Pomysł na film o OCP

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wasyl
    L&K
    • 2005
    • 1084

trzeba znaleźć jakąś ładną koleżankę co by się opłacało szukać :diabelski_usmiech
    ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
    www.wasilewski-foto.pl
    KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• bobasek
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 326

Zamieszczone przez wasyl
      trzeba znaleźć jakąś ładną koleżankę
      nie trzeba - przeca mamy tu "oklejoną" płoć piękną
      jest trochę zdjęć na forum z których wynika że naszym Paniom nic nie brakuje
      Zamieszczone przez wasyl
      co by się opłacało szukać
      pytanie ile bedziesz chciał znaleźnego
      5,5l/100

Komentarz

• jakubd
        Ambiente
        • 2009
        • 165

Z działu Warszawskiego: mogę zapewnić wsparcie logistyczne, amatorską kamerkę fullHD, statyw, statyw wewnętrzny do montażu małe kamerki między siedzeniami, komputery na tło (np. 20" laptopy dobrze będą się prezentowały oraz lustrzankę z możliwością kręcenia materiału fullHD. Nie mam niestety dobrego mikrofonu (ale planuję jakieś coś zakupić).
        Do tego szereg przyssawek z uchwytami na nawigacje - okleiłem kiedyś nimi cała szybę w mojej starej Astrze i nakręciłem materiał z testów 6 nawigacji działających na raz. Fajnie/debilnie to wyglądało, jak jakieś command center.

Niestety profesjonalnego sprzętu wideo nie mam, a steadycam zobaczyłem ile trzeba się naumieć, żeby tym operować to sobie darowałem.

Mogę też pomóc przy scenariuszu. Czasu też się znajdzie.

BA: kolegę z dresowozem BMW (E36, 316, ale coupe) też mogę użyczyć - z fajnie zmodowanym (przez rdzę) wydechem
        Do tego swoją Czeszkę i pomiętą przez życie Astrę.

Nie wiem jak wygląda zainteresowanie ekipy z Wawy, ale na pewno na jakieś ujęcie część ekipy się zgodzi.
        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=562238

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

jakubd, dzieki za odzew śledź watek jak powstanie scenariusz wrzuce go na forum bedzie mozna do niego dopisac cos

Komentarz

• jakubd
            Ambiente
            • 2009
            • 165

A w razie czego to walcie też na PW, zareaguję wtedy pewnie szybciej.
            Aaaaaa i jakby coś to jeszcze mam dostęp do fajnego, troszkę zabytkowego i bunkrowatego, niewielkiego parkingu podziemnego z międzywojnia w samym centrum z różnymi zakamarkami i dziwnymi, pustymi pomieszczeniami - całość w weekendy i wieczorami prawie pusta, a w dzień parkują głównie... octavie
            Poza tym odrobina (amatorskiego) doświadczenia w zabawie kamerą, montażu i wymyślaniu scenariuszy.

Komentarz

• blind_walker
              RS
              • 2010
              • 4533
              • Octavia I combi (1U5)
              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

djczas, głowę mam pełną pomysłów, więc mogę zrobić małą burzę mózgów i ubarwić trochę scenariusz. Co do dresowozów, to mamy Golfa II, z mojego podpisu. A i kamerka też się znajdzie.
              mkII 20VT (600h worked)
              Roooooomster

Komentarz

• Udesky
                RS
                • 2007
                • 1692
                • Octavia I (1U2)
                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Jak zrobicie coś takiego:
                [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yj1kBHcAbzw[/youtube]
                To ja się piszę.

P.S. Ale bez palenia gumy - samochodowej. :szeroki_usmiech
                W Polsce nie ma kryzysu.
                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• marbab
                  RS
                  • 2009
                  • 4713
                  • Fiat
                  • BMM 2.0 TDI 140 KM

profi robota na bogato i widac Octavke na filmie
                  Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                  Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• jakubd
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 165

Takie coś da się zrobić, ale to wymaga jednak zdrowych kamer, uchwytów zewnętrznych, steadycamów do kręcenia z pokładu innego pojazdu oraz tam na 100% był też mały dźwig czy tak mu tam to robienia ujęć z góry. No i profesjonalisty od postprodukcji.

Komentarz

• Udesky
                      RS
                      • 2007
                      • 1692
                      • Octavia I (1U2)
                      • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

U nas na forum pewnie jest nie jedna osoba, która ma nie mniejsze umiejętności i możliwości.
                      W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• djczas
                        RS
                        • 2005
                        • 9612

Udesky, tak tyle ze sie ukrywają

Komentarz

• Udesky
                          RS
                          • 2007
                          • 1692
                          • Octavia I (1U2)
                          • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

djczas, to trzeba ich wytropić.
                          W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• Mickul
                            RS
                            • 2010
                            • 2847

Panowie z całym szacunkiem, ale ten pomysł dla mnie - amatora filmowca, fotografa i człowieka z wielką wyobraźnią, który tworzy efekty w 3D i zajmuje się filmami z gier komputerowych jest po prostu... do bani...
                            Już piszę w kilku słowach dlaczego - otóż większość osób trafia do klubu za pomocą wyszukiwarki google albo po wlepach - bo co, innego źródła reklamy niestety NIE MAMY. Tworząc film oparty na scenariuszu dialogowym nie przyciągniemy ludzi - wręcz przeciwnie, odepchniemy ich. Dlaczego? Otóż jesteśmy zwykłymi szarymi ludźmi, którzy nie potrafią perfekcyjnie zarządzać własną mimiką i dopasować barwy głosu do akcji w filmie. Jeżeli nakręcimy coś z porwaniem jak proponował djczas to sądzę, że wylądujemy na joemonster.org. Kiedyś w telewizji puszczany był taki program - 998, a na Polsacie można oglądać "Dlaczego ja?". Te programy mają oglądalność tylko dlatego, że są idiotyczne, grane przez amatorów i nie ma w nich niczego fajnego.
                            Odcinek "Dlaczego ja?"
                            Oczywiście słowa krytyki nie mają na celu nikogo obrazić, a tylko dążą do pokazania jak będzie naprawdę. Jeżeli już organizujemy ekipę filmowców z kamerą to może zareklamujemy klub, a nie nas samych - nie widzi mi się być "gwiazdą" YouTube.
                            Na czym polega mój pomysł? Otóż w moim pomyśle scenki nie wymagają dialogów, przez co nie będzie to wyglądało na nadto amatorskie. Pod scenariusz będzie tylko przejazd samochodu/samochodów jak w Mustang Race 2011 - i wierzcie, że takie scenki da się nakręcić bez problemu. Nie reklamujmy nas - zareklamujmy klub! Pokażmy, że nie jesteśmy stadem natrętnych i stereotypowych emerytów, którzy natarczywie blokują lewy pas. Pokażmy konwój jaki potrafimy stworzyć (Spontan Jaworzno), pokażmy cudowne auta jakie mamy w klubie - Arti, Miguello, Kubańczyk, MikeWRC i wiele osób, których aut nie potrafię sobie teraz przypomnieć. Pokażmy, że mamy mistrzów takich jak DGW, Chris, Teereska oraz jak wygrywają na 1/4 mili niszcząc innych. Pomysł ten nie wymaga szczególnej pracy, gdyż bez problemy możemy dzielić się na województwa i wyznaczyć osobę do montażu. Załóżmy ktoś nakręci MikeWRC oraz Mihaua w Warszawie i płytka poleci do osoby, która zajmie się montażem. Ktoś nakręci Miguello i Artiego i płytka również z filmem poleci do tej samej osoby. Nakręcimy się bez gry na spotach jak grillujemy, rozmawiamy, pokazujemy auta - bądźmy naturalni. Oczywiście ta koncepcja zajmie trochę czasu, gdyż sezon 1/4 otwarty będzie na wiosnę - wtedy też będzie ciekawsza pogoda.

Jak już pisałem - zajmuję się scenariuszami, a przede wszystkim moim zadaniem był dobór muzyki pod film lub na odwrót - nakręcenie filmu pod muzykę. Dysponuję ogromną wyobraźnią i potrzebny tylko jest sprzęt, który i tak mam zamiaru sobie sprawić, więc zawsze służę pomocą i mam nadzieję, że zrozumienie moje intencje, które zawarłem w poście - pozdrawiam!
                            A jak ktoś chce jeden z moich przykładowych filmów, które się ostały to proszę: http://www.youtube.com/watch?v=-UqIbL54RlY
                            Filmy "live" zostały niestety skasowane przez stare YT za naruszenie praw autorskich.

Komentarz

• Udesky
                              RS
                              • 2007
                              • 1692
                              • Octavia I (1U2)
                              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Mickul
                              Nie reklamujmy nas - zareklamujmy klub!
                              :kciukgora
                              Zamieszczone przez Mickul
                              Pokażmy konwój jaki potrafimy stworzyć (Spontan Jaworzno), pokażmy cudowne auta jakie mamy w klubie - Arti, Miguello, Kubańczyk, MikeWRC i wiele osób, których aut nie potrafię sobie teraz przypomnieć. Pokażmy, że mamy mistrzów takich jak DGW, Chris, Teereska oraz jak wygrywają na 1/4 mili niszcząc innych. Pomysł ten nie wymaga szczególnej pracy, gdyż bez problemy możemy dzielić się na województwa i wyznaczyć osobę do montażu. Załóżmy ktoś nakręci MikeWRC oraz Mihaua w Warszawie i płytka poleci do osoby, która zajmie się montażem. Ktoś nakręci Miguello i Artiego i płytka również z filmem poleci do tej samej osoby. Nakręcimy się bez gry na spotach jak grillujemy, rozmawiamy, pokazujemy auta - bądźmy naturalni. Oczywiście ta koncepcja zajmie trochę czasu, gdyż sezon 1/4 otwarty będzie na wiosnę - wtedy też będzie ciekawsza pogoda.
                              Tym bardziej, że sezon dopiero się zacznie i będzie sporo czasu do zebrania materiału.
                              W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• kropeck
                                RS
                                • 2009
                                • 2319
                                • Octavia II (1Z3)
                                • BLF 1.6 FSI 115 KM

Autorem tego filmiku jest Marcin Bielawski. Może by tak spytać go o koszt takiej imprezy?
                                Pozdrawiam,
                                Michał

Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)

Komentarz

• mamaj12
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1956
                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                  • BKD 2.0 TDI 140 KM

Pomysł Mickul, podobuje mi się
                                  obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                                  wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• djczas
                                    RS
                                    • 2005
                                    • 9612

Mickul, nic nie stoi na przeszkodzie aby powstało więcej filmów tylko powiedz mi jak chcesz to zorganizować aby wszyscy uczestniczyli
                                    Mój film miał być z jajem fajnie że oglądasz takie programy jak dlaczego ja i inne tego typu ja niestety ich nie znam i nie oglądam więc nie wiem o czym są.Ja swój scenariusz robię co do realizacji to zrobią to ludzie którzy współpracuja na codzień z tvn potrzebni będą ludzie którzy maja sie dobrze bawic przy tej realizacji

Komentarz

• Mickul
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 2847

Zamieszczone przez djczas
                                      Mickul, nic nie stoi na przeszkodzie aby powstało więcej filmów tylko powiedz mi jak chcesz to zorganizować aby wszyscy uczestniczyli
                                      No przecież opisałem - podział na województwa.
                                      Mój film miał być z jajem fajnie że oglądasz takie programy jak dlaczego ja i inne tego typu ja niestety ich nie znam i nie oglądam więc nie wiem o czym są.
                                      Specjalnie zapodałem linkami dla rozeznania w temacie, ale cóż...
                                      Ja swój scenariusz robię co do realizacji to zrobią to ludzie którzy współpracuja na codzień z tvn potrzebni będą ludzie którzy maja sie dobrze bawic przy tej realizacji
                                      No okej - tylko mi tu bardziej chodziło o anty-reklamę jeżeli ten film wyląduje na YT lub vimeo - dla celów prywatnych proszę bardzo. :P

Komentarz

Pracuję...