trzeba znaleźć jakąś ładną koleżankę co by się opłacało szukać :diabelski_usmiech
Pomysł na film o OCP
Zwiń
X
-
Z działu Warszawskiego: mogę zapewnić wsparcie logistyczne, amatorską kamerkę fullHD, statyw, statyw wewnętrzny do montażu małe kamerki między siedzeniami, komputery na tło (np. 20" laptopy dobrze będą się prezentowały oraz lustrzankę z możliwością kręcenia materiału fullHD. Nie mam niestety dobrego mikrofonu (ale planuję jakieś coś zakupić).
Do tego szereg przyssawek z uchwytami na nawigacje - okleiłem kiedyś nimi cała szybę w mojej starej Astrze i nakręciłem materiał z testów 6 nawigacji działających na raz. Fajnie/debilnie to wyglądało, jak jakieś command center.
Niestety profesjonalnego sprzętu wideo nie mam, a steadycam zobaczyłem ile trzeba się naumieć, żeby tym operować to sobie darowałem.
Mogę też pomóc przy scenariuszu. Czasu też się znajdzie.
BA: kolegę z dresowozem BMW (E36, 316, ale coupe) też mogę użyczyć - z fajnie zmodowanym (przez rdzę) wydechem
Do tego swoją Czeszkę i pomiętą przez życie Astrę.
Nie wiem jak wygląda zainteresowanie ekipy z Wawy, ale na pewno na jakieś ujęcie część ekipy się zgodzi.
Komentarz
-
-
A w razie czego to walcie też na PW, zareaguję wtedy pewnie szybciej.
Aaaaaa i jakby coś to jeszcze mam dostęp do fajnego, troszkę zabytkowego i bunkrowatego, niewielkiego parkingu podziemnego z międzywojnia w samym centrum z różnymi zakamarkami i dziwnymi, pustymi pomieszczeniami - całość w weekendy i wieczorami prawie pusta, a w dzień parkują głównie... octavie
Poza tym odrobina (amatorskiego) doświadczenia w zabawie kamerą, montażu i wymyślaniu scenariuszy.
Komentarz
-
-
Panowie z całym szacunkiem, ale ten pomysł dla mnie - amatora filmowca, fotografa i człowieka z wielką wyobraźnią, który tworzy efekty w 3D i zajmuje się filmami z gier komputerowych jest po prostu... do bani...
Już piszę w kilku słowach dlaczego - otóż większość osób trafia do klubu za pomocą wyszukiwarki google albo po wlepach - bo co, innego źródła reklamy niestety NIE MAMY. Tworząc film oparty na scenariuszu dialogowym nie przyciągniemy ludzi - wręcz przeciwnie, odepchniemy ich. Dlaczego? Otóż jesteśmy zwykłymi szarymi ludźmi, którzy nie potrafią perfekcyjnie zarządzać własną mimiką i dopasować barwy głosu do akcji w filmie. Jeżeli nakręcimy coś z porwaniem jak proponował djczas to sądzę, że wylądujemy na joemonster.org. Kiedyś w telewizji puszczany był taki program - 998, a na Polsacie można oglądać "Dlaczego ja?". Te programy mają oglądalność tylko dlatego, że są idiotyczne, grane przez amatorów i nie ma w nich niczego fajnego.
Odcinek "Dlaczego ja?"
Oczywiście słowa krytyki nie mają na celu nikogo obrazić, a tylko dążą do pokazania jak będzie naprawdę. Jeżeli już organizujemy ekipę filmowców z kamerą to może zareklamujemy klub, a nie nas samych - nie widzi mi się być "gwiazdą" YouTube.
Na czym polega mój pomysł? Otóż w moim pomyśle scenki nie wymagają dialogów, przez co nie będzie to wyglądało na nadto amatorskie. Pod scenariusz będzie tylko przejazd samochodu/samochodów jak w Mustang Race 2011 - i wierzcie, że takie scenki da się nakręcić bez problemu. Nie reklamujmy nas - zareklamujmy klub! Pokażmy, że nie jesteśmy stadem natrętnych i stereotypowych emerytów, którzy natarczywie blokują lewy pas. Pokażmy konwój jaki potrafimy stworzyć (Spontan Jaworzno), pokażmy cudowne auta jakie mamy w klubie - Arti, Miguello, Kubańczyk, MikeWRC i wiele osób, których aut nie potrafię sobie teraz przypomnieć. Pokażmy, że mamy mistrzów takich jak DGW, Chris, Teereska oraz jak wygrywają na 1/4 mili niszcząc innych. Pomysł ten nie wymaga szczególnej pracy, gdyż bez problemy możemy dzielić się na województwa i wyznaczyć osobę do montażu. Załóżmy ktoś nakręci MikeWRC oraz Mihaua w Warszawie i płytka poleci do osoby, która zajmie się montażem. Ktoś nakręci Miguello i Artiego i płytka również z filmem poleci do tej samej osoby. Nakręcimy się bez gry na spotach jak grillujemy, rozmawiamy, pokazujemy auta - bądźmy naturalni. Oczywiście ta koncepcja zajmie trochę czasu, gdyż sezon 1/4 otwarty będzie na wiosnę - wtedy też będzie ciekawsza pogoda.
Jak już pisałem - zajmuję się scenariuszami, a przede wszystkim moim zadaniem był dobór muzyki pod film lub na odwrót - nakręcenie filmu pod muzykę. Dysponuję ogromną wyobraźnią i potrzebny tylko jest sprzęt, który i tak mam zamiaru sobie sprawić, więc zawsze służę pomocą i mam nadzieję, że zrozumienie moje intencje, które zawarłem w poście - pozdrawiam!
A jak ktoś chce jeden z moich przykładowych filmów, które się ostały to proszę: http://www.youtube.com/watch?v=-UqIbL54RlY
Filmy "live" zostały niestety skasowane przez stare YT za naruszenie praw autorskich.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MickulNie reklamujmy nas - zareklamujmy klub!
Zamieszczone przez MickulPokażmy konwój jaki potrafimy stworzyć (Spontan Jaworzno), pokażmy cudowne auta jakie mamy w klubie - Arti, Miguello, Kubańczyk, MikeWRC i wiele osób, których aut nie potrafię sobie teraz przypomnieć. Pokażmy, że mamy mistrzów takich jak DGW, Chris, Teereska oraz jak wygrywają na 1/4 mili niszcząc innych. Pomysł ten nie wymaga szczególnej pracy, gdyż bez problemy możemy dzielić się na województwa i wyznaczyć osobę do montażu. Załóżmy ktoś nakręci MikeWRC oraz Mihaua w Warszawie i płytka poleci do osoby, która zajmie się montażem. Ktoś nakręci Miguello i Artiego i płytka również z filmem poleci do tej samej osoby. Nakręcimy się bez gry na spotach jak grillujemy, rozmawiamy, pokazujemy auta - bądźmy naturalni. Oczywiście ta koncepcja zajmie trochę czasu, gdyż sezon 1/4 otwarty będzie na wiosnę - wtedy też będzie ciekawsza pogoda.W Polsce nie ma kryzysu.
Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.
Komentarz
-
-
Autorem tego filmiku jest Marcin Bielawski. Może by tak spytać go o koszt takiej imprezy?Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
Pomysł Mickul, podobuje mi sięobecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Mickul, nic nie stoi na przeszkodzie aby powstało więcej filmów tylko powiedz mi jak chcesz to zorganizować aby wszyscy uczestniczyli
Mój film miał być z jajem fajnie że oglądasz takie programy jak dlaczego ja i inne tego typu ja niestety ich nie znam i nie oglądam więc nie wiem o czym są.Ja swój scenariusz robię co do realizacji to zrobią to ludzie którzy współpracuja na codzień z tvn potrzebni będą ludzie którzy maja sie dobrze bawic przy tej realizacji
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczasMickul, nic nie stoi na przeszkodzie aby powstało więcej filmów tylko powiedz mi jak chcesz to zorganizować aby wszyscy uczestniczyli
Zamieszczone przez djczasMój film miał być z jajem fajnie że oglądasz takie programy jak dlaczego ja i inne tego typu ja niestety ich nie znam i nie oglądam więc nie wiem o czym są.
Zamieszczone przez djczasJa swój scenariusz robię co do realizacji to zrobią to ludzie którzy współpracuja na codzień z tvn potrzebni będą ludzie którzy maja sie dobrze bawic przy tej realizacji
Komentarz
-
Komentarz