentarz
-
-
fernando, jesli przy zawieraniu umowy jest w opisie, że ma alu to muszą mu oddać
jeśli że w dniu zawarcia auto na stalówkach to marne szanseprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
JA kiedyś miałem kolizję z pewną panią moją VB. Miałem tam nieoryginalne felgi, znaczy nie opla, były to ronale które kupiłem sam jako nowe i miałem fakturę. Auto było naprawiane w ASO Opla a w związku z tym, że felga była uszkodzona i wiadomo że tak naprawdę felgi się nei naprawia to upierałem się że muszę dostać nową. I też jakieś komplikację były z tego powodu.
Aha juz wiem to było tak ASO powiedziało żebym kupił sam taką samą felgę. I oni mi wtedy oddali kase za ta felgę i wrucili w koszty naprawy auta i całość pokrła ubezpieczalnia.
Nie pamiętam czy na t felgę brałem fakturę na siebie czy na ASO.
Wszystko było z OC sprawcy (PZU de facto).
[ Dodano: Sob 20 Lis, 10 22:16 ]
Zamieszczone przez piotrek_gdyfernando, jesli przy zawieraniu umowy jest w opisie, że ma alu to muszą mu oddać
jeśli że w dniu zawarcia auto na stalówkach to marne szanse
Komentarz
-
Komentarz