Propozycja konkursu (pimp my octa)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • oranje
    Ambiente
    • 2007
    • 148

Zawsze powiadamiaj o odpowiedziach:
    Wysyła email gdy ktoś odpowie w temacie, w którym napisałeś wiadomość. Możesz to zmienić przy każdej napisanej wiadomości

To musi byc na nie
    0
    Tak, świetny pomysł.
    0%
    0
    Nie, głupi pomysł.
    0%
    0
  • sesik
    RS
    • 2006
    • 2165

Drogie Koleżanki, Drodzy Koledzy,

myślałem o pewnej rzeczy od jakiegoś czasu. Ile z nas pisze na forum: "fajny mod, ale mnie nie stać". Jak dużo pisze: "fajne zderzaki, ale drogie". Wertujemy allegro, kombinujemy, żeby było jak najtaniej, aby jeździć wymarzonym zindywidualizowanym autem itp. itd.

Mam na to pewne rozwiązanie. Ocepowy totolotek. Już tłumaczę o co chodzi.
    Deklaruje się jakaś ilość ludzi do wpłacania kwoty, powiedzmy 20 zł (dużo nie jest, mało w sumie też nie). Spośród tych osób (lista jest zawsze otwarta i zawsze ktoś może dołączyć) losujemy jedna osobę wygrywającą nagrodę. Jest pewien haczyk, jak wszędzie. Osoba, która zostanie wylosowana, nie dostanie kasy (żeby nie było, że dostał, a przeznaczył na co innego), ale dostanie wymarzoną część do auta, bądź części, o ile budżet na to pozwoli.
    Oczywiście z zebranej kwoty proponuję jakiś procent na utrzymanie forum, do dogadania się z Administracją :diabelski_usmiech

Proponuję zebrać listę chętnych do takiej "zabawy", aby zorientować się na jakie nagrody będzie można sobie pozwolić :szeroki_usmiech

Od strony technicznej, żeby nie było posądzeń o przekręty. Powołujemy ocepową komisję gier i zakładów (proponuję 3 osoby). Losowanie odbywa się na spocie i jest filmowane, później publikowane, aby każdy mógł sprawdzić. Jak macie jakieś inne propozycje, to śmiało pisać :diabelski_usmiech

Co sądzicie o takiej propozycji ?? Zapraszam do dyskusji :diabelski_usmiech
    Best ET = 13.666
    Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
    PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
    http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• misiekwaw
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7715
      • Ford

sam pomysł jest dość ciekawy, pytanie jak często musiałbys wpłacać te 20zł :?: :roll:
      Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
      http://www.disi-tune.pl
      Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
      Był WRX
      Była Octa

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

o, śmiszne
        tylko od razu obawiałbym się jakichś niesnasek i kocich mord
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• Jac_ek
          RS
          • 2009
          • 1733

a może nie losowanie - tylko każdy kto wpłacił, pisze co chce dostać i później np raz na miesiąc dwa wybieramy tego kto dostanie wsparcie przy modzie

ps. Sesik - a teraz na jaki mod zbierasz ?
          - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• szkoda
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 22543

Zamieszczone przez Jac_ek
            wybieramy
            ale jak...
            saport techniczny baj DGW
            była BKD+DSG '05 120kkm
            była BXE '08 190kkm
            no i nie ma :-)

Komentarz

• blackrs
              RS
              • 2008
              • 4826
              • Superb II combi (3T5)
              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

interesujące
              BYŁA o1 rs
              BYŁA o2 1.6
              JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

• Jac_ek
                RS
                • 2009
                • 1733

Zamieszczone przez szkoda
                wybieramy
                ale jak...
                ankieta z propozycjami modów i do przodu, raz na miesiac dwa ankieta i już...

jedyny problem to to że jak wpłacę 20 zł i nie wygram i znów wpłacę 20 i znów nie wygram i znów wpłacę i znów nie wygram .. .to przestanę wpłacać bo i tak nie wygram ;-) i pomysł zdechnie... no chyba żeby zrobić wybór projektu raz na 6 lub 12 miesięcy? coś jak prezent na gwiazdkę ?

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9942
                  • Ford

wybieramy
                  ale jak...
                  "...są trzy metody głosowania... pierwsza przez aplauz... znaczy, że wszyscy głosują... druga metoda... kulkami.... są kulki czarne i czerwone, które otrzymuje każdy głosujący... Yyyy... przepraszam białe i czarne, które otrzymuje każdy głosujący... czarna za, lub odwrotnie: czarna za... Yyyy... czarna przeciw, biała za lub odwrotnie.... jest trzecia metoda przez podniesienie rąk.... ta metoda jest najdoskonalsza....." [cyt. "Rejs"]
                  Adam... Używam:
                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• loru
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 4286
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez sesik
                    Co sądzicie o takiej propozycji ?? Zapraszam do dyskusji
                    :diabelski_usmiech
                    Zamieszczone przez MisiekWAW
                    pytanie jak często musiałbys wpłacać te 20zł :?: :roll:
                    to samo mi się nasunęło
                    reszta oczywiście do ustalenia ale sam pomysł bardzo fajny
                    Jac_ek napisał/a:
                    wybieramy

ale jak...
                    nie jak tylko ile a w zasadzie wygrywa ten co da losującemu największy % :wink:
                    O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• sesik
                      RS
                      • 2006
                      • 2165

sam pomysł jest dość ciekawy, pytanie jak często musiałbys wpłacać te 20zł :?: :roll:
                      Myślałem coby się zrzucać raz w miesiącu, nie nadwyręży to naszego budżetu domowego na duże straty.Chyba. :roll:

a może nie losowanie - tylko każdy kto wpłacił, pisze co chce dostać i później np raz na miesiąc dwa wybieramy tego kto dostanie wsparcie przy modzie
                      Z wybieraniem to będzie tak, że zawsze się znajdzie ktoś kto będzie narzekał, " A dlaczego ten dostał a ten nie". Losowanie jest mniej konfliktowe. W końcu nie słychać żeby ktoś narzekał na lotto. A na wybory ... to wystarczy włączyć tvn24 :diabelski_usmiech

ps. Sesik - a teraz na jaki mod zbierasz ?
                      Żeby było na to co chce zrobić to by z 1000 osób się musiało zrzucić :diabelski_usmiech

ankieta z propozycjami modów i do przodu, raz na miesiac dwa ankieta i już...
                      Myślałem coby zrobić tak: (oczywiście do przedyskutowania). Zrzuta co miesiąc (1 tydzień miesiąca na wpłaty), 2 tydzień w miesiącu wiadomo jaką kwotą dysponujemy i każdy biorący udział szuka rzeczy w ramach budżetu, 3 tydzień losowanie do końca miesiąca przekazanie kasy albo rzeczy którą sobie dana osoba wybrała a została zakupiona przez ocepową komisję gier i zakładów.

jedyny problem to to że jak wpłacę 20 zł i nie wygram i znów wpłacę 20 i znów nie wygram i znów wpłacę i znów nie wygram .. .to przestanę wpłacać bo i tak nie wygram ;-) i pomysł zdechnie... no chyba żeby zrobić wybór projektu raz na 6 lub 12 miesięcy? coś jak prezent na gwiazdkę ?
                      Raz na jakiś czas puszczam totka i jakoś nie zakładam że od razu trafię 6 :szeroki_usmiech
                      Wg mnie wszystko zależy od ilości osób biorących udział w zabawie. Mało osób, małe mody ale większe prawdopodobieństwo wybranej, dużo osób, większe mody ale mniejsze szanse.
                      Best ET = 13.666
                      PerfectService by DGW

Komentarz

• ahmed799
                        RS
                        • 2009
                        • 6871
                        • Ford

Pomysł fajny i ciekawy. Tylko żeby zgromadziło się na to dość duże grono OCP. Może być tak że bedzie Nas malutko i jedyne na co starcza fundusze to choinkę o zapachu kokosowym do malucha lub używaną oponę od stara :twisted:

филип
                        Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• winni77
                          RS
                          • 2009
                          • 2183
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez sesik
                          Losowanie odbywa się na spocie i jest filmowane, później publikowane, aby każdy mógł sprawdzić.
                          Pomysl ciekawy, ale wiadomo forumowicze są rozsiani po całej Polsce. Chyba że tylko losowanie odbędzie się na spocie.
                          Mój "Batmobil"

Komentarz

• mirper
                            Drive
                            • 2010
                            • 87

Zamieszczone przez sesik
                            Żeby było na to co chce zrobić to by z 1000 osób się musiało zrzucić :diabelski_usmiech
                            Zamieszczone przez sesik
                            Myślałem coby się zrzucać raz w miesiącu, nie nadwyręży to naszego budżetu domowego na duże straty.Chyba. :roll:
                            biorąc pod uwagę ilość wpłat jakie pojawiają się TUTAJ to jakoś tego nie widzę...
                            pozdro

Komentarz

• Jac_ek
                              RS
                              • 2009
                              • 1733

sesik, lotto ma tylu graczy - bo wygrane są wysokie za 3 zł możesz dostać 3 miliony ;-) u nas będzie za 20 zł do odebrania pewnie jakieś 400-500 zł..

To by musiało być w raz w roku, w dodatku np tylko dla jakiejś nowej grupy lotto-donatorów cegiełka dodatkowo zawierała by los za x złotych i wtedy powiedzmy ~10 grudnia losowanie zwycięzcy - to by miało wtedy sens. Ludzie by wpłacali kasę bo nawet jak ktoś nie wygra to ma poczucie że wspomógł forum... a dodatkowo jest zachęta do kupowania cegiełek ;-)

Komentarz

• sesik
                                RS
                                • 2006
                                • 2165

Zamieszczone przez mirper
                                biorąc pod uwagę ilość wpłat jakie pojawiają się TUTAJ to jakoś tego nie widzę...
                                Być może i nie będzie zainteresowania a być może będzie, pożyjemy zobaczymy.
                                Jeśli dojdzie to do skutku, będziemy przekazywać część zbiórki na utrzymanie forum.

sesik, lotto ma tylu graczy - bo wygrane są wysokie za 3 zł możesz dostać 3 miliony ;-) u nas będzie za 20 zł do odebrania pewnie jakieś 400-500 zł..

To by musiało być w raz w roku, w dodatku np tylko dla jakiejś nowej grupy lotto-donatorów cegiełka dodatkowo zawierała by los za x złotych i wtedy powiedzmy ~10 grudnia losowanie zwycięzcy - to by miało wtedy sens. Ludzie by wpłacali kasę bo nawet jak ktoś nie wygra to ma poczucie że wspomógł forum... a dodatkowo jest zachęta do kupowania cegiełek ;-)
                                Ma niskie ceny losu bo jest właśnie dużo osób kupujących losy. U nas nie ma co liczyć na taką frekwencję. Więc trzeba myśleć realistycznie :diabelski_usmiech

Powiedzmy że chętnych na taką zabawę będzie 20 luda. 20 osób po 20 zł miesięcznie to 400 zł. Powiedzmy z tego 50 zł na cegiełkę to 350 zł zostaje. Przez 12 miesięcy jak te osoby będą wpłacać po te 20 zł to wychodzi 4200 (uwzględniłem cegiełki na forum).
                                Za 4200 raczej super wielkich modów się nie zrobi.
                                Ja mam takie podejście że dużo pierdół, drobiazgów jeśli można to tak nazwać bym sobie do auta kupił, ale wole te właśnie 200,300 czy 400 zł odłożyć i uzbierać na większego moda (czytaj aby teresa była szybsza).
                                Jeśli chodzi o grubsze modzenie, to naprawdę jest nie wielka ilość ludzi, którzy chcą sobie mocno grzebać furę. Montaż drobiazgów to co innego. Patrząc na dział "Nasze auta" można na palcach policzyć auta które są zrobione "na grubo". Natomiast aut które mają np. zmienioną kierownicę na tą z RS'a, nakładki na progi, zderzaki zmienione na rsowe itp itd jest od groma. Dlatego wydaje mi się że skupienie się na mniejszych rzeczach jest o wiele ciekawsze/atrakcyjniejsze dla przeciętnego użytkownika, niż modzenie na "grubo" auta. Możliwe że się mylę. No i od tego jest dyskusja
                                Best ET = 13.666
                                PerfectService by DGW

Komentarz

• Jac_ek
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1733

wydaje mi się, ze jednak na małe mody to ludzie mają kasę, a jedynie te "grube" są poza zasięgiem i dlatego ich nie ma. szczerze mówiąc wątpię żeby ktoś wpłacał przez rok (12x20=240zł) tylko po to żeby nie wygrać moda kierownicy - raczej odłoży do skarpety i dwa/trzy miesiące później kupi sobie sam za 300zł - bez losowania

Jeśli już to wygrana musi być duża tak żeby "opłacało się ryzykować" inaczej się nikt nie skusi. Dlatego jeśli już to zbiórka cały rok i wielka kumulacja , wtedy wiedząc że wpłacając np 200zł mogę wygrać 10.000 na porządne mody jestem skłonny zaryzykować inaczej bez szans na powodzenie - przy czym kasa idzie tylko na części (nie do ręki)- a druga rzecz co na to fiskus ;-)

Komentarz

• martino
                                    Elegance
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 974

wtedy wiedząc że wpłacając np 200zł mogę wygrać 10.000 na porządne mody jestem skłonny zaryzykować inaczej bez szans na powodzenie
                                    Czyli dochodzimy do sedna sprawy, a mianowicie liczby osób, która w to wejdzie.
                                    Jak dla mnie pomysł jest dobry i wart dyskusji.

ale też jak już szkoda wspomniał trzeba się liczyć też z dużą liczbą niezadowolonych i poddających w wątpliwość i losowanie i całą zabawę.

Ale generalnie....... Sesik jestem za!
                                    Martino
                                    125 KM /272 Nm - to już było....
                                    teraz jest duży "+"
                                    dgw.esite.pl

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
                                    -----------------------------------------------
                                    PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• Skfarek
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 4795
                                      • Octavia I (1U2)
                                      • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Pomysł ciekawy, co do wpłat t jestem za tym co napisał Jac_ek by wkomponować ją w cegiełkę na forum, będzie to dodatkowa zachęta do jej złożenia. Co do jednego nie mogę się zgodzić, za 4200 wydane rozsądnie to już można w miarę fajnie podziałać z autem
                                      Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                      6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                      Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• westwi78
                                        RS
                                        • 2008
                                        • 2940

I jeszcze bym się nad prawnym aspektem zastanowił, bo to chyba by była loteria.
                                        Trzeba by się przyjrzeć Ustawie o grach i zakładach wzajemnych, żeby jakiejś zmoki ze skarbówką czy czymś innym nie było.

Ale moim zdaniem to się nie przyjmie

Komentarz

• radekgw
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1182

Ja tam jestem ZA fajny pomysl, wszystko zalezy od zainteresowanych, moze by jakas ankiete zrobic, kto by byl chetny zeby pogladowo zobaczyc jak duzo OCPkow bralo by udzial.
                                          Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• shok
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 2070
                                            • Octavia I (1U2)
                                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Należy też ustalić jak czesto byłoby takowe losowanie.Bo ktos da np. 20zł wygra za pierwszym losowaniem i mowi.Wygrałem dalej nie gram.Czy wygrywając można zrezygnowac z dalszej gry ,czy nie.
                                            Ja to rozumie ,ze to tylko zabawa.Ale wiem z doświadczenia ,iż ludzie czasem maja naprawde za mało problemów i sobie je stwarzają.

Komentarz

Pracuję...