Wgranie nowego softu do telewizora Grundig

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kris4724
    Drive
    • 2010
    • 55

Poszperałem i ku potomnym.

1. Winter Tyres ustawia się z poziomu setup w MFA, to powodują komunikat o przekroczeniu prędkości.

2. Speed warning ustawia się z poziomu wyświetlania, spalanie, zasięg baku itd. itp. Tam jest opcja speed warning i wduszając ok na manetce ustawia prędkość którą się jedzie jako speed warning.
  • kiszczu
    Drive
    • 2008
    • 73

Witam.
    Mam problem z moim telewizorem LCD firmy Grundig. Problem polega na tym, że podłączając dekoder telewizji cyfrowej do telewizora za pomocą kabla HDMI, telewizor blokuje sygnał z dekodera i nie potrafi wyświetlić obrazu. Telewizor widzi urządzenie ale nie wiadomo dlaczego blokuje sygnał. Diagnoza padła na soft. I teraz pytanie do Was: czy ktoś ma może dostęp do softu firmy grundig, lub zna stronę skąd taki soft będzie można pobrać? Będę wdzięczny za pomoc. Sprawa jest dość pilna (nie lubię płacić za coś z czego w pełni nie mogę korzystać). Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Pozdrawiam
    Łukasz

Komentarz

• makog
      Rider
      • 2010
      • 345

zwroc sie do autoryzowanego serwisu, bo wgrywajac samemu soft, o ile wogole bedziesz w stanie to zrobic, bo samemu mozesz niezle zamieszac
      http://www.wimeb.markomp.net
      Już nie moja Skodzina
      http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=31952

Komentarz

• adamusek
        Rider
        • 2010
        • 331

niekoniecznie serwis - to zalezy czy udostepniają formware - np do samsungow wgrywa sie i zaciąga z sieci internet.
        Jaki masz model tego TV ??
        Prowadzi NaviExpert Lifetime
        Ostrzega Yanosik
        Nagrywa Vicovation TF-2 EZ

Komentarz

• kowal 2002
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 5161

kiszczu, daj coś więcej, model TV, jaki dekoder? Albo jest problem z rozdziałką ( TV może nie obsługiwać pewnych rozdzielczości po HDMI, szczególnie w opcji progressive ), albo masz problem z HDCP ( zabezpieczenie przed przesyłaniem/kopiowaniem, prawa autorskie itp ).
          Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
          Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• Bili
            Rider
            • 2010
            • 373
            • Octavia II combi (1Z5)
            • BKD 2.0 TDI 140 KM

A nie pasz przypadkiem problemów z HDCP. Być może dekoder wymaga a telewizor nie posiada.
            Jak wyżej podaj dokładniejsze informacje.
            Pozdrawiam.
            Michał

Komentarz

• kiszczu
              Drive
              • 2008
              • 73

Model telewizora to Grundig Vision 7 42-7851T, natomiast dekoder to 2-dniowy Pace z Cyfry.
              Kontaktowałem się w tej sprawie z Grundig Polska, a dokładnie z ich autoryzowanym serwisem z siedzibą w Kaliszu i dowiedziałem się, że nie są wgrywane nowe wersje softu przez ten serwis.
              W grę wchodziłaby tylko wymiana całej płyty głównej. W serwisie koszt nieznany. Dzwoniłem do zwykłego serwisu RTV blisko mnie i tam policzyli sobie ok 700zł z robocizną. Jeżeli nie wymyślę czegoś z tym softem to chyba zdecyduję się na wymianę tej płyty.
              Co do problemów z HDCP to średnio co drugie podpinane urządzenie nie działa pod HDMI ( i nie ma znaczenia czy to kino domowe czy dekoder- w sumie testowałem 4 kina domowe różnych marek i 3 dekodery cyfrowe na różnych kablach) wiec to chyba odpada. dzięki za odpowiedzi.
              pozdrawiam
              kiszczu

Komentarz

Pracuję...