internet na karte PLAY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • zodiak
    Classic
    • 2010
    • 14

internet na karte PLAY

Wszystkiego Najlepszego Robert nosferatus
  • shok
    RS
    • 2009
    • 2070
    • Octavia I (1U2)
    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

internet na karte PLAY

Witam
    Dzisiaj zakupiłem Play na karte za 19zł.Czyli ! 1GB na start!
    I po ok. pol godziny no może 45 min.Siedzenia na internecie.Tylko otwieranie stron może 15stu.Otwarcie strony to kilka kilo a czytanie juz otwartwartej nic nie kosztuje bez wzgledu na czas...Wyciagam karte z ciekawosci wkladam do telefonu ,wpisuje *155# jak pisze w instukcji zostaje mi 61MB :shock:
    Dzwonie na infolinie PLAY i panie opowiadami mi jakies bzdety... mowie ze otwarcie strony to kilkanascie kilo a nie jakies cuda -odpowiada prosze dzwonic jeszcze raz i wcisnac 4 czyli kolejne 1 zł poszło...
    Dzwonie i wciskam 4 i mowie o problemie i odpoewiedz działu technicznego:
    -hmm no ja nie wiem
    -hm no ja nie wiem
    -hm no ja nie wiem
    Kur.a mysle to co oni wiedza( tylko mysle nic nie mówie)
    Grzecznie pytam to co pani wie?
    Odpowiedz jak pan zarejestruje karte UWAGA! to cos bede wiedziec :roll: :lol: Tutaj mysle czy sie smiac czy plakac.
    Teraz Was forumowicze pytam czy te 1GB moglo tak szybko zniknac?Ja osobiscie nie sadze ,gdyz majac kiedys 10GB na abonamencie potrafilem przez 7 dni siedziec calymi godzinami na internecie i zona przez kolejne 21 dni i starczalo.A tutaj przez 45min poszlo prawie 1 GB na otwieranie kilku! nie kilkunastu stron internetowych.Jesli ma to znaczenie byly zakonczone " .nl" a miejscem laczenia z internetem byla polska.
    Jutro zarejestruje ta zasrana karte i napisze wam co mieli do powiedzenia...
    To jest ....stwo

Komentarz

• sesik
      RS
      • 2006
      • 2165

Sprawdź przede wszystkim czy ci się jakiś syf na komputer nie wkradł.
      Zainstaluj sobie programik do mierzenia aktywności karty. Będziesz wiedział ile danych przeszło przez kartę na zewnątrz.

Jak masz jakieś świństwa na kompie zainstalowane to 1GB to całkiem realne :diabelski_usmiech
      Best ET = 13.666
      Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
      PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
      http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8162
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

shok, na karte to rozumiem ze do telfonu?
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• shok
          RS
          • 2009
          • 2070
          • Octavia I (1U2)
          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

1.Syf znaczy co? Mam antywirusa i niby jest ok.Pisze niby bo ze mnie inforamtyk slaby :?
          2.Nie kupilem starter za 19zl-1GB wsadzilem w modem ktory mialem kiedys w abonamencie w Play i wszystko chodzi pod laptopem.
          Powiem szczeze ,ze bylem zajebiscie zadowolony-wlanczam i dziala zero problemow ,a tu taki zonk za kilkanascie minut :evil:
          Macie jakis link do tego licznika...moze to dla was smiesznie latwe ale ja z informatyka raczej nie jetem zwiazany.Myslalem ,ze na samo otwieranie stronek tydzien oblece na tym 1GB

Komentarz

• Bialy
            Rider
            • 2009
            • 306

Wystarczy, że aktualizacje automatyczne Microsoftu masz włączone i Ci zaczęło syf ściągać Radziłbym to najpierw sprawdzić profilaktycznie

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8162
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://allegro.pl/modem-usb-huawei-k...354318409.html do takiego modemu mozna karte wsadzic?

Komentarz

• sesik
                RS
                • 2006
                • 2165

Zamieszczone przez shok
                1.Syf znaczy co? Mam antywirusa i niby jest ok.Pisze niby bo ze mnie inforamtyk slaby :?
                2.Nie kupilem starter za 19zl-1GB wsadzilem w modem ktory mialem kiedys w abonamencie w Play i wszystko chodzi pod laptopem.
                Powiem szczeze ,ze bylem zajebiscie zadowolony-wlanczam i dziala zero problemow ,a tu taki zonk za kilkanascie minut :evil:
                Macie jakis link do tego licznika...moze to dla was smiesznie latwe ale ja z informatyka raczej nie jetem zwiazany.Myslalem ,ze na samo otwieranie stronek tydzien oblece na tym 1GB
                Jakiego masz tego antywira bo możliwe że przepuszcza większość syfu.(spyware i tego typu rzeczy, wirusów już jest niestety coraz mniej)
                Same strony zajmują nie wiele danych to fakt, o ile play się nie pomylił w naliczaniu danych to ewidentnie coś pracuje ci w tle co zajmuję łącze. (aktualizacje sprawdź czy ci się nie włączyło ściąganie)

Zamieszczone przez piotrek_os
                http://allegro.pl/modem-usb-huawei-k3565-play-era-plus-najtaniej-i1354318409.html do takiego modemu mozna karte wsadzic?
                Tak, można.
                Best ET = 13.666
                PerfectService by DGW

Komentarz

• Andrev3
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 6116

shok, a nie miałes czasem w ukryciu włączonego jakiegoś programu do ściągania, jakiegoś torenta? Bo ja mam Play na kartę i 2 GB mi wystarczają na miesiąc jak tylko przeglądam strony i czytam forum. A w weekend jak zjeżdżam do domu to na stałym podłączam torenta i zasysam :diabelski_usmiech
                  RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• shok
                    RS
                    • 2009
                    • 2070
                    • Octavia I (1U2)
                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Witam.
                    Wczoraj w nocy sprawdzilem jeszcze raz konto i mialem 1008MB :shock: Czyli po moim telefonie i wysluchaniu : no nie wiem,no ja nie wiem,hm no nie wiem :roll: konto wzroslo z 68MB do 1008MB.Dzisiaj nie sprawdzalem.Sprawdze i napisze co i jak.
                    1GB to ile MB 8) oraz ile "wazy" otwarcie jednej strony...

Komentarz

• Andrev3
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 6116

1 GB to 1024 MB 8)
                      RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• sesik
                        RS
                        • 2006
                        • 2165

Zamieszczone przez shok
                        1GB to ile MB 8) oraz ile "wazy" otwarcie jednej strony...
                        1GB = 1024MB

ile "waży" otwarcie jednej strony zależy od strony. Czysty tekst - max 50kb, do tego grafika(obrazki, zdjecia,flash itp itd) Więc przeciętna strona waży powiedzmy 500kb. Na przykład strona główna onetu tyle ma mniej więcej.
                        Best ET = 13.666
                        PerfectService by DGW

Komentarz

• Strzała
                          Drive
                          • 2008
                          • 41

Ja mam Orange z limitem 4GB na miesiąc i od roku może 2 razy ten limit wyczerpałem a to dlatego, że akurat miałem dużo wolnego i dużo korzystałem

Na Play to się strasznie wkurzyłem w tatym roku i już nie chcę mieć z nimi nic do czynienia. Kupiłem ten zestaw na kartę tylko że kosztował 499zł z modemem, do tego ileś tam GB na wykorzystanie nie pamiętam ile ale dużo. Pytałem w kilku salonach o zasięg bo wiedziałem że na mojej wsi może nie działać wszędzie sprawdzali na swoich mapach i mówili że nie będzie problemu. Wreszcie kupiłem, reklamowali że jak się nie będzie zadowolonym to można zwrócić. I oczywiście lipa, w domu nie działa, na dworze również bardzo słabo, więc biorę i do salonu oddać. A tam taki c... mi mówi że aby można było oddać to trzeba było zarejestrować się przy zakupie (oczywiście o tym nikt nie powiedział) to mu mówię że chciałbym zarejestrować a on że teraz już nie można. Wkur... na maxa, poczytałem w aucie warunki które mi z łaski swojej wydrukował i nic nie pisało o tym że trzeba się rejestrować w dniu zakupu. Wróciłem do niego, pan obrażony ale mi zarejestrował, potem mówię że chciałbym zwrócić :twisted: na szczęście przyjął ale od tego czasu omijam Play z daleka.

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Trzeba sie zalogowac na stronie, a nie przekladac karty. Wtedy online jest podglad ile GB mamy, a dokladnie ile mamy zlotowek na koncie.

Tam jest cos takiego jak pakiet podstawowy i to moze byc wlasnie te x MB za 19zl, a potem BONUS. Najpierw wyjada bonusa, a dopiero potem pakiet podstawowy.

Przynajmniej mi tak Play dzialal,
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• dylan80
                              Rider
                              • 2009
                              • 625

ale za to patrzcie jak opłaca sie mieć telefony w play.....
                              właśnie doładowałem żonie konto za 3dychy i przyszło potwierdzenie o darmowych rozmowach i smsach... zwróccie uwage, na ilość smsów.... w życiu tyle nie wyśle, a co dopiero w miesiąc
                              Załączone pliki

Komentarz

• piotrek_os
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2006
                                • 8162
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

dylan80, zebys sie nie zdziwił...ze przecholuje :diabelski_usmiech , a tak powaznie to maja jakis taki dziwny sytem bo ja dzis uzupełnialem i początek był 43xxxxxx

Komentarz

• Strzała
                                  Drive
                                  • 2008
                                  • 41

Takie liczby po prostu fajnie wyglądają dlatego robią takie "promocje". Oni dobrze wiedzą, że nikt tyle nie wydzwoni, średnia będzie może 100 sms-ów wliczając tych co dużo piszą i tych co mało a klienci będą zadowoleni że to mieli milion sms-ów gratis.

Komentarz

• shok
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2070
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Witam.
                                    Tydzien przesmigałem na tym starterze Pleya i poza wczesniejszymi problemami innych nie miałem.Podsumowujac : polecam

Komentarz

Pracuję...