Paliwo dla Policji

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kszysiek2
    Classic
    • 2011
    • 3

Paliwo dla Policji

Pozdrowienia dla S3 CHRIS obwołanego dzisiaj na Mikołowskiej.
  • mulder
    Drive
    • 2010
    • 96

nie dokończyłem myśli... paliwo do Policji i podobnych służb mundurowych ma troszkę inna specyfikę... jest powiedzmy na poziomie Vervy, ale nie do końca

ale nie róbmy już OT koledze
    Черный Bymep

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

no tak się nie robi, tak wdzięczny temat i tylko połechtałeś ciekawość
      to jaką ma specyfikę, daje lepszego kopa, można je pić, czy co :shock: :?:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• mulder
        Drive
        • 2010
        • 96

szkoda, swego czasu brałem udział w przetargu na paliwo na woj KUJ-POM, paliwo miało mieć nie mniej niż 95 i 98 oktanów (były przy wyrywkowej dostawie brane próbki)
        oraz szereg dodatków, których się nie sprzedaje na komercyjnych stacjach w paliwie.

dla wiadomości typowego "Kowalskiego" paliwa na stacjach mają nie 95 a średnio od 91 do 97 oktanów zależy jaką wenę twórczą miała rafineria (97 to margines marginesów)
        98 ma średnio 95 oktanów....

odnośnie ropy (wtedy jeszcze nie było vervy na stacjach komercyjnych)ale można powiedzieć, że wypisz wymaluj taka verva z uszlachetniaczami typu zimowe dodatki i środki przeciwdziałające wytrącaniu parafiny do temp -35~40 jak dobrze pamiętam...

to tyle

czy nadal jest taka polityka KGP odnośnie przetargu na paliwa nie wiem bo nie mam już z tym styczności 8)
        Черный Bymep

Komentarz

• Aras
          Ambiente
          • 2008
          • 163
          • Citigo

Zamieszczone przez mulder
          czy nadal jest taka polityka KGP odnośnie przetargu na paliwa nie wiem bo nie mam już z tym styczności
          raczej nie bo dziś widziałem radiowóz na Bliskiej (najniższe ceny w mieście) a chyba po pączki nie przyjechali :lol:

Komentarz

• radekgw
            L&K
            • 2010
            • 1182

U mnie w miescie jest stacja paliw dla Policji, obok komisariatu, gdzie mundurowi maja pierwszenstwo, ale oczywiscie moze tam lac kazdy, czasami jak jestem w poblizu to sam zalewam bo najtaniej w miescie
            Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• mulder
              Drive
              • 2010
              • 96

Aras, ja mówię o paliwie, które szło na GMT (Wydział Gospodarki Materiałowo - Technicznej) czyli w skrócie między innymi garaże policyjne, które są w każdym większym mieście wojewódzkim...
              faktycznie małe miasta itd mogą tankować na stacjach, mimo wszystko nadal podtrzymuje, że grupy ORLEN...
              Черный Bymep

Komentarz

• matikar
                Drive
                • 2010
                • 41

U nas w Zamościu policja tankuje normalnie na Orlenie i zawsze płacą FLOTĄ, więc chyba już tak nie ma
                www.coval.com.pl

Komentarz

• westwi78
                  RS
                  • 2008
                  • 2940

No u nas tez Orlen, karta flotowa. I leją 95, ale większość to juz teraz diesle. Ale leją tą samą gnojówkę co inni

Komentarz

• mulder
                    Drive
                    • 2010
                    • 96

jednak coś pozostało Grupa ORLEN ;-) hehe, muszę kiedyś odwiedzić stare śmieci i dowiedzieć się co siedzi w zbiornikach
                    Черный Bymep

Komentarz

• tomil
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 1179

mulder, w zimie kupują ON tzw. miejski/arktyczny (klasa F)- nie pamiętam jakie toto ma parametry, gdzieś pisałem o tym.

Zamieszczone przez mulder
                      dla wiadomości typowego "Kowalskiego" paliwa na stacjach mają nie 95 a średnio od 91 do 97 oktanów zależy jaką wenę twórczą miała rafineria (97 to margines marginesów)
                      98 ma średnio 95 oktanów....
                      Rozumiem, że masz wyniki badań. Coś tam wiem na ten temat- paliwo które wychodzi z rafinerii ma średnio o 1-2 oktany więcej niż deklarowane. Czasem może się zdarzyć, że biogówno dodane na terminalu obniży ten parametr, ale nie tak drastycznie (cholerny NCW- Narodowy Cel Wskaźnikowy- konieczność sprzedaży paliw bio).

A i jeszcze jedno- jak badane było paliwo- metodą RON czy MON?
                      It doesn't matter what we're losing
                      It only matters what we're going to find!

Komentarz

• andrzej1962
                        L&K
                        • 2010
                        • 1306
                        • Octavia III combi (5E5)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                        • DADA 1.5 TSI 150 KM

MULDER - nie siej herezji. Mit o lepszych samochodach, motocyklach, i min. paliwach dawno się skończył. Specyfikacje paliwa jakie podajesz to wg IMO po to aby firmy które zechcą stanąć do przetargu o dostarczanie paliwa wiedziały jakie mają przywieźć a nie, że dla Policji rafineria robi inne lepsze paliwo. Poza tym jak wspomnieli moi przedmówcy tendencja jest aby przechodzić na karty flota (mniej zatrudnionych w resorcie zajmujących sie dystrybucją). Przychodzi zestawienie jaki samochód, gdzie i ile zatankował i jest wsio ok. Po co magazynierzy, dystrybutory itp, itd. oszczędności kolego oszczędności.

Komentarz

• westwi78
                          RS
                          • 2008
                          • 2940

Zamieszczone przez andrzej1962
                          Przychodzi zestawienie jaki samochód, gdzie i ile zatankował i jest wsio ok.
                          albo i nie czyli akcja "przepały"

Komentarz

• andrzej1962
                            L&K
                            • 2010
                            • 1306
                            • Octavia III combi (5E5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
                            • DADA 1.5 TSI 150 KM

Nie tak do końca. Pracownik stacji "luka" czy nie tankujesz do kanistra, poza tym praktycznie na każdej stacji są kamery i jak ktoś idzie na bezczelnego i tankuje tyle ile ma norma jego sprawa. Kolesie z BSW aż czekają na takich pajaców.

Komentarz

• westwi78
                              RS
                              • 2008
                              • 2940

Nie, nie, chodzi mi o to że są nierealne limity

Komentarz

• Kiniu
                                RS
                                • 2010
                                • 1746

Zamieszczone przez andrzej1962
                                Specyfikacje paliwa jakie podajesz to wg IMO po to aby firmy które zechcą stanąć do przetargu o dostarczanie paliwa wiedziały jakie mają przywieźć a nie, że dla Policji rafineria robi inne lepsze paliwo. Poza tym jak wspomnieli moi przedmówcy tendencja jest aby przechodzić na karty flota (mniej zatrudnionych w resorcie zajmujących sie dystrybucją). Przychodzi zestawienie jaki samochód, gdzie i ile zatankował i jest wsio ok. Po co magazynierzy, dystrybutory itp, itd. oszczędności kolego oszczędności.
                                Dokładnie :!:

Naszą ,,firmę" w paliwa zaopatruje ORLEN i tankujemy też na Flote.

Komentarz

• oolsztyniak
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 6647
                                  • Superb II combi (3T5)
                                  • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

W Olsztynie policja również tankuje na Orlenie z dystrybutora , z którego każdy może sobie nalać. Mają karte paliwową , a to , że mają lepsze paliwo od zwykłych zjadaczy chleba ....
                                  Pierwsze słysze .... :roll:
                                  Była O2 RS 190 km / 436 Nm
                                  Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm

Komentarz

Pracuję...