ja mam Triflexa + Uniden schowany + zestaw głośnomówiący to jestem pełne incognito :P zaliczyłem przesiadkę z Midlanda ML-165, przez którego mam zniszczony lakier na klapie, co do jakości jest krócej, ale na miasto i trasy wystarcza w zupełności
Panowie na poczatku grudnia skonczylo mi sie ubez OC,nie wiedzac o tym jezdzilem sobie jakby nigdy nic.I co teraz czy ubezpieczyciel(InterRisk)przedluza je automatycznie?Co robic?
umowa powinna zawiązac sie automatycznie jezeli jej nie wypowiedziałeś na jeden dzien przed wygasnięciem umowy, zreszta ubezpieczyciel zazwyczaj wysyła wczesniej pismo informujące o konczącej sie umowie.
Ubezpieczyciel przedluza automatycznie wiec nie dlugo powinien przyjsc list z odpowiednim kwitem do zaplacenia. Ma to swoje dwa konce bo jak sie nie wymowi na dzien przed koncem ubezpieczenia a zawrze nowe ubezpieczenie w innej firmie to ma sie dwa ubezpieczenia do oplacenia. Wozilem sie tak z PZU gdzie pomimo wyslania wypowiedzania dostalem wezwanie do zaplaty - efekt balaganu - ktos zapomnial odnotowac wypowiedzenie w systemie.
umowa powinna zawiązac sie automatycznie jezeli jej nie wypowiedziałeś na jeden dzien przed wygasnięciem umowy, zreszta ubezpieczyciel zazwyczaj wysyła wczesniej pismo informujące o konczącej sie umowie.
Zamieszczone przez firmek
bezpieczyciel przedluza automatycznie wiec nie dlugo powinien przyjsc list z odpowiednim kwitem do zaplacenia
paweł2, to są odpowiedzi na twoje pytanie a co do tych przypomnień to właśnie różnie to bywa raz przyjdzie przypomnienie a raz kwit
Dziekuje Wszystkim wiem juz o co biega,rozmawialem dzisiaj z gosciem od ubezpieczen i powiedzial tak jak piszecie umowa jest przedluzona automatycznie,a w razie kontroli mantat 50zl traktuja to tak jak gdybys zostawil umowe w domu.
Komentarz