marina, a co to za różnica?
Neostrada - pytanie
Zwiń
X
-
Neostrada - pytanie
Mam pytanie - tpsa to dziwna firma.....kolezanka mieszka w miejscowosci xx i chciała sobie załozyc neostrade - zgosiła to w punkcie tpsa....za jakies 2 tyg dostała tel ze jakis jegomość przyjedzie......- niestety nie przyjechal.....po czekaniu xx czasu zadzwoniła i sie spytała "co jest" - pani na infolini powiedzila, ze temat przyspieszy.....po xx czasu znów nikt sie nie pojawiał - ale za jakis czas wyszło "brak technicznych mozliwosci podlaczenia". Troche dziwna sprawa bo sąmisedzi maja neostrade....siostra na przeciwko tez ma itd.
Wczoraj mi przyszło do glowy - ze moze by kabelm pociagnął od jej siostry z domu - ale czy np ok 100 mertow kabla nie bedzie miało wplywu na prace internetu u niej? jezeli by się podpiał do rutera u siosty na przeciwko.....
-
-
Pewnie ma PCMkę (coś jak switch) i wtedy się nie da podłączyć neo. Nie prościej podłączyć się po WiFi zamiast kablem? Ja rodziców podłączyłem a mieszkają jakieś 300m ode mnie. Kablem 100m to też da radę, ale więcej roboty, żeby go zakopać. Jak zostawisz go wiszącego to burze mogą porozpieprzać wszystkie kompy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoPewnie ma PCMkę (coś jak switch) i wtedy się nie da podłączyć neo. Nie prościej podłączyć się po WiFi zamiast kablem? Ja rodziców podłączyłem a mieszkają jakieś 300m ode mnie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osroche dziwna sprawa bo sąmisedzi maja neostrade....siostra na przeciwko tez ma itd.
Budynek jest jednopiętrowy.
Na parterze firma x na pierwszym piętrze my.
Firma x ma telefony w TP a my będąc na pierwszym piętrze mieć ich nie możemy.
Centrala twierdzi , że nie ma technicznej możliwości podłączyć.
Co do internetu lepiej kupić dobry ruter wifi + odbiornik niż pakowac się w 100 metrów kabla.Była O2 RS 190 km / 436 Nm
Jest Superb 2FL 201 km / 436 Nm
Komentarz
-
-
Wiele zależy od terenu i sposobu zabudowy.
...Te sto metrów to otwarta przestrzeń, czy zwarta zabudowa z "wielkiej płyty"?
Linki z Allegro to żaden problem, wyszukiwarka wywala co najmniej 15 stron wynków.
Rzecz w tym, aby dobrać router do określonych warunków terenowych.
Tu trzeba poprosić o pomoc osoby korzystające z Neostrady w warunkach podobnych do Twoich.
Przykładowe propozycje:
Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.
Nowoczesne medium, porządkuje świat i dostarcza angażujące informacje, rozrywkę i usługi w czasie rzeczywistym. Przewodnik Polaków w wirtualnym świecie.
Wszystkie współpracują z Neostradą.
Ja używam Routera TP-Link i jestem zadowolony, ale internet mam z UPC.
Mieszkam w bloku, konstrukcja żelbetonowa.
Mój sygnał "widać" przez cztery piętra.
Komentarz
-
-
A ja bym jeszcze raz sprawdził ten "brak możliwości technicznych" , osobiście w biurze TP,nie przez telefon. U mnie było tak że na ulicy kładli kabel i zbierali zamówienia na przyłącza, a panny z błękitnej lini mówiły że nie ma możliwości technicznych bo nie kabla i nie wiadomo kiedy będzie.
Komentarz
-
-
No to stawiasz w jednym domu router z wbudowanym modemem do neostrady i WiFi, a w drugim Access Pointa, który będzie pracował jako klient i jak dobrze pójdzie to będą działały nawet na oryginalnych antenach. Ale tak czy inaczej warto wybrać taki sprzęt, który ma wymiennie anteny, bo wtedy możesz podpiąć na kablu większą antenę i wystawić ją za okno.
Komentarz
-
-
shado, http://allegro.pl/tl-wa500g-access-p...397035361.html cos takiego by trza kupic?
[ Dodano: Pon 17 Sty, 11 12:39 ]
W tej chwili w domu gdzie jest neostrada jest taki sprzet
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadopiotrek_os, skoro jest już router z WiFi to jescze tylko Ty potrzebujesz jakiegoś AP z trybem Client:
http://allegro.pl/tp-link-tl-wa500g-...376988204.html
Komentarz
-
-
piotrek_os, ja proponuje coś takiego kup dwie anteny w 5.4GHz
np tej firmy rutery do anten z AP połączysz kablem nie będzie problemu ja mam neta od znajomego jego antena jest ode mnie oddalona o około 2 km i działa idealnie tylko warunek jest taki że musząsie widziec anteny
ja mam dokładnie ta antene http://www.wirelesslan.com.pl/urzadz...at=26&idx=1196 zasilanie anteny jest po kablu koncentrycznym (sieciowym) PoE
Komentarz
-
-
piotrek_os, złożyć jeszcze jedno zamówienie. Ewentualnie iść osobiście do salonu i zapytać jaka jest opinia wpisana. I napisać odwołanie że sąsiedzi mają i nie zgadzacie się z opinią. generalnie jeśli jest w opinii sam opis brak możliwości technicznych to za długo w kolejce stałoPerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Ja ostatnio przerabiam tez temat neo. Tez mialem miec kontakt na nastepny dzien do 10, oczywiscie nikt nie zadzwonil i tak z dwa razy. Tez nie bylo technicznych mozliwosci. ale ja chcialem 20, to zredukowali do 6. Moze tu jest ta sama sytuacja, ze zostala zamowiona za mocna neo i dla tego nie maga zrealizowac, mozna sprobowac wziasc jakas slabsza.Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
Komentarz