Brak zakładki "nagrywanie" w opcjach cd/dvd
Może ktoś zna się na rzeczy, dopiero co instalowałem system na nowo i znowu zakładki nie ma.
Próbowałem już instalować ASAPI, kombinowałem też w menedżerze urządzeń z kontrolerami IDE ATA/ATAPI itp
Jak na razie nic nie pomaga :evil:
Obstawiam na rejestr, ale na tym się za bardzo nie znam :cry:
xp sp3, brakuje we właściwościach CD/DVD, czyli wchodzę w mój komputer, prawym na stacja dysków i właściwości
jest tylko ogólne, autoodtwarzanie i sprzęt
więc tak
ogólnie to nagrywa, nawet z poziomu XP bo było zaznaczone na karcie, z tym że teraz tej karty nie ma
Sterowniki wszystko było i myślę że są ok, w ostatnią niedziele formatowałem.
Przed formatem jeszcze do tego był problem z wejściem w dysk wymienny gdy dvd buło puste, teraz tego nie ma, klikam i wchodzi a wcześniej jakiś błąd wywalało że brak dostępu czy coś :|
No i szukam przyczyny.
Może jakiś program to "zeżarł" , ostatni przed formatem i po jaki instalowałem to Sony Architect
Druga opcja to coś z rejestrem bo czasami go czyszczę CC albo RegC
Spróbuj w Menedżerze urządzeń usunąć ten napęd CD/DVD i uruchom Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzętu. Może ponowne wykrycie urządzenia zapewni prawidłowe ustawienia.
Czy nie przekładałeś zworki w nagrywarce?
Jeszcze jedna sprawa - nie miałeś jakiegoś programu wyciszania napędu? Spotkałem się kiedyś z przypadkiem w laptopie Toshiby, że program się integruje z driverami od napędu, a po odinstalowaniu w magiczny sposób "wsiąkł" napęd :shock: Wszelkie sposoby zainstalowania sterowników, sztuczki w rejestrze zawiodły... Nawet przywracanie systemu nie pomogło. Dopiero format i reinstalacja systemu dały radę...
Hunter, dzięki za linka ale właśnie jestem w połowie recovery, ale myślę że problem pojawi się.
Jeszcze raz dzięki za pomoc :wink:
[ Dodano: Wto 01 Mar, 11 19:20 ]
zapomniałem napisać że znalazł się winowajca, a dokładnie to jego brak, bo go ostatnio wywalałem
mianowicie HP Credential Manager for ProcetcTools :diabelski_usmiech
Komentarz