PLAY

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • hsurim
    Elegance
    • 2006
    • 788
    • Kia
    • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

W ofercie dla firm, kasują wszystkich - http://dlafirm.playmobile.pl/pl/oferta/sme/index.html
    Nie zasuwam ! Prędkość zabija ! Włącz myślenie.

Komentarz

• eX
      Elegance
      • 2006
      • 980

tak jest, kasuja wszystkich, przetestowane wszystkie sieci, narazie play wychodzi najbardziej przyjaznie dla uzytkownika (poza czasami zasiegiem). oferta od salonu nie roznila sie od katalogowej, doradca firmowy zaproponowal na 13 miesiecy upust 50%, na kolejne 11miesiecy 20% upustu, podwojone minuty do wszystkich i standard wewnatrz sieci i stacjonarne za frajer.

Komentarz

• Spili
        Drive
        • 2010
        • 63

Zamieszczone przez Voit
        Spili, nie rozumiem Twoich problemów z zasięgiem.
        Jeśli Plus ma zasięg a PLAY nie, to mój telefon korzysta z sieci Plusa.

Z Plusa uciekłem, bo nie rozumiem polityki tej firmy.
        Nowi klienci otrzymują lepsze oferty niż starzy, przedłużający umowę któryś, kolejny raz.
        To, oraz niekompetentna obsługa telefoniczna była powodem przeniesienia numeru do PLAYa
        Po dwunastu latach pożegnałem się z Plusem.
        To był piękny moment, jak nagle dostali sraczki i zaczęli zasypywać mnie propozycjami darmowych minut, SMSsów, fajnych aparatów i premii punktowych.
        A jeszcze kilka dni wcześniej nie chcieli słyszeć o jakichkolwiek negocjacjach warunków.
        Polecam.
        Ja dokładnie miałem taki sam powód...
        Byłem w Plusie od ich praktycznie samego początku.
        Jak usłyszaem od nich ofertę na kolejny rok to nawet ich nie wyśmiałem bo mi ręce opadły...
        PORAŻKA w traktowaniu starych klientów.
        Obudzili się z ofertami jak dostali z Playa przeniesienie moich numerów
        Dawali więcej ale Playa nie przebili
        Wypiąłem się na nich i przeniosłem 2 numery do Playa.
        Ja na swoim służbowym Plusie mam zasięg w domu full a żona i córa w Playu ledwo co...

Co do rachunków Playa nie mogę narzekać...

I podobnie powiem Wam kopnąłem w dupę Cyfrę+ po chyba 10 latach - i to zawsze na max abonamencie i kasę sami sobie z konta pobierali - klient marzenie
        Powód taki sam...
        Oferta dla super klienta na kolejny rok. Też nie miałem już siły się śmiać
        Przeszedłem do Polsatu.
        A jak oni mnie wkurzą to n-ke wezmę...

I co jak co ale teraz NIE WARTO BYĆ LOJALNYM wobec sieci GSM czy TV cyfrowych...
        Nie podoba się? Nie chcecie mi dać czego chcę? A cudów nie wymagam...
        To żegnam

Z Play za rok pewnie pójdę gdzieś indziej jak się z nimi nie dogadam...

Wszyscy kasę z nas ciągną ile wlezie...
        Zero litości mam teraz dla nich...
        Nie to nie
        Numeru mi nie zmienią

A jak tylko u mnie wejdzie Netia czy dialog czy inne takie to i dla zasady neostradę kopnę w d***

Komentarz

• Voit
          Elegance
          • 2010
          • 816

Zamieszczone przez Spili
          (...)Ja na swoim służbowym Plusie mam zasięg w domu full a żona i córa w Playu ledwo co...
          (...)
          Jaki w takiej sytuacji wyświetla się identyfikator sieci w telefonach żony i córki?
          PLAY czy PLus?
          Może w ustawieniach aparatów trzeba zmienić wybór sieci?
          Mój telefon robi to automatycznie.
          W miejscach gdzie PLAY ma słaby zasięg, telefon łączy się z siecią Plusa.
          Może zapytaj w salonie PLAYa?

Komentarz

• grzegorzp
            Drive
            • 2008
            • 90

PLAY d=między innymi dlatego jest najlepszy, że stałym klientom daje najlepszą możliwą ofertę (dla nowych) i jeszcze od tej oferty rabat za to, że jest się stałym klientem.
            mnie z roku na rok zaskakują,
            rok temu myślałem że mam dobrą ofertę i jak przyszedłem przedłużyć (oferta dla firm) to dali mi za 66zł brutto czyli 54zł netto
            ma 540min do wszystkich sieci
            do play i na stacjonarne za darmo
            umowa na 24miesiące i do tego jeszcze zestaw ps3 które kosztuje 1400-1500 dostałem za 400. a ps3 i tak chciałem kupić
            jak dla mnie oferta nie do pobicia

po odjęciu wartości ps3 (1000zł) wychodzi na to że abonament mnie kosztuje
            24,3zł miesięcznie za 540min i darmowe do play i na stacjonarne... nieźle co? ciekawe która sieć to pobije?

Komentarz

• hsurim
              Elegance
              • 2006
              • 788
              • Kia
              • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Oczywiście warto wiedzieć, iż nie wszystkie oferty (dla firm) są dostępne w salonach - a tylko u DB.

Komentarz

• grzegorzp
                Drive
                • 2008
                • 90

w play czy w innych sieciach? bo ja po zmianie z orange na play parę lat temu
                zawsze tego typu oferty dostawałem w salonach...
                znasz praktykę w play że doradcy biznesowi dają lepsze oferty czy mówisz o innych sieciach?

Komentarz

• hsurim
                  Elegance
                  • 2006
                  • 788
                  • Kia
                  • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Zamieszczone przez grzegorzp
                  (...) znasz praktykę w play że doradcy biznesowi dają lepsze oferty czy mówisz o innych sieciach?
                  To nie jest 'tajemnicza' praktyka a (raczej) konkretna oferta.
                  http://dlafirm.playmobile.pl/pl/oferta/sme/index.html - tego nie otrzymasz w żadnym salonie a tylko i wyłącznie u DB.

Komentarz

• enemik
                    Rider
                    • 2009
                    • 397

hmm nawet nie wiedziałem że takie drobne pytanie czy na forum jest przedstawiciel PLAY wywoła taka dyskusję ale dzieki wszystkim za wyrażone opinie wasze za i przeciw i teraz się muszę zastanowić
                    JEST O2FL kombi 1,8TSI
                    BYŁA czerwona Fabia I kombi 1.4 16V 74kw/101km 2005r

Komentarz

• grzegorzp
                      Drive
                      • 2008
                      • 90

Zamieszczone przez hsurim
                      (...) znasz praktykę w play że doradcy biznesowi dają lepsze oferty czy mówisz o innych sieciach?
                      To nie jest 'tajemnicza' praktyka a (raczej) konkretna oferta.
                      http://dlafirm.playmobile.pl/pl/oferta/sme/index.html - tego nie otrzymasz w żadnym salonie a tylko i wyłącznie u DB.
                      no to przecież Ci napisałem że ja dostałem w salonie DUŻO lepszą,
                      minuta kosztuje w abonamencie 12,6gr BRUTTO a poza 14gr plus vat czyli dużo taniej niż w przytoczonym przez Ciebie linku... gdzie jest napisane że "już od 18gr netto"
                      (nie licząc "ps3")
                      nie bardzo rozumiem na jakiej podstawie mówisz, że u DB będzie taniej, z mojego doświadczenia PLAY jako jedyna firma oferty daje oficjalnie, a nie w kuluarach trzeba
                      wyszarpywać podstępem jak w innych sieciach.
                      za to właśnie ich najbardziej cenię, bo przychodzę jak człowiek do salonu i dostajesz oficjalnie najlepszą ofertę jaką mają, a ni musisz się z DB targować jak na bazarze.

Komentarz

• hsurim
                        Elegance
                        • 2006
                        • 788
                        • Kia
                        • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

(...)
                        no to przecież Ci napisałem że ja dostałem w salonie DUŻO lepszą
                        (...)
                        OK, ale dostałeś to jako przedłużenie umowy.
                        Ja cały czas mówię o warunkach podpisania nowej umowy i wówczas u DB nie musisz się targować, gdyż takie warunki to standard - dodatkowo DB przyjeżdża do Ciebie tam gdzie Ty chcesz i kiedy chcesz.
                        Porównaj sobie warunki dla firm u DB i te w salonie, to zrozumiesz o czym mówię.
                        Warunki otrzymane w salonie - http://dlafirm.playmobile.pl/pl/prom...rne/index.html
                        Warunki otrzymane u DB - http://dlafirm.playmobile.pl/pl/oferta/sme/index.html
                        Porównaj sobie kwotę abonamentu, cenę minuty, ilość tych minut w abonamencie, oraz weź pod uwagę fakt, iż w ofercie salonowej za SMS/MMS i Internet płacisz dodatkowo
                        U DB masz ofertę złotówkową - tzn. wykorzystujesz określoną kwotę na: rozmowy, SMS/MMS, czy Internet.
                        O warunkach przedłużenia u DB - jakie otrzymał - wspominał jeden z Kolegów.
                        Zamieszczone przez eX
                        tak jest, kasuja wszystkich, przetestowane wszystkie sieci, narazie play wychodzi najbardziej przyjaznie dla uzytkownika (poza czasami zasiegiem). oferta od salonu nie roznila sie od katalogowej, doradca firmowy zaproponowal na 13 miesiecy upust 50%, na kolejne 11miesiecy 20% upustu, podwojone minuty do wszystkich i standard wewnatrz sieci i stacjonarne za frajer.
                        Podsumowują ... każdy korzysta z tego gdzie mu lepiej, lub (i) taniej.
                        Ja zdecydowanie wybrałem DB.

Pozdrawiam.

Komentarz

• eX
                          Elegance
                          • 2006
                          • 980

ja tez teraz i wylacznie rozmawial bym jeszcze raz z DB, kumata babka w salonie play sama zaproponowala rozmowy z DB, bo oni moga wiecej.

moj przypadek, DB chcial po nowym roku finalizowac umowe, co mi bylo na reke, ale oferta ktora mnie interesowalabyla do konca grudnia, tak czy siak zalatwil w polowie stycznia ta oferte i dodal dodatkowe rabaty o ktorych pisalem wczesniej.

Komentarz

• hsurim
                            Elegance
                            • 2006
                            • 788
                            • Kia
                            • AGR 1.9 TDI VP 90 KM

Szczerze mówiąc, to mam mieszane odczucia co do dostępu do tych - jakże przecież różniących się !!! - ofert dla firm. :wink:
                            W interesie salonów (na własnym rozrachunku) nie leży informowanie o możliwościach u DB - tracą przecież klienta

Komentarz

• eX
                              Elegance
                              • 2006
                              • 980

tak nie dokonca, jeden salon moze miec DB lub dwoch, i dostawac z tego tytulu takze profity, wiec i w interesie salonu jest dbanie o klienta biznesowego, a jak klient dostanie slaba oferte to pojdzie gdzie indziej, wiec wiecej traca niz zyskuja.

Komentarz

Pracuję...