Silnik 2.0 TDI BSS w skodzie Superb- warto czy nie?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nadol93
    Classic
    • 2010
    • 31

Zamieszczone przez marlej108
    Hujdaj dal takie ceny, zeby sprawdzic czy sie auta beda sprzedawac.. i ponoc sie sprzedaja (przynajmniej Elantra bo o tym mowil).
    marlej108, szczerze mówiąc jakos watpię w tą sprzedaż W Lublinie są 2 salony Hundaia a poza 1 szt. i40 sedan (bardzo ładny jest ten sedan !!) przywleczoną przez kogoś z USA nie widziałem ani jednego i40 czy Elantry, a auta te są w sprzedaży już dobry miesiąc czasu. Myślę że to był tekst sprzedawcy pod tzw. publiczkę. Po prostu ceny są za wysokie jak na tę markę. Auta owszem są o.k. ale znaczek jeszcze nie "dorósł" do takich cen i nikt za Hundaia nie zapłaci tyle co za VW, Hondę czy Mazdę.
    P.S.
    W najnowszym Auto Motor i Sport jest porównanie i40 z Mazdą 6 kombi i Peugeotem 408 kombi i .... Hundai wygrywa !! Druga jest Mazda. Trzeci Peugeot. Ale z tej trójki najdroży jest ... Hundai (131 tys zł) :shock:
  • lukanio63
    Ambiente
    • 2009
    • 202

Przymierzam sie do kupna uzywanego Superba (2005-2007), ale niestety wybor aut z silnikiem 1.9 TDI i dobrym wyposazeniem na rynku angielskim jest maly, wiec zaczolem zastanawiac sie nad 2.0TDI (domyslam sie ze to BSS, bo chyba tylko taki byl wkladany w tych rocznikach- jak sie myle to niech mnie ktos poprawi). Troszeczke poczytalem i opinie nie sa najlepsze. Jednak malo jest konkretow. Podpowiedzcie mi prosze- warto ladowac sie w ten silnik? Auto, ktore jade ogladac ma nalatane 165.000 km i pelna historie serwisowania, wiec tragedii nie ma.
    Na co zwrocic uwage przy ogladaniu?
    Wyczytalem, ze jest problem z pompa oleju w tych silnikach, co skutkuje zatarciem silnika. Czy mozna temu jakos zapobiec? Jak jest z wytrzymaloscia turbawek i dwumasy w BSS?
    Poradzcie prosze, bo mam troche metlik w glowie. Jedni mowia 2.0 jest ok, a inni ze to shit najgorszy!?
    Jest: Skoda Octavia 2 VRS BMN+
    Byla: Skoda Octavia 2 Laurin & Klement Estate
    Superstar 3900 + Sirio Megawatt 4000

Komentarz

• sew1981
      RS
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2009
      • 10917
      • Fiat

ja bym w 2.0 bss nie wchodził.Chyba, że chcesz na start to rozbierać i coś przerabiać sam, poczytaj to:

Komentarz

Pracuję...