Myślę, że u mnie jest to samo. Sprzęgło i turbo fabryczne. Efekt najbardziej słyszalny, przy zejściu z obrotów poniżej ok 1700, wysprzęgleniu podczas zmiany biegów, przy średniej mocy przyspieszaniu. Może to być "surge" na turbo, czyli niekorzystne zjawisko - pytanie tylko, dlaczego pojawia się seryjnie. Możliwe, że komputer ma tak nieszczęśliwy program, biorąc pod uwagę recyrkulacje spalin i związane z nim zmiany w przepływu w kolektorach dolotowym i wydechowym. Mam jeszcze wrażenie, jakby ten hałas szedł gdzieś po układzie wydechowym. Widziałem gdzieś film, na którym autor przedstawiał podobną sytuacje twierdząc, że problemem był krzywy wirnik turbo po stronie gorącej (osobiście nie podpisuje się pod tym, ale jest to jakaś idea).
Oklejanie auta, wynajem auta pod reklame.
Zwiń
X
-
Oklejanie auta, wynajem auta pod reklame.
Piąteczka, czy istnieje w Polsce uczciwa firma która wykupuje miejsce na naszych autach w celu ustawienia tam reklamy ? Czy ktoś z was miał już z tym styczność ?
Na dobry początek mogę powiedzieć ze mój przebieg miesięczny przekracza 3 tyś kilometrów
40% drogi szybkiego ruchu
60% miasto (Dąbrowa Górnicza, Katowice, Sosnowiec, Siewierz, Kraków, Tarnow, Mielec)
pozdrawiam, Robert.
-
Komentarz