nie zaobserwowałem, aczkolwiek żadko mam cisze w kabinie - może dlatego
Polsat Cyfrowy
Zwiń
X
-
Polsat Cyfrowy
Pewnie nie wszyscy wiedzą, że 1.2.2011 zniknęły z pakietu familijnego programy BBC. Co za tym idzie Polsat nie dotrzymał umowy, więc można ją wypowiedzieć ale tylko w lutym, liczy się data otrzymania wypowiedzenia przez Polsat. Więc jeżeli ktoś ma ochotę zmienić telewizję i rozwiązać umowę bez konsekwencji to ma okazję.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
-
-
Sebastian, proszę:
To już pewne! 1 lutego 2011 roku z oferty Cyfrowego Polsatu, największej w Polsce satelitarnej platformy, zostaną wyłączone tematyczne kanały BBC. Pojawią się natomiast w ofercie Cyfry+ i telewizji "n".
"Zarząd Cyfrowego Polsatu postanowił nie przedłużać umowy, w myśl której prowadził współpracę z kanałami tematycznymi BBC. (...) Decyzja Cyfrowego Polsatu oznacza, że kanały BBC znikną z oferty operatora 1 lutego 2011 roku, gdy kontrakt straci ważność. Jesteśmy rozczarowani faktem usunięcia kanałów BBC z oferty Cyfrowego Polsatu. Od czasu ich premiery w 2007 roku, kanały zyskały wielu wiernych widzów. (...) Zakończenie współpracy na wyłączność z Cyfrowym Polsatem oznacza, że kanały BBC będą mogły zostać udostępnione innym operatorom - a więc i nowym widzom" - czytamy w oświadczeniu BBC przesłanym do naszej redakcji.
Wyłączenie kanałów potwierdza także Cyfrowy Polsat. Jak napisano w oświadczeniu: "Mając na uwadze oczekiwania swoich klientów i ciągłą dbałość o wysoką jakość proponowanej oferty programowej, podjął decyzję, że nie przedłuży współpracy z BBC. (...) Kanały te będą dostępne na platformie do końca stycznia br. Cena, jaką BBC proponowało za przedłużenie umowy była zbyt wysoka w stosunku do jakości kanałów, mierzonej wskaźnikami oglądalności".
W związku z tym każdy klient Cyfrowego Polsatu ma prawo do natychmiastowego wypowiedzenia umowy bez ponoszenia konsekwencji finansowych!
„Przypomnij my, że pogorszenie oferty, czyli wyłączenie kanałów telewizyjnych, upoważnia klientów do bezkarnego rozwiązania umowy z operatorem z powodu braku akceptacji zmian”.
Aby zerwać umowę z Polsatem Cyfrowym należy przesłać pisemne wypowiedzenie umowy na ich adres zawierające w treści wyjaśnienie , że zrywamy umowę z powodu braku kanałów BBC w wykupionej ofercie. Druk wypowiedzenia musi być podpisany niebieskim długopisem , zawierać numer karty, numer abonenta (kontraktu) oraz proszę przesłać go poleconym za potwierdzeniem odbioru. Umowa i zobowiązanie zakończy się na koniec okresu rozliczeniowego czyli przeciętnie do 30dni od wpłynięcia pisma do CP.
Wypowiedzenie liczy się 31 dni od początku okresu rozliczeniowego.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBSebastian, proszę:
To już pewne! 1 lutego 2011 roku z oferty Cyfrowego Polsatu, największej w Polsce satelitarnej platformy, zostaną wyłączone tematyczne kanały BBC. Pojawią się natomiast w ofercie Cyfry+ i telewizji "n".
"Zarząd Cyfrowego Polsatu postanowił nie przedłużać umowy, w myśl której prowadził współpracę z kanałami tematycznymi BBC. (...) Decyzja Cyfrowego Polsatu oznacza, że kanały BBC znikną z oferty operatora 1 lutego 2011 roku, gdy kontrakt straci ważność. Jesteśmy rozczarowani faktem usunięcia kanałów BBC z oferty Cyfrowego Polsatu. Od czasu ich premiery w 2007 roku, kanały zyskały wielu wiernych widzów. (...) Zakończenie współpracy na wyłączność z Cyfrowym Polsatem oznacza, że kanały BBC będą mogły zostać udostępnione innym operatorom - a więc i nowym widzom" - czytamy w oświadczeniu BBC przesłanym do naszej redakcji.
Wyłączenie kanałów potwierdza także Cyfrowy Polsat. Jak napisano w oświadczeniu: "Mając na uwadze oczekiwania swoich klientów i ciągłą dbałość o wysoką jakość proponowanej oferty programowej, podjął decyzję, że nie przedłuży współpracy z BBC. (...) Kanały te będą dostępne na platformie do końca stycznia br. Cena, jaką BBC proponowało za przedłużenie umowy była zbyt wysoka w stosunku do jakości kanałów, mierzonej wskaźnikami oglądalności".
W związku z tym każdy klient Cyfrowego Polsatu ma prawo do natychmiastowego wypowiedzenia umowy bez ponoszenia konsekwencji finansowych!
„Przypomnij my, że pogorszenie oferty, czyli wyłączenie kanałów telewizyjnych, upoważnia klientów do bezkarnego rozwiązania umowy z operatorem z powodu braku akceptacji zmian”.
Aby zerwać umowę z Polsatem Cyfrowym należy przesłać pisemne wypowiedzenie umowy na ich adres zawierające w treści wyjaśnienie , że zrywamy umowę z powodu braku kanałów BBC w wykupionej ofercie. Druk wypowiedzenia musi być podpisany niebieskim długopisem , zawierać numer karty, numer abonenta (kontraktu) oraz proszę przesłać go poleconym za potwierdzeniem odbioru. Umowa i zobowiązanie zakończy się na koniec okresu rozliczeniowego czyli przeciętnie do 30dni od wpłynięcia pisma do CP.
Wypowiedzenie liczy się 31 dni od początku okresu rozliczeniowego.
Dla tych co sie wachają mogę odrazu powiedzieć że telewizja N jest o wiele lepsza od CP nie tylko pod wzgledem programowym ale i sprzętowym!! Nie ma co się zastanawiać!! Nie wiem jak C+ ale dla mnie są za drodzyPolecam wszystkim Turbodekoder N-ki
Wadą jest to że nie ma programu Polsat ale zawsze mozna podłaczyć tuner cyfrowy kupiony w N i polsat jest
Polecam
Komentarz
-
-
No i do tego kanały, które zniknęły z CYFROWY POLSAT przeszły od 1 lutego do N'ki :-)
Oczywiście nie bronię ani jednej ani drugiej platformy - po prostu stwierdzam fakty :-)
Ale się zacząłem wkurzać na N'kę, a jeszcze nawet nie pomyślałem, żeby ją mieć. Powiedzcie mi proszę gdzie na ich stronie mogę znaleźć listę kanałów w pakietach?? Za cholerę nigdzie tego nie ma. Jest informacja o tym, ze kanały HD itp, i nawet wypisali 500 kanałów FTA, ale nigdzie nie mogę znaleźć listy kanałów w podziale na pakiety.Pozdrawiam,
Michał
Nie piję piwa - jedynie JACK DANIELS! :-)
Komentarz
-
-
kropeck, w sumie ani razu żadnego z tych co wypadły nie oglądałem :szeroki_usmiech , ale powód jest aby coś utargować lub przejść gdzieś indziej.
[ Dodano: Sro 02 Lut, 11 15:25 ]
kropeck, proszę http://n.pl/oferta/oferta_n.htmlOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
imię nazwisko i data
adres
tel.
PESEL:
Numer karty:
Cyfrowy Polsat S.A
ul.Łubinowa 4a
03-878 Warszawa
Wypowiedzenie umowy.
Niniejszym pismem wypowiadam umowę o świadczenie usług abonamentowych ze względu na zmianę warunków umowy, czyli usunięcie z oferty kanałów TV BBC. Na wchodzącą zmianę nie wyrażam zgody wnioskując o rozwiązanie umowy bez okresu wypowiedzenia zawartego w tej umowie, czyli ze skutkiem natychmiastowym.
PodpisOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Co można zrobić z dekoderem CP po skończeniu umowy. Mam teraz samsunga DSB-H370G takiego jak w tej aukcji http://allegro.pl/nowy-dekoder-cyfro...425568441.htmlOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
AdamB super temat
Zdenerwowałem się ostatnio jak nie mogłem oglądać Top Gear
Jak dzwoniłem na infolinię ktoś mówił, że 3 miesiące są na wypowiedzenie. Ale z przyczyny wycofania BBC jak można tylko 1 miesiąc to mi pasuje. W "N" mają BBC i ja zamówię sobie tę telewizję.Kamil
Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi
Komentarz
-
-
He he, teraz marketingowcy w Polsacie pewno siedzą i myśla... :idea: "chyba nie warto było wywalać BBC skoro tyle osób zrezygnowało po jego wyłączeniu" :szeroki_usmiechSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Na razie mam nadzieję, że CP straci sporo klientów z powodu BBCKamil
Octavia II FL 1,4 TSI 2009 Elegance Liftback
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39711
Fabia I 1,4 16V 2005 Ambiente Combi
Komentarz
-
Komentarz