Zamieszczone przez piramida
Skoda Fabia
Zwiń
X
-
Skoda Fabia
Witam wszystkich bardzo serdecznie po raz kolejny.
Panie i Panowie jako iż czas przesiąść się ze "sztrucla - czytaj fiat UNO" na coś lepszego mam do Was pytanie. Rozglądam się za jakąś skodzinką mam na myśli Skodę Fabię z silnikiem 1.4MPi na gzie - jazda ma być tania i ekonomiczna bo z tego co się orientuje to większych nie ma Miałem a raczej mam w unie 1.0 więc demon szybkości mi raczej nie potrzebny i tak więcej niż 120 nie jeżdżę bo nie mam takowej potrzeby. Zapytuje więc Was czy warto ? Czy warto zainteresować się Fabią w wersji sedan lub kombi ??
P.S. do moderatorów i adminów OCP
Proszę nie usuwajcie tego wątku chciałem zapytać na tym forum gdzie nie zajmujecie się innymi markami praktycznie i macie wgląd w tą jedną.
Przepraszam jeśli zrobiłem coś nie tak
-
-
Teraz mam 10.000zł myślę że tak do 12 tysięcy
Za takim http://otomoto.pl/skoda-fabia-1-wl-s...C16975113.html kolorem poszedłbym w ogień
Słyszałem od kogoś że te silniki są awaryjne i w ogóle jakieś nijakie takie ? Co sądzicie o tym silniku jak on się sprawuje czy jest bardzo awaryjny ?
Na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie skody ?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bubutmTeraz mam 10.000zł myślę że tak do 12 tysięcy
Nie namawiam, ale myślę, że warto się nad tym autkiem zastanowić, bo może stanowić ciekawa alternatywę dla Fabii.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Diesel raczej odpada , chodzi mi oto aby było tanio 2 lata jazdy Unem na PB przy obecnych kosztach paliwa = tragedia , diesel wcale nie tańszy , więc zostaje LPG. Clio troszkę za małe zdało by się bagażnika .
Jak się jeździło "golasem" to i takie bajery typy elektryka itp., nie wydają się priorytetem.
Padło stwierdzenie 1.4 to smoki - na jakiej podstawie ? Ile według Ciebie powinien spalić ? Myślę że koło 7-8 litrów lpg to norma.
Jakbym miał 30 kawalków to bym czegoś lepszego szukał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bubutmJak się jeździło "golasem" to i takie bajery typy elektryka itp., nie wydają się priorytetem.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bubutmKlima w Fabii to chyba rzadkość W ogłoszeniach praktycznie same golasy , oprócz 2PP, wspomagania i ABS .
Fakt, że wiekszośc Fabii z Polskich salonów to golasy które mają nawet szyby na korbki, ale co dziwne w częsci tych golasów jest .... klima :shock: widziałem klilkanaście sztuk gdzie szyby były na korbki, lusteka ustawiane ręcznie, ale była klima :twisted: Także można taki egz. wyszukać.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
No mówię przecież że całe 8 Patrz http://otomoto.pl/index.php?sect=sea...656&order_by=p
Zasadniczo to nawet 6 bo dwie to "czeszki"
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bubutmTo rzeczywiście :shock: niezły "zagadek techniczny"
(BTW jest na sprzedaż :lol: )
[ Dodano: Nie 16 Sty, 11 12:27 ]
Zamieszczone przez bubutmNo mówię przecież że całe 8 Patrz http://otomoto.pl/index.php?sect=sea...656&order_by=p
Zasadniczo to nawet 6 bo dwie to "czeszki"saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
bubutm, jeśli chodzi o silniki benzynowe w tym wypadku 1.6 16V czyli K4M (jak dobrze kojarzę, to ta jednostka nie miała jeszcze koła zmiennych faz rozrządu które leciało w jego nastepcy montowanym w Scenicu i Megane II) oraz 2.0 16V (F4R) to w Renault nigdy nie było z nimi problemu. Gożej jeśli chodzi o jakość wykonania i zawias. W małych autach typu Clio, Twingo, nie ma z tym więkzego problemu, ale niestety od Megane wzwyż jakość już mocno szwankuje, a i zawias potrafi lecieć. Z tego co wiem Scenic I ph II nie nalezy jeszcze do bardzo awaryjnych Renówek (w przeciwieństwie do jego następcy Scenica II napakowanego awaryjną elektroniką) i można się nim zainteresować.Czarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz