Kratka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jacek3504
    Classic
    • 2010
    • 15

Kratka

Zamieszczone przez dynia
    Zamieszczone przez lisiaczek
    posluchajcie! Mnie to wkurza!!! Ciagel cos pada! To jest juz nei do zniesnienia . Jezdzi sie autkeim superowo ale tepierdoly co sie psuja to juz czlowieka wykanczaja!! Dlaczego te podnosniki nie padaja w golfach? dlaczego np turbiny nie padaja tak czesto w audi czy vw tak jak w skodach? dlaczego przeplywki tu tak leca? dlaczgo tak sie dzieje w skodach a winnych nie?! wrrrrrr
    VW Pasat 2.0 TDi firmowy 12 tys przebiegu 1 rok w firmie odwiozlem na lawecie do ASO VW ...
    diagnoza ...peknieta glowica....
    Jak to nie pada? Poczytaj sobie forum Audi albo VW.
  • Adam204
    Rider
    • 2008
    • 454

Kratka

szukałem ale jakoś nie znalazłem odpowiedzi i tematu no chyba że ktoś inny znajdzie to wtedy do zamknięcia
    1 kupując auto mam homologacje na ciężarowe ( ale mi to nie potrzebne i chciałbym się pozbyć kratki i co wtedy mam zrobić )
    2 czy dużo jest latania przy pozbywaniu się kratki z auta
    3czy kratka jest wbijana do dowodu
    4 czy cena auta kupowanego może być zaniżona właśnie z powodu kratki
    dodam że auto by miało jeździć prywatnie nie w firmie i jest niby od prywatnego właściciela ale ma kratkę i homologacje

Komentarz

• kuba999
      Drive
      • 2010
      • 61

Z tego co pamiętam( bo miałem kiedyś kupionego partnera z kratką) to na auto z kratką są większe opłaty związane z ubezpieczeniem, dlatego demontowałem ową kratkę. Po pierwsze ktoś z uprawnieniami demontuje Ci kratkę, u mnie było tak, że gościowi nawet się nie chciało wychodzić i demontować, tylko wypisał stosowne zaświadczenie o demontażu, wziął swoją dolę i powiedział:" panie sam se to odkręć, bo to raptem 2 śruby", później z tym zaświadczeniem do stacji kontroli pojazdów i tam jest robiony od nowa przegląd ale już jako na auto osobowe a nie ciężarowe. Myślę, że w tym co napisałem znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania :wink:

Komentarz

• Adam204
        Rider
        • 2008
        • 454

w sumie to podziękował kuba999, za odpowiedź i temat do zamknięcia

Komentarz

• Octan
          Rider
          • 2006
          • 653

Zamieszczone przez kuba999
          na auto z kratką są większe opłaty związane z ubezpieczeniem
          :shock:
          To nie prawda.Wcale więcej nie płacę

Komentarz

• pablo2374
            Drive
            • 2011
            • 76

Adam204, też mam skodzinę z kratką co za tym idzie pojazd 4 osobowy, i teraz żeby pozbyć się kratki (a też o tym myślę) trzeba:
            1. uzbroić ją w komplet pasów bezpieczeństwa na tylnej kanapie ( u mnie jest komplet - podnieś kanapę i zobacz bo może masz)
            2. jeśli masz pasy to zostaje Ci udanie się na Stację Diagnostyczną w której kratkę Ci zdemontują i wydadzą kwita że pojazd jest przygotowany do przewozu 5 osób - ta przyjemność kosztuje niecałe 300zł (dokładnie nie pamiętam ale to napewno poniżej tych 300zł)
            3. z kwitem tak mi się wydaje) musisz udać się do Wydziału Komunikacji celem zmiany w dowodzie rejestracyjnym i książce pojazu

Komentarz

Pracuję...