Spam Fax

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dareczek82
    Classic
    • 2007
    • 25

Spam Fax

Propozycja :wink: na kolejnego spota ul.Obornicka przy ''Biedronce'' kierunek Suchy Las, jest ładny parking przed sklepem.
  • b707
    L&K
    S_OCP Member
    • 2006
    • 1272

Spam Fax

Ma ktoś coś podobnego?
    Dostaje spam od Swiss Money Reports z jakimiś pierdołami. Nie mam pojęcia jak to zwalczyć. Czasem przychodzą o 2-3 w nocy...
    Adam

Komentarz

• mulder
      Drive
      • 2010
      • 96

miałem to samo, przynajmniej 1 na 3-4 dni

mam operatora GTS ENERGIS, na pisemne żądanie zignorowałem rozmowy przychodzące z początkiem numeru +44 ... (kierunek UK) jeżeli Ci to mocno przeszkadza zrób to samo u swojego operatora ...
      pozdro

[ Dodano: Wto 04 Sty, 11 23:56 ]
      tutaj masz namiary na NADAWCĘ :-)

Daniel Ritt
      [owner-c] lname: Pietersen [Właściciel-c] lname: Pietersen
      [owner-c] org: Altanus Private Media Services Ltd. [Właściciel-c] org: Altanus Private Media Services Ltd..
      [owner-c] address: Omega 4 No. [Właściciel-c] adres: Omega nr 4 116 116
      [owner-c] address: 6 Roach Road [Właściciel-c] adres: 6 Roach Road
      [owner-c] city: London [Właściciel-c] miasto: London
      [owner-c] pcode: E3 2PA [Właściciel-c] pcode: E3 2PA
      [owner-c] country: GB [Właściciel-c] kraj: GB
      [owner-c] state: GB [Właściciel-c] stan: GB
      [owner-c] phone: +44-7039-401-330 [Właściciel-c] Telefon: +44-7039-401-330
      [owner-c] fax: +44-7039-401-330 [Właściciel-c] fax: +44-7039-401-330
      [owner-c] email: [email protected] [Właściciel-c] e-mail: daniel.pietersen mail.com @
      Черный Bymep

Komentarz

• phrix
        L&K
        • 2007
        • 1000
        • Audi
        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam to samo 4 rano telefon, nawet w święta faksują :evil:

Może dało by się to wyłączyć u operatora, ale jak pomyśle o telefonowaniu na błękitną linię... :diabelski_usmiech

W Polsce powinna wyjść ustawa zakazująca stosowania infolini dla firm telekomunikacyjnych i banków. Moim zdaniem są równie szkodliwe jak dopalacze.
        Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI

_

Komentarz

• mulder
          Drive
          • 2010
          • 96

phrix, FAX SPAM'u z UK nie zablokujesz ustawą ;-)
          TP bez wniosku ale prokuratorskiego nie zablokuje Ci przychodzących prefiksów :shock:
          Черный Bymep

Komentarz

• b707
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1272

Ja będę próbował z UPC bo u nich mam telefon...

Zresztą im powinno bardziej zależeć iż mi bo wczoraj się dowiedziałem że:

Art. 172 ust. 1 ustawy Prawo telekomunikacyjne stanowi, że zakazane jest używanie automatycznych systemów wywołujących dla celów marketingu bezpośredniego, chyba że abonent lub użytkownik końcowy uprzednio wyraził na to zgodę. Zgodnie z artykułem 209 ust. 1 pkt 25 ustawy za nieprzestrzeganie tego przepisu grozi kara pieniężna, która może wynieść - zgodnie z art. 210 ust. 1 - do 3 proc. Przychodów firmy.
            Notabene podoba mi sie też ten zapis:

Odpowiedzialność za spam ponosi przedsiębiorca telekomunukacyjny, czyli w tym przypadku UPC, ale w ustawie jest też kara dla podmiotu, który „przesyła spam, zleca jego przesyłanie lub odnosi korzyści z jego przesyłania” (nowy art. 209a PT). W takim przypadku kara ma wynosić od 100 do 100 tys. Złotych.
            UPC ponosi korzyści z realizacji połączenia więc mogą z tej racji beknąć jak się tym nie zajmą.
            Jak się nie da z nimi dogadać to będzie trzeba chyba odpowiedni pisemko wystosować
            Adam

Komentarz

• Techno200
              Elegance
              S_OCP Member
              • 2005
              • 782
              • Tesla

tez mi przeslali, poki co dwa dostalem :evil:
              Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5

Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy

Komentarz

Pracuję...