peugeot 407 - Warto ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mariombm
    Classic
    • 2011
    • 27

peugeot 407 - Warto ?

Zamieszczone przez natash
    Nie mam pomysłu gdzie ta zmieniarka mogłaby być, pod podłogą jest zapas, po lewej w schowku w tapicerce pusto po prawej trójkąt oraz apteczka.
    Nie wiem czemu roztrzasmy ten temat. Myslalem ze juz doszlismy do wniosku ze zmieniarki nie masz. Oryginalnie jest ona w LEWYM NADKOLU. odpinasz ta polke z lewej strony i jest ona podwieszona na takim czarnym plastikowym stelazu. Teraz daj sobie spokoj i pogodz sie ze zmienairki nie masz
  • seba12a
    Ambiente
    • 2010
    • 142

peugeot 407 - Warto ?

Patrze na ceny i peugeot 407 jest bardzo tani. Zastanawiam się czy to ma coś wpólnego z jakościa? Cenami czescie ? Czy jak ?

Można prosic o jakies info od Was? Jaki silnik najlpeszy, czy drogi w utrzymaniu, awaryjny itp ?

3-4 letni peugeot 407 30-35k

passata octavi nie znajde w tej cenie a jak juz to po 200k przejazdu
    Zarabiam - podatek, lokata - podatek, kupuje auto -podatek, benzyna - 3zł podatku, sprzedaje samochód podatek. Ile % zostaje z moich pieniędzy ? 20% ?

Komentarz

• b707
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1272

Tani bo francuzy maja opinie jaką mają... Nówki sztuki można czasem wyrwać z upustem 15-20tys.

Pod względem jakości wykończenia to IMHO poziom Skody... miejscami lepiej miejscami gorzej.
      IMHO najlepiej brać SW bo panorama robi swoje
      Dużą wadą jest mała ilość miejsca z tyłu jak na tą klasę... coś na poziomie OII. No i bagażnik który przy mojej OI jest smieszny :P

Jeżeli chodzi o silniki to nie ma co patrzeć na jednostki poniżej 2 litrów. Co do awaryjności to odpukać ale na razie jest spokój.
      Padł tylko czujnik temperatury cieczy dla wskaźnika ale naprawa prosta że samemu można było to wykonać a sama część tania.

Dużym plusem jest zawieszenie które jest baaaardzo komfortowe. Zresztą wszytko w tym samochodzie chodzi strasznie lekko:P Moja Skodzina jest przy 407 jak czołg :]
      pzdr
      Adam

Komentarz

• seba12a
        Ambiente
        • 2010
        • 142

A części naprawcze ? podobne ceny czy droższe ?

co do wykonania to bardziej podoba mi sie VAG , zegary akurat 407 ma ładne. Nie to co w seacie jak w zabawce.

Konsola środkowa w 407 jak w oplu czyli beznadziejna :/

Co do mocy to już przyzwyczaiłem się do 90km więc tam nie ma znaczenia czy 90 czy 150
        Zarabiam - podatek, lokata - podatek, kupuje auto -podatek, benzyna - 3zł podatku, sprzedaje samochód podatek. Ile % zostaje z moich pieniędzy ? 20% ?

Komentarz

• b707
          L&K
          S_OCP Member
          • 2006
          • 1272

Część cen części z tego co wiem jest na podobny poziomie co VAG a część jest droższa bo 407 ma bardziej skomplikowane zawieszenie... Ale nie mieliśmy jeszcze okazji przekonać sie na własnej skórze jak to jest... Filtr itp cenowo podobne... Czujnik temperatury też tyle co w VAGu.
          pzdr
          Adam

Komentarz

• granacik
            Ambiente
            • 2009
            • 249

Zastanawiałem się rok temu nad kupnem takiego auta bo cena 3-5 latka jest bardzo atrakcyjna. Odstraszyły mnie opinie w Internecie dot. awaryjności. W dodatku miałem kiedyś Peugota 206, który był problematycznym autem a kolega miał 307 na którego bardzo narzekał ale 407 może być zupełnie inny.

Jeśli kupisz to pochwal się bo jestem ciekawy opinii z pierwszej ręki.

Komentarz

• b707
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1272

granacik nasz ma 4 lata i nic się nie sypie:P
              Adam

Komentarz

• Coke
                Elegance
                • 2010
                • 771
                • Octavia II (1Z3)
                • AUM 1.8 20VT 150 KM
                • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

ma drogie częśći, dużo traci na wartości, psuje się, nie przyspiesza, dużo pali, jest nic nie warty
                Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• seba12a
                  Ambiente
                  • 2010
                  • 142

@up no to optymistycznie

No to vag nie bede kupował bo ceny śmieszne 2006 przejechane po 200k+ 50 000

Komentarz

• eX
                    Elegance
                    • 2006
                    • 980

Zamieszczone przez Coke
                    ma drogie częśći, dużo traci na wartości, psuje się, nie przyspiesza, dużo pali, jest nic nie warty
                    ciekawa opinia mozesz ja poprzec czyms? kilka peugeotow ujezdzilismy i jak trafisz dobry zadbany egz to nie wiele jest do roboty.

aktualnie zostala 106 s16 i 307 2.0 16v i ani jedno ani drugie nie ma bolaczek fakt silniki benzynowe pala duzo w pugach ale to moj jedyny minus. latwo kupic ciezej sprzedac.

czesci do 106 i 307 sa banalnie tanie. jedyna droga czesc to przelacznik zeslopolony ktory potrafi sie posypac (307). ale tak zlego slowa nie powiem.

co do 407 znajomy sprzedaje bo ma malo miejsca z tylu a dzieciaki juz duze. tak tez nie ma ze swoja problemu.

Komentarz

• sebu
                      L&K
                      • 2008
                      • 1304
                      • Octavia II (1Z3)
                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                      • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Mam kolegę co prowadzi serwis francuzów i powiedział,że 407 ma trochę kiepskie zawieszenie ( słabe na nasze drogi ),a tak po za tym to ok
                      Zamieszczone przez Coke
                      psuje się, nie przyspiesza, dużo pali, jest nic nie warty
                      z tą częścią wypowiedzi nie mogę się zgodzić,swego czasu przed skodą miałem 406 2.0 hdi 110 koni i byłem bardzo zadowolony,z osiągów i spalania.
                      Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
                      jak pomogłem to daj punkcik
                      sprzęgło od G 60

Komentarz

• b707
                        L&K
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 1272

Zamieszczone przez Coke
                        zgodzę się z duża utrata wartości... ale jak ktoś kupuje używkę to plus bo przy zakupie trzy latka to nie problem.
                        Z resztą się nie zgodzę... Nawet 1.8 pali w granicach rozsądku i można zejść do 6 litrów w trasie z pełnym bagażnikiem i 4 osobami. Psuć sie nie psuje na razie a części są jak w autach tej klasy IMHO. Faktycznie porównując do Octavii przy niektórych elementach jest drożej... ale to dlatego żę część elementów jak np zawieszenie Skody nijak się ma do tego co jest w 407... to nieba a ziemia. Za komfort się płaci.

No i żeby nie było żę sobie gadam a nie wiem... Nasz Lewek:P

Zaliczył też nie miła przygode:P
                        Adam

Komentarz

• marlej108
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 4976
                          • Octavia III (5E3)
                          • CJZB 1.2 TSI 86 KM

uwazaj na 407 sprowadzone z Francji gdzie jezdzily jako taxi...
                          http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                          Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• marektbg
                            Elegance
                            • 2010
                            • 861

Zamieszczone przez marlej108
                            uwazaj na 407 sprowadzone z Francji gdzie jezdzily jako taxi...
                            A już w szczególności na ten :lol:

Komentarz

• paweł2
                              L&K
                              • 2010
                              • 1405

Niebawem startuje nowy Pug 508,naprawde zacne auto,jesli tylko bylby cenowo w okolicach 407(+80K),to trzeba sie bedzie powaznie zastanowic
                              Cała Polska woła z nami wyp...dalać z uchodźcami.

Komentarz

• mulder
                                Drive
                                • 2010
                                • 96

we wrzesniu przywiozłem z Francji mojemu ojcu takie 407 z 1.6 HDI na liczku jakieś 15 000, auto bezawaryjnie przejechało 20 000 i nic nie zapowiada aby miało sie popsuć, pali ok 6 literków, dynamika akceptowalna, wyposażenie jak wykonanie porównywalne z VAG.
                                Jedynie wymieniałem klocki i tarcze z przodu koszt w ASO 550 PLN powód wymiany, jedna była zwichrowana...

oczywiście gwarancja została przepisana na PL.

koszt takiego auta to 40 000 PLN po opłatach bez ubezpieczenia za 05.2009r produkcja

opinię marektbg, pozostawiam bez komentarza...
                                Черный Bymep

Komentarz

Pracuję...