Przeniosłem z Plusa do Playa żonę i córę po wakacjach...
Płacę faktycznie mniej
Ale to może dlatego że mam taki ciulaty zasięg i nigdzie sie dodzwonić nie mogą :/
Plus i Era zasięg full a Play na pół kreski :/ A niby korzysta z nadajników Plusa...
Spili, nie rozumiem Twoich problemów z zasięgiem.
Jeśli Plus ma zasięg a PLAY nie, to mój telefon korzysta z sieci Plusa.
Z Plusa uciekłem, bo nie rozumiem polityki tej firmy.
Nowi klienci otrzymują lepsze oferty niż starzy, przedłużający umowę któryś, kolejny raz.
To, oraz niekompetentna obsługa telefoniczna była powodem przeniesienia numeru do PLAYa
Po dwunastu latach pożegnałem się z Plusem.
To był piękny moment, jak nagle dostali sraczki i zaczęli zasypywać mnie propozycjami darmowych minut, SMSsów, fajnych aparatów i premii punktowych.
A jeszcze kilka dni wcześniej nie chcieli słyszeć o jakichkolwiek negocjacjach warunków.
Polecam.
Nowi klienci otrzymują lepsze oferty niż starzy, przedłużający umowę któryś, kolejny raz.
Zeby to tylko tak w plusie bylo
W Orange chyba jeszcze gorzej (byłem 5 lat, wypowiedzenie złożyłem na 2 miesiące przd końcem umowy, a oni się mną zainteresowali na 3 dni przed jej końcem), a ERA - po pół roku wiedziałem że nie będzie kontynuacji (problem z zasięgiem w mieszkaniu, 1m od bloku super, w totalne dno, zaproponowali mi dodatkowy telefon stacjonarny Ery - rozbawili mnie na jakieś 3 miesiące).
Ostatecznie Play. Rachunki to połowa tego co w ERZE, w abonamencie dwa razy tyle. Do Orange nawet nie zaglądam.
Była O1 kombi ALH++ 150/340
Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200
Jeśli Play to abonament około 100 wtedy warunki będą dobre ja mam jakiś promocyjny 40 a płace w granicach 130-180 jak jestem w Warszawie wszystko,jak poruszam się po kraju albo jestem na Podlasiu dramat nie idzie rozmawiać na+ to że dają dobre telefony i promocje.Na próbę lepiej na kartę brać
Jeśli Play to abonament około 100 wtedy warunki będą dobre ja mam jakiś promocyjny 40 a płace w granicach 130-180 jak jestem w Warszawie wszystko,jak poruszam się po kraju albo jestem na Podlasiu dramat nie idzie rozmawiać na+ to że dają dobre telefony i promocje.Na próbę lepiej na kartę brać
za 100 zeta daja 550 min + 100 min przez 6 m-cy i za free rozmowy w paly przez cały czas umowy
Mam na karte i mam spokoj. Tylko Play oferuje cos takiego, ze za dowolna kwote doladowania (nawet 5zl) konto jest wazne przez rok czasu. Czyli abonament 5zl za caly rok. W orange "zmuszali" mnie co 3 miesiace abym doladowal sie kwota min. 50zl. Jak ktos malo dzwoni to po co ma placic.
VW Vento 1.9TDI 1Z ++ Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj! Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol
Mam dwa Play Fresze - właśnie to konto za 5 PLN na rok to dla mnie jest to. Wcześniej utrzymywałem POP Orange i 400 PLN na karcie poszło się ..... jak zapomniałem przedłużyć tych 3 miesięcy (a z tych numerów tylko sporadycznie smsy są słane).
Jak ktoś nie wie co i jak z zasięgiem - starter Play za 5 PLN, doładowanie za kolejne 5 i sprawdza sobie przez 2-3 miesiące co i jak.
Co do rachunków dzwoniących do mnie. Olałem przeniesienie numeru. Wziąłem numer w Play i każdemu wysłałem SMSa z nowym numerem i że jest on w Play. Jak ktoś się boi kosztów to puszcza mi sygnał i ja oddzwaniam (0,29/min). To chyba fer?
Pozdrawiam
U mnie siostra i ojciec poszli z Ery do PLAYa i nie widza różnicy w rachunkach, a zasięg lipny nieco.
Ktoś tam psioczył na Plusa. Ja mam jeden numer od niemal 15 lat i nie narzekam na abonament.
Płacę 150pln brutto w tym mam 480minut do wszystkich i 200smsów. Wystarcza na moje potrzeby. A PLAY - kometa, błyśnie, przeleci, spadnie.
A wymiana aparatów w plusie tak samo jak w innych sieciach - jak ktoś oczekuje że przy abonamencie 75pln dostanie jakąs kozacką NOKIĘ za złotówkę to gratuluję dobrego humoru.
4X4BKF
Dla każdego coś miłego, każdy musi sobie sprawdzić czego potrzebuje. Ja przeszedłem do Play, kolega do Plusa. I każdy sobie chwali.
Za 49 PLN brutto mam 350 min do pozostałych sieci (Play jest free) przeliczalnych na (chyba) 450 smsów (mało ich piszę). Do kozackich Nokii się nie piszę, zawsze biorę telefon za normalne pieniądze który ma spełnić moje oczekiwania do jego funkcjonalności a nie szpanować. Poprzednio miałem Nokię 6120Classic (w ERZE kazali dopłacać 200 PLN do abonamentu 100/miesiąc), teraz mam Samsunga I5700 (Play chciał ode mnie 1 PLN przy abonamencie 49/miesiąc) który spełnia się u mnie w 1000%. To że nie ma SuperAMOLed ani znaczka z ugryzionym jabłkiem - mi to wisi. Funkcjonalny dla mnie jest i za tą 1 PLN wybaczam mu te wady.
PS - oferta 49/miesiąc to ta 69/miesiąc - trafiłem po prostu w dobrym dla mnie momencie
Dla mnie wyznacznikiem był zasięg od 6 lat mam erę nr. przeniosłem z Orange bo mieli gorszą ofertę dla mnie niż Era dla nowego klienta... co do Play mają moi teściowie którzy mieszkają na obrzeżach Cieszyna i kiepsko z zasięgiem... W Orange zaś u mojej Siostry zasięg na balkonie a w pokoju 1 kreska i nie pogadasz... Era też nie jest hiper super bo np. teraz żona przedłużała umowę to 6x jej zły telefon przywoził kurier aż w końcu poszliśmy do salonu i tam wczoraj odebrała właściwy. W Era mamy sieć rodzinną za free i w zasadzie rozmawiamy w rodzinie za darmo.
Wyzszy koszt polaczen do sieci typu Play konczy sie razem z rokiem 2012.
dobra wiadomość, szkoda tylko, żę tak późno. Teraz to każdy dzwoniący z innej sieci to taki Święty Mikołaj Zobaczymy, czy play będzie też atrakcyjny po 2012, gdy zabraknie "sponsorów"
Komentarz