Podpowie ktoś jak długo trwa taka naprawa. Wiem że to zależy od wielkości szkody, serwisu itd. U mnie to klapa, lewy bok i zderzak. Nie oczekuje dokladnej daty, ale ktoś moze przerabialł podobny temat. Niestety w aso człowiek nic sie nie dowie.
Jaki czas naprawy auta przez aso po kolizji?
Zwiń
X
-
Z tego co ja kojarzę, to nie jest 'piłka' tylko po stronie ASO, ale generalnie ubezpieczalnia 'ma obowiązek' w ciągu 30 dni przywrócić samochód do stanu przed kolizją. Jeśli się nie wyrabia, to informuję właściciela i przedłużają termin za obopólną zgodą....Ubezpieczalni też zależy naprawić samochód 'jak najszybciej' bo na czas naprawy z OC masz prawo do samochodu zastępczego, który też jest zsumowywany do kosztu całkowitego obsługi szkody. Tak przynajmniej mojej osobie się wydaje
Komentarz
-
-
Mam zastępczy samochód, to myślę że ubezpieczenia będzie cisła aso do szybkiego naprawienia auta. Ogólnie jest tak jak piszesz. Kolizja była za granicą, ale sprawcą był Polak, tak że powinno byc szybciej. Znajomy miał podobny przypadek w Polsce, ale sprawcą był Słowak, to ubezpieczenia ma wtedy 90 dni.
Całkowity czas załatwienia szkody trwał aż 6 miesięcy.
Komentarz
-
Komentarz