djczas, sprawdziłem ten link i wyskoczył serwer pod warszawą(ale z firma z bielska), na drugim ip już bielsko(gts) :|
Portal chomik i wizyta na komendzie
Zwiń
X
-
Z tego co wiem producent AutoMapay dość mocną walkę z piractwem prowadzi. Mają chyba nawet firmę którą dla nich tropi nielegalne kopie.
Człowiek często zapomina ile śladów zostawia na necie. Ja zajmuje się moderacją na innym forum i mimo iż nie mam sprzętu policji to bardzo łatwo jest mi dojść do danych pozwalających odnalezienie delikwenta. Nie każdego.. Bo są tacy co starają się nie zostawiać śladów... ale w dzisiejszych czasach:roll:
Kolejna sprawa że właściciele chomika tez mogą coś kombinować bo boją się o swoje tyłki i kiedyś był artykuł iż ponoć próbują nawiązać porozumienie z producentami.
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Kilka dni temu słyszałem o problemie znajomej (na kilkanaście tysięcy zł.) - zaskoczyło mnie to, bo do tej pory historie o kontrolach dotyczyły bliżej mi nie znanych osób i nie potwierdzonych przypadków... tu historia jest pewna, ale też dotyczyła chomika pełnego filmów i muzyki.
Moim zdaniem, jeśli poprzez chomika pobieramy, nie udostępniając nic w zamian (jak w sieciach p2p), to chyba trudno coś udowodnić. Przynajmniej na obecnym etapie rozpanoszenia bałaganu na chomikach udostępniających.
Co do zmiennego IP - to, że po restarcie routera dostajemy nowe ip, nie oznacza, że usługodawca nie zapisuje w logu daty, mac adresu karty lub numeru linii - w przypadku netii, tp.. Zmienne ip nic nie gwarantuje.126p>Felicia1.3>Felicia1.3+lpg>OI 1.6 akl +(stag4) [lpg: miasto 11/100; trasa8/100]
Komentarz
-
-
Za ściąganie jeszcze nikomu nic nie zrobili. Natomiast bardziej karalne (i fizycznie ścigane) jest udostępnianie tych danych (czyli tzw. seedowanie).
soszek81, MAC jest widoczny tylko w ramach sieci (domeny). Poza routerem jest już tylko udostępniany adres IP. Więc jeśli masz w domu router, to Twój provider widzi tylko jedno urządzenie, mimo, że do niego masz podpiętych np. 10 komputerów.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
To ja Wam opowiem co mnie spotkało kilka tygodni temu. Otóż dostałem mail'a od swojego ISP o następującej treści:
W związku z uzyskaniem informacji o wykryciu przez uprawnione do tego służby naruszenia przez Pani/Pana praw autorskich producentów oprogramowania/multimediów, wzywamy do natychmiastowego zaprzestania nielegalnej działalności. Naruszenie dokonywane jest poprzez udostępnianie przez Pana/Panią nielegalnych treści w internecie poprzez oprogramowanie P2P. Prosimy o jej niezwloczne zaprzestanie tejże działalności i poinformowanie nas o tym fakcie w celu przesłania wyjaśnienia reprezentantowi autora utworu. W wypadku niewykonania polecenia zostanie nałożona na przyłącze internetowe blokada administracyjna zgodnie z regulaminem. Jednocześnie informujemy iż w wypadku kontynuowania tego typu praktyk, zgodnie z obowiązującym prawem możemy zostać zobligowani do udostępnienia Pani/Pana danych osobowych dla potrzeb prowadzonego postępowania.
W zalaczniku znajduja sie szczegoly zdarzenia.
I treść załącznika:
-----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
Hash: SHA1
Notice ID: 131-21309006
Notice Date: 2 Oct 2010 23:54:18 GMT
NAZWA MOJEGO ISP xxxxxxxxxxx Sp. z o.o.
Dear Sir or Madam:
BayTSP, Inc. ("BayTSP") swears under penalty of perjury that Lionsgate Films has authorized BayTSP to act as its non-exclusive agent for copyright infringement notification. BayTSP's search of the protocol listed below has detected infringements of Lionsgate Films copyright interests on your IP addresses as detailed in the below report.
BayTSP has reasonable good faith belief that Lionsgate Films, its agents, or the law does not authorize use of the material in the manner complained of in the below report. The information provided herein is accurate to the best of our knowledge. Therefore, this letter is an official notification to effect removal of the detected infringement listed in the below report. The Berne Convention for the Protection of Literary and Artistic Works, the Universal Copyright Convention, as well as bilateral treaties with other countries allow for protection of client's copyrighted work even beyond U.S. borders. The below documentation specifies the exact location of the infringement.
We hereby request that you immediately remove or block access to the infringing material, as specified in the copyright laws, and insure the user refrains from using or sharing with others Lionsgate Films materials in the future.
Further, we believe that the entire Internet community benefits when these matters are resolved cooperatively. We urge you to take immediate action to stop this infringing activity. We appreciate your efforts toward this common goal.
Please send us a prompt response indicating the actions you have taken to resolve this matter, making sure to reference the Notice ID number above in your response. mailto:[email protected]?subject=RE%3A%20Notice%20ID%3A%2013 1%2D255090weew06%20Notice%20of%20Unauthorized%20Us e%20of%20Lionsgate%20Films%20Property
If you do not wish to reply by email, please use our Web Interface by clicking on the following link: http://webreply.baytsp.com/webreply/...79af40849cc129
Note: If your email program has inserted line breaks into either the email or web links above, you can copy and paste the entire link in to you email program, or favorite web browser, respectively.
Nothing in this letter shall serve as a waiver of any rights or remedies of Lionsgate Films with respect to the alleged infringement, all of which are expressly reserved. Should you need to contact me, I may be reached at the below address.
Regards,
BayTSP Compliance
BayTSP.com Inc. - as an Authorized Agent of Lionsgate Films
PO Box 1314 - Los Gatos, CA 95031
Phone:: 408-341-2305 fax:: 408-341-2399
[email protected]
*pgp public key is available on the key server at http://pgp.mit.edu
Note: The information transmitted in this Notice is intended only for the person or entity to which it is addressed and may contain confidential and/or privileged material. Any review, reproduction, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities other than the intended recipient is prohibited. If you received this in error, please contact the sender and delete the material from all computers.
This infringement notice contains an XML tag that can be used to automate the processing of this data. If you would like more information on how to use this tag please contact BayTSP.
Evidentiary Information:
Notice ID: 131-21309006
Initial Infringement Timestamp: 2 Oct 2010 21:39:55 GMT
Recent Infringement Timestamp: 2 Oct 2010 21:39:55 GMT
Infringers IP Address: xxxxxxxxxxxxxxxxxx
Protocol: BitTorrent
Infringed Work: The Expendables
Infringing File Name: The Expendables 2010 480p BRRip XviD AC3 5.1
Infringing File Size: 1559468772
Bay ID: 851b6280c2b3071a5c3417fa12d545a9dbe7dc2a|155946877 2
Port ID: 0
Infringer's DNS Name: xxxxxxxxxxxxxxxx.pl
Infringer's User Name:
- ---Start ACNS XML
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<Infringement xsi:schemaLocation="http://www.movielabs.com/ACNS http://www.movielabs.com/ACNS/ACNS2v1.xsd" xmlns="http://www.movielabs.com/ACNS" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<Case>
<ID>6731-255309006</ID>
<Status>Open</Status>
</Case>
<Complainant>
<Entity>BayTSP on behalf of Lions Gate Films</Entity>
<Contact>Mark Ishikawa, CEO</Contact>
<Address>P.O. Box 1314, Los Gatos, California 95031 </Address>
<Phone>(408) 341-2300,(408) 341-2399</Phone>
<Email>[email protected]</Email>
</Complainant>
<Service_Provider>
<Entity>xxxxxxxxxx Sp. z o.o.</Entity>
<Address></Address>
<Email>[email protected]</Email>
</Service_Provider>
<Source>
<TimeStamp>2010-10-02T21:39:55.000Z</TimeStamp>
<IP_Address>xxxxxxxxxxxx</IP_Address>
<DNS_Name>xxxxxxxxxxxxxxx..pl</DNS_Name>
<Type>BitTorrent</Type>
<UserName></UserName>
<Number_Files>1</Number_Files>
<Deja_Vu>No</Deja_Vu>
</Source>
<Content>
<Item>
<TimeStamp>2010-10-02T21:39:55.000Z</TimeStamp>
<Title>The Expendables</Title>
<FileName>The Expendables 2010 480p BRRip XviD AC3 5.1</FileName>
<FileSize>1559468772</FileSize>
<URL></URL>
</Item>
</Content>
</Infringement>
- ---End ACNS XML
-----BEGIN PGP SIGNATURE-----
Version: 8.0
iEYEARECAAYFAkynx4EACxkQ1kzXJn33iYOHFACeMaQkYK6z9Z t/YviSVFJnhjBi
cNwAn0BFYp0TZiiS0uRJgo7O31vsbNzw
=/Xnc
-----END PGP SIGNATURE-----
Wstawiłem "xxxxx" we 'wrażliwych' miejscach :-) To powyższe, to pismo o tym, że udostępniałem te dane. Tak naprawdę, to podczas ściągania torrentów, każdy fragment, który się ściągnie do Was do kompa, jest od razu udostępniany (podczas ściągania - nie wspominam już w ogóle o udostępnianiu po ściągnięciu).Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
no jak ja coś wrzucam to są to jakieś moje rzeczy, i nie przekracza to 10MB, zresztą przy moim wysyłaniu to...(chociaż mam możliwość drugiego łącza 1M up :twisted: ale rzadko korzystam)
To co wrzuciłem to jak jeszcze bywałem na uczelni
Jeśli pliki nie są spakowane to właściciele chomika mogą przeglądać zawartość :?:
tak z ciekawości
Komentarz
-
Komentarz