adaś, ad 1. Poczytaj jaki olej do TDI tam jest opisane ale napiszę w skrócie w laboratorium w którym tym się zajmują :wink: ad 2 tak na 1000% każdy olej ma swój znacznik a podróba będzie miała innej firmy lub kilku. Co do Fuchsa to jest bardzo podobny do LM z tym, że ten drugi bardziej dostępny a ja nie cierpię podstawowych rzeczy szukać i zamawiać.
Jaka to ryba?
Zwiń
X
-
Jaka to ryba?
Witam. Łapie ktoś może ryby? Chciałem zapytać jakie u Was w supermarketach, w basenach z karpiami pływają ryby? Ja zauważyłem już pomiędzy cyprinusami także karasia i okonia :twisted: Pokłusiłem się nawet zapytać sprzedawczyni po ile mają kilo żywego karasia, a ona na to :shock: ??? I mówi że nie ma osobnej ceny więc pewnie tyle co za karpia- 12zl/kg buha ha ha.bardzo śmieszne.Piłeś?-nie jedź!...nie piłeś?-wypij
-
-
tak kolego, w marketach często pływają różne ryby z karpiami ( to taki bonus od dostawcy, w cenie karpia- dlatego cena ryb jest przeważnie jedna :wink: ), okonia w tych basenach nie widziałem ale karasie często są , amotorów jest wiele, którzy nie mają pojecia o rybach :diabelski_usmiech
Zamieszczone przez Yarwaa bo karasie to małe karpie, a okonie to karpie co staja okoniem i płyna do tyłu. A więc wszystko to karp więc co się dziwisz, cena jedna
A może się spytaj tej Pani dlaczego karpie królewskie nie pływają w koronach :szeroki_usmiech
PS. dla mnie karpie z marketu nie mają żadnego smaku jak i wyglądu :wink:ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mozgiYarwa jak dla Ciebie okoń to karp lub wszystko plywajace to karp to gratuluje :roll: ,
Zamieszczone przez Yarwaa okonie to karpie co staja okoniem i płyna do tyłu
Zakładający temat sądze po wypowiedzi, że też się zna na rybach i założył go tylko jako humor itp., a nie że szukał odpowiedzi c to jest okoń a co to karaś, tak więc pociągnąłem wątek.
więcej luzu i nie uważaj że jedyny znasz się na rybach na forum nie wędkarskim, znawco ryb :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Yarwa
szkoda że nie wyczułeś ironii w mojej wypowiedzi.........,więcej luzu i nie uważaj że jedyny znasz się na rybach na forum nie wędkarskim, znawco ryb :!:ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macherstudioPanowie a może po JPGu wrzućcie, aby na wigilijnym stole ktoś na łososia nie powiedział, ale pyszny ten karp, albo co gorsza pangi nie pomylił z królewskim.Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
TomTom VIA125 na pokładzie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez macherstudioanowie a może po JPGu wrzućcie, aby na wigilijnym stole ktoś na łososia nie powiedział, ale pyszny ten karp, albo co gorsza pangi nie pomylił z królewskim
KARP:
OKOŃ:
KARAŚ:
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez viciousZamieszczone przez macherstudioPanowie a może po JPGu wrzućcie, aby na wigilijnym stole ktoś na łososia nie powiedział, ale pyszny ten karp, albo co gorsza pangi nie pomylił z królewskim.
Moim przysmakiem jest pasta MINTAJ a`la ŁOSOŚ nie śmieję się ale świadomie ją zjadam ze smakiem
Komentarz
-
-
to że pływa coś innego z karpiem to nic dziwnego, to jest tzw przyłów
Pytanie skąd to się wzięło w stawie hodowlanym
Albo ktoś wpuścił, albo przyszło z dopływem
Ja stawiam na to pierwsze :diabelski_usmiech
A tak w ogóle to dużo wędkarzy jest na forum :?:
Ja łowię od małego, teraz głównie tresna i międzybrodzie
Może ktoś chętny na wypad wiosną
Komentarz
-
-
Noo..ja zaczalem w tym roku wedkowac-lepiej pozno niz wcale.Piekna sprawa, jedno tylko mnie denerwuje.
...dziescia lat temu w sklepach nie bylo nic a w wodach bylo gesto wiec kazdy mogl troche urozmaicic menu do tego octu co tylko byl w sklepie. Teraz jest dokladnie odwrotnie i zauwazylem ze mlode pokolenie dostrzega to znakomicie ale te stare dziady zabieraja kazda rybke jaka zlowia.To nic ze i tak by nie umarli z glodu ale niech nikt inny juz tego nie zlapie :diabelski_usmiech -kolejny przyklad odzwierciedlajacy nasza mentalnosc: nie zebym ja mial wiecej od innych, tylko niech oni maja mniej! Pozostanie pewnie w nastepnym roku lowic plocie i okonie-o ile tych spod lodu nie wytargaja :evil: ale to temat na jakies forum wedkarskie. Pozdrawiam.Piłeś?-nie jedź!...nie piłeś?-wypij
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentPytanie skąd to się wzięło w stawie hodowlanym
Albo ktoś wpuścił, albo przyszło z dopływem
Zamieszczone przez abstinentA tak w ogóle to dużo wędkarzy jest na forum :?:
Zamieszczone przez halabala_82Noo..ja zaczalem w tym roku wedkowac-lepiej pozno niz wcale.Piekna sprawa, jedno tylko mnie denerwuje.
...dziescia lat temu w sklepach nie bylo nic a w wodach bylo gesto wiec kazdy mogl troche urozmaicic menu do tego octu co tylko byl w sklepie
A bierzesz ze sobą mydło i ocet
1) mydło - po to jak gówno złowisz to żeby sobie ręce umyć
2) ocet - jak chuja złowisz to żeby zamarynować
niemogłem się powstrzymać :P
takie powiedzonka wędkarskie :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Nie biorę ze sobą ani ręcznika, ani mydła bo nie idę nad wodę żeby złapać siatkę ryb tylko żeby odpocząć. Oczywiście cieszę się z każdej złapanej rybki ale prawie wszystkie wypuszczam do wody.A jak nic nie złapię to też się cieszę bo:
-udało mi się wyrwać od obowiązków, pracy itp..
-każda godzina nad wodą,nawet gdy nic nie złapię wnosi coś nowego do doświadczenia
-można spotkać również fajnych ludzi
Życzę wszystkim zainteresowanym wielu przyjemnych chwil odpoczynku nad wodą no i rybek też, a rybkom sportowego podejścia do sprawy przez wędkarzy :szeroki_usmiechPiłeś?-nie jedź!...nie piłeś?-wypij
Komentarz
-
Komentarz