Na przyszłość Chłopy się nie czaić, tylko ruszyć tyłki z auta, pochodzić, popatrzyć, zagadać. Mi za pierwszym razem też było głupio ale jakość poszło. TP objechałem dookoła, w dole z boku też jest spory parking, a okazało się, że wjazd jest od Dworcowej. :lol:
Problem z klawiatura w nowym laptopie ASUS
Zwiń
X
-
Problem z klawiatura w nowym laptopie ASUS
Witam
Kupilem ostatnio nowego laptopa ASUSa model A52F i mam problem z klawiatura.Klawiatura dziala,ale dziwnie sie zachowuje,tzn przyciskam jeden klawisz a ugina sie ich kilka,klawiaturka do tego trzeszczy i oddaje dziwne odglosy,jakby byla "rozklekotana",do tego jest cała jakby wypukła.Posiadam rowniez starszego prawie 5-letniego laptopa ASUSa i w tamtym egzemplarzu klawiaturka smiga bezproblemowo i cichutko.Czy ktos sie spotkal z podobnym problemem?Czy mozna cos takiego reklamowac?
pozdrawiamRespect All,Fear No One!
-
-
Obawiam się, że ten model tak ma.
Winna jest konstrukcja laptopa.
Sztywność klawiatury i jakość wykonania powinieneś sprawdzić przed zakupem.
To, że laptop sprzed kilku lat miał sztywną klawiaturę, mnie nie dziwi.
Obecnie projektuje się jak najtaniej i z innych materiałów, niż kiedyś.
Sprzęt stał się tani i w założeniu ma wytrzymać do końca gwarancji.
Najtrwalszym laptopem jaki miałem był (jest) IBM T43.
Stalowe zawiasy, metalowa rama, po kilku latach klepania w klawiaturę nie ma na niej śladów zużycia, nic nie trzeszczy i nie ugina się, żadnych luzów...
Niestety, sprzęt mocno się już zestarzał, teraz służy mojej mamie do zabawy w internecie.
Chińczycy już takie sprzętu nie robią.
Komentarz
-
-
Podpowiedź, porównaj z innymi modelami w sklepie. Jak mają to samo, to znaczy ze to po prostu tania konstrukcja, plastiki cienkie i mało ich. Asus A52 to chyba taki tani laptop. Jak te w sklepie są lepsze to można reklamować.
Kiedyś za najtańszego laptopa płaciło sie 4000 , a teraz 1400!.
Mam w domu takiego miękkiego Acera z 2006 roku, którego kupiłem za 4000 (tam był trick z nakklejaniem podkładek w środku jak już sie laptopa rozkręci, ale to chyba łamie gwarancję). Teraz podobny jest za 1499. Twardsze klawiatury zazwyczaj w droższych laptopach.
Komentarz
-
-
Kurcze normalnie bym nie pomyslal,ze ASUS takie cos wypusci.Nie mialem zbytnio wyboru zeby brac inny model bo kupilem tego laptopa z blueconnectem z ERY i tyle.Ogladalem inne w sklepie i nie spotkalem sie z czyms podobnym,wiec bede relamowal.Najgorsze jest to,ze ASUS ma gwarancje DOOR TO DOOR i nie mozna samemu pojechac z laptopem do serwisu i wytlumaczyc co jest nie tak,tylko przyjezdza kurier i zabiera laptopa a pozniej go odwozi.p.s.dziwne jest to,ze czesc klawiszy chodzi mięciutko a czesc trzeszczy jakby byly "wystukane".teraz mam nowego laptopa a lepiej mi sie pyka na starym,normalnie porazka :zastrzelic
[ Dodano: Sro 02 Lut, 11 23:06 ]
Właśnie otrzymałem swojego laptopa z wymienioną klawiaturą.Jestem bardzo zadowolony z naprawy.Wszystko bez zająknięcia,bez żadnego zbędnego ściemniania,po prostu naprawili bez zająknięcia.PROFESJONALNE PODEJŚCIE SERWISU ASUS-a!Respect All,Fear No One!
Komentarz
-
Komentarz