mam operatora GTS ENERGIS, na pisemne żądanie zignorowałem rozmowy przychodzące z początkiem numeru +44 ... (kierunek UK) jeżeli Ci to mocno przeszkadza zrób to samo u swojego operatora ...
pozdro
[ Dodano: Wto 04 Sty, 11 23:56 ]
tutaj masz namiary na NADAWCĘ :-)
Zresztą im powinno bardziej zależeć iż mi bo wczoraj się dowiedziałem że:
Art. 172 ust. 1 ustawy Prawo telekomunikacyjne stanowi, że zakazane jest używanie automatycznych systemów wywołujących dla celów marketingu bezpośredniego, chyba że abonent lub użytkownik końcowy uprzednio wyraził na to zgodę. Zgodnie z artykułem 209 ust. 1 pkt 25 ustawy za nieprzestrzeganie tego przepisu grozi kara pieniężna, która może wynieść - zgodnie z art. 210 ust. 1 - do 3 proc. Przychodów firmy.
Notabene podoba mi sie też ten zapis:
Odpowiedzialność za spam ponosi przedsiębiorca telekomunukacyjny, czyli w tym przypadku UPC, ale w ustawie jest też kara dla podmiotu, który „przesyła spam, zleca jego przesyłanie lub odnosi korzyści z jego przesyłania” (nowy art. 209a PT). W takim przypadku kara ma wynosić od 100 do 100 tys. Złotych.
UPC ponosi korzyści z realizacji połączenia więc mogą z tej racji beknąć jak się tym nie zajmą.
Jak się nie da z nimi dogadać to będzie trzeba chyba odpowiedni pisemko wystosować
Komentarz