Właśnie słyszałem że Robert Kubica miał wypadek jadąc swoją skodą,został przetransportowany helikopterem do szpitala ma szereg złamań i stłuczeń Pilot wyszedł bez obrażeń.Kubica brał udział w wyścigu Ronde Di Andora.Wypadek miał miejsce na pierwszym odcinku specjalnym .
Wiadomość nie została potwierdzona oficjalnie
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz jak pomogłem to daj punkcik sprzęgło od G 60
albo rupieciem bo musieli ciac zeby go wyciagnac jak kto woli, ale podaja ze moze nie byc z nim dobrze, amputacja dloni. to moze przekreslic jego starty i kariere.
W koncu dostal dobry bolid i takie cos.... Niestety ta prawa reka ma duzo pracy, oprocz kierowania trzeba operowac rozkladem sily hamowania, kanalem F a teraz jeszcze doszly guziki ze sterowaniem tylnym skrzydlem ... szkoda bo to urodzony mistrz swiata a teraz nie wiadomo ;/
Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km
A ja myslę że Robert się dość szybko z tego wykaraska i jeszcze w tym roku zobaczymy go za kierownicą bolidu F1.
Chłopak jest bardzo silny i ma niesamowitą motywację, bo kocha to co robi, a takich jest niewielu, a to juz 50% sukcesu w odzyskaniu zdrowia
Robert trzymaj się !!! Jesteśmy z Tobą !!!
z ostatniej chwili - jutro czyli w czwartek Robert K. zostanie wypisany z OIOM i przeniesiony na ortopedię do "zwykłej" sali
w piętek ma mieć operowany bark i stopę, a na początku przyszłego tygodnia operacja łokcia i mają się zakończyć "interwencje chirurgiczne"
czyli poskładali go do kupy - trzymam kciuki
prawdopodobnie stracił mięśniową pamieć prawej dłoni,czyli dłoń nie pamięta nawet jak się w aucie wycieracki włącza,a co dopiero kierownica w F1.rechabilitacja może potrwać nawet do roku przy mocnym zaangażowaniu.chciałbym żeby pod koniec sezonu wsiadł do bolida.
Komentarz