Moja Octa vs Scania ok.140-150km/h

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • pstryczek
    RS
    • 2009
    • 10780
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez 4x4BKF
    Kolego pstyrykacz, czy kolega ma problemy z rozumieniem czytanego tekstu??
    Własnie nie mam problemów z czytaniem, wczorajszy wypadek koło Tychów był na prostej, tam, gdzie TIR ma największą przyczepność, nie na łuku :P

A przygód z oszołomami za kierą TIRa miałem już pare razy, więc wiem na co stać poniektórych kierowców.
    A ja pracując muszę przestrzegać przepisów i BHP, a do tego nikomu nie robić krzywdy, przecież nie żyjemy na bezludnej wyspie :P
    Mam skromną nadzieje, że tym litewskim kierowcą zainteresowała sie policja :P
    Marek

Komentarz

• 4x4BKF
      L&K
      • 2010
      • 1279

Zamieszczone przez loyd
      Wiem, że za kierownicami tirów czasami siadają idioci
      Ktoś tam pisał wyżej, jak to fajnie rozbujać na prostej drodze (po horyzont) tirka i sobie lecieć - a pomyślał jakby mu coś wyjechało z lasu ?? Nie no po co - przecież ma pierszeństwo ......
      Ja napisałem o tej prostej w kontekście łatwości wyprzedzania.

A co do tego rozbujania TIRa to zapytam:

Jak jedziesz Octą przez las i masz kompletnie pustą drogę to jedziesz 90km/h?? Zalożę się że nie. Jedziesz 130 i cieszysz się że drogi ubywa, a jak Ci coś z lasu wyjedzie to kurwami rzucasz, "co tem ch.... robi, widziałeś jak mi k... wyjechał??" przecież masz pierwszeństwo. Nie mam racji??? MASZ PIERWSZENSTWO!

Czy pierd..niesz kogoś Octą lecącą pakę czy TIRem 50km/h efekt może być te sam.

Kiedyś miałem kolizję. Na osiedlowej drodze przyznaję się, że na ograniczeniu do 30 jechałem 110. Wyjechał mi z podporządkowanej wóz. Uderzyłem go idealnie w bok tak, że wyleciał w powietrze i tylnym zderzakiem urwał mi lewe lusterko. Kierowcy nic się nie stało, miał rozcięta wargę od odłamków szyby. Wyszedł chodził, normalnie razem ze mną siedział w radiowozie. I policja i sąd uznały, że ja miałem pierwszeństwo i mogłem jechać tam nawet 300kmh a włączający się do ruchu ma ustąpić wszystkim bez względu na prędkość.
      Od tamtej pory ja to wiem, ale i inaczej jeżdzę. Pierwszeństwo jest pierwszeństwem w aspekcie prawnym. W moralnym może być gorzej.
      4x4

Komentarz

• loyd
        RS
        • 2010
        • 2342

Pstrykacz, przyjedź do mnie, dam Ci giwerę i jedź załatw Litwina skoro taki osąd wydałeś. No chyba że nie wierzysz w to co piszesz.
        Takiego s........a jak ten z tego filmiku nie trzeba rozstrzeliwać, tylko najpierw długo torturować a potem wbić na pal i zostawić - najlepiej na jakieś stacji benzynowej z dużą ilością tirów.

Żeby nie było - na tem kierowców osobówek jeżdzących jak wariaci mam identyczne zdanie.

Komentarz

• abstinent
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4842
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

piszecie na temat kierowcy tira(tirów), ok
          ale czemu nic nie piszecie na temat osobówek które były wyprzedzane :?: :|

Komentarz

• loyd
            RS
            • 2010
            • 2342

Jak jedziesz Octą przez las i masz kompletnie pustą drogę to jedziesz 90km/h??
            Zauważ łaskawie różnicę w długości drogi hamowania pomiędzy TIRkiem a O2 ....

[ Dodano: Czw 16 Gru, 10 16:20 ]
            Zamieszczone przez abstinent
            ale czemu nic nie piszecie na temat osobówek które były wyprzedzane
            A co z nimi nie tak ?

Komentarz

• abstinent
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 4842
              • Octavia II combi (1Z5)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

no właśnie :|

Komentarz

• loyd
                RS
                • 2010
                • 2342

Obejrzałem jeszcze raz i jedyne co widzę to #$%@^&^%%#^&@*&@* kierowcę tira który wyprzedzając prawie zabił kierowcę osobówki jadącej z naprzewciwka ....

Komentarz

• Mihau
                  RS
                  • 2009
                  • 7460
                  • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Zamieszczone przez abstinent
                  ale czemu nic nie piszecie na temat osobówek które były wyprzedzane :?: :|
                  Ponieważ IMO są drugoplanowymi aktorami w tej całej scenie (jeżeli tak można nazwać tę sytuację). Przecież to nie oni są winni całej tej sytuacji tylko kierowca tej ciężarówki, który przeliczył się ze swoimi możliwościami. IMO tez nie wiadomo ilu ten TiR-owiec wyprzedzał? Bo jeżeli zaczął trąbić na wysokości samochodu "reportera" to jest totalnym bezmózgiem, bo zaczął trąbić tak naprawdę na samym początku całego manewru.
                  O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Danny10
                    Drive
                    • 2010
                    • 88

Zamieszczone przez Andrev3
                    ale na głupotę lekarstwa jeszcze nie wymyślili.
                    Jest... 9 gram ołowiu :lol:

Komentarz

• abstinent
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4842
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Mihau
                      IMO tez nie wiadomo ilu ten TiR-owiec wyprzedzał? Bo jeżeli zaczął trąbić na wysokości samochodu "reportera" to jest totalnym bezmózgiem, bo zaczął trąbić tak naprawdę na samym początku całego manewru.
                      nie kumam o co chodzi :niewiem
                      trąbi i kierowca tira i kamerzysta, nie wiem czy też nie pierwsza osobówka
                      a może podczas wyprzedzania osobówki(tej z kamerzystą) samochód zaczął przyśpieszać :?:
                      tego nie wiemy, ale mogło by tak być i kierowca tira nie mógł się wycofać bo gwałtowne hamowanie mogło skończyć się poślizgiem, oraz musiał wyprzedzić jeszcze jedną osobówkę
                      a poza tym skąd się wzięło to nagranie, bo nie sądzę że z kamery która jest na stałe zamontowana w samochodzie
                      może się drażnili z tirem i chcieli co nieco nagrać
                      hmm.....

Komentarz

• bradley
                        L&K
                        • 2008
                        • 1465

abstinent, przeciez to jechal reporter jakiejs tam telewizji (nie tvn?) to oni maja takie cuda jak kamery. Napisz do niego i spytaj sie kiedy zaczal TIR wyprzedzac.
                        VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                        Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                        Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• blackrs
                          RS
                          • 2008
                          • 4826
                          • Superb II combi (3T5)
                          • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

a ja własnei wróciłem z wawy jechałem trasa 8 czyli warszawa bialystok i mialem 2 incydenty z tirami. 1 na obwodnicy ostrowi (ekspresowa) jedzie ciag tirów 90km/h ja sobie zaczynam je wyprzedzac jade lewym pasem 1,2,3 wyprzedzony jestem 5m za 4 a on bez kierunku wpierdala sie na moj pas. ostre hamowanie i udalo sie nie wwalić mi w dupe skonczył wyprzedzac innego wiec ja go wyprzedzilem i zwolnilem dziada do 20 mrygał jak dziki i próbował sie wyrywać. pare km dalej juz normalna droga z poboczem które ostro zaśnieżone i nie mozna zjechać a nawierzchnia pasa ruchy ogólne lekko sliska jade sobie w ciągu aut 90 i nagle tir mnie wyprzedza na podwójnej ciagłej ledwo zdążyl kabiną wyprzedzić mój samochod kierunek w prawo i trąbi zebym hamował bo cos z naprzeciwka jedzie i on nie ma gdzie sie schować musiałem chamowac bo było by piździec. powtórzyłem manewr tak jak z poprzednim wyprzedziłem i shamowalem go do 20 ależ sie denerwowal trabil mrygał. ostro sie wkurzyłem jechalem służbówka z dość ważnymi panstwowymi materiałami a mi tu takie zeczy kolesie wywijaja. piernicze nastepnym razem bede dzwonił na policje moze powoli ich wytepie. dodam ze w obu przypadkach to litwini a polscy kierowcy dzisiaj naparwde ladnei jechali
                          BYŁA o1 rs
                          BYŁA o2 1.6
                          JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• szkoda
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 22543

oj linczownicy, sami kozacy jak widzę przed monitorkami...
                            pomogę Wam.
                            podziękował.
                            saport techniczny baj DGW
                            była BKD+DSG '05 120kkm
                            była BXE '08 190kkm
                            no i nie ma :-)

Komentarz

Pracuję...