witam. mam problem z odzyskaniem kasy po handlu z jurek-ce. najpierw wpłaciłem za przesyłkę, potem za towar wpłaciłem u kuriera. problem w tym, że do kwoty za towar facet doliczył znowu koszt przesyłki o czym go od razu poinformowałem telefonicznie, obiecał oddać. druga sprawa, to że towar nie został konkretnie opisany, a ja uwierzyłem w opis i zapewnienie sprzedawcy. o tym też go informowałem w w/w rozmowie telefonicznej. następny problem to kilkudniowe unikanie kontaktu forum/telefon, bo niby wyjazd za granicę. sprawa trwa już 3 tygodnie i myślę, że czas to zakończyć "jak biali, cywilizowani ludzie" /tylko proszę bez gadania że rasista, bo tak się mówi/, czyli poprzez policję i sąd. 2x podawałem nr konta do wpłaty, zwrot miał być najpóźniej do piątku /02.25/. czas minął, niestety, a ja mam na co wydawać pieniądze, nie będę komuś fundował "wyjazdów zagranicznych", bo nie jestem filantropem jakby ktoś chciał, to dane personalne faceta wyślę na pw, dodam że jurek-ce jest z katowic, a o "mafii" ze śląska była już sprawa na forum. może czas zakończyć ten proceder?
Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Tony065, o kurcze, coś mnie tknęło w rozmowie z gościem przez telefon, miał ciekawą ofertę na Columbusa ale właśnie po rozmowie z nim zrezygnowałem. Umówił się ze mną na telefon na dzień następny kiedy będę na Śląsku, dzwonię a gość mówi, że jest na nartach. To co, kurcze taki spontan, nie wiedział dzień wcześniej, że jedzie? Dobrze, że nic z nim nie załatwiałem. Mam nadzieję, że uda Ci się odzyskać kasę!
z mojej strony wszystkie przypuszczenia i namiary poszły do Ciebie na pw
ASO Skoda Warszawa Ursynów ul.Gruchacza 39 - najlepsze ceny w Polsce na hasło :Octavia Club Polska
Kontakt mailowy w sprawie wyceny części: [email protected] (p.Adam Wiśniewski, p.Łukasz Poniatowski i p.Kamil Banaszek) , tel.22-549-10-60
Coś dziwnego się dzieje,że wszyscy forumowi naciągacze pochodzą ze Sląska.
Ja trafiłem na usera dosyć długo obecnego na forum,który sprzedawał graty ze sprzedanej O1.
Kupiłem u niego stalową osłonę silnika.Przywiózł ją nawet do Lublina(przy okazji),niestety zapomniał o podkładkach gumowo-metalowych.Obiecał je podesłać w najbliższym tygodniu.Do tej pory nie ma.
Transakcja miała miejsce w listopadzie 2010.Od tamtej pory nie odbiera telefonu,pod swoim nickiem nie bywa na forum i nie odbiera PW,nie odpowiada na GG.
Prawdopodobnie ma nowe konto na forum i inny nick.
W listopadzie ub.roku miał nick lukaszrys.W opisie miał Tyskie szosy.
Transakcja miała miejsce w listopadzie 2010.Od tamtej pory nie odbiera telefonu,pod swoim nickiem nie bywa na forum i nie odbiera PW,nie odpowiada na GG.
Prawdopodobnie ma nowe konto na forum i inny nick.
W listopadzie ub.roku miał nick lukaszrys.W opisie miał Tyskie szosy.
Prawdopodobnie nie, bo ta osobe nic nie laczy z oszustami o ktorych mowa powyzej.
Po kontakcie PW z Tony065, mogę powiedzieć, że jest to mój "funfel" pawulon_rs, a wymieniłbym też inne nicki, ale niech to potwierdzi Tony065. Wymień wszystkie nicki, które podejrzewasz, że są jego.
Koleś telefony ma na kartę, nigdy nie są oczywiście zarejestrowane i zmienia je tak często jak rękawiczki. Będzie ciężko, ale męcz sk... ile wlezie.
Reasumując: chodzi o dwa osobne tryby dochodzenia należności, w zależności od charakteru sprzedaży (konsumenckiej: FIRMA--->OS>FIZ czy pozakonsumenckiej OD.FIZ--->OS.FIZ)
jurek-ce oddał ostatecznie kasę. jego drugie konto to paweł-sk. i nie wyprze się tego, bo sam to potwierdził, odpowiadając na moją "zaczepkę słowną" i wymieniając fakty o których nie powinien wiedzieć. ponadto od paweł-sk dostałem na maila te same zdjęcia co widnieją na alledrogo na koncie jurka-ce /paulomoto/. facet chyba jest nie poważny, bo myślał, że się nie połapię, że pokazuje mi fotki, które już gdzieś jako ktoś inny zamieścił. no chyba, że ktoś znowu komuś "pożyczył konto" :lol: :lol: :lol: ten numer już był tutaj przerabiany i chyba ekipa próbuje po raz kolejny szczęścia na alledrogo, bo po ilości znaków wodnych na fotkach można stwierdzić, że te same zdjęcia były na kilku kontach. jak dla mnie sprawa jest zamknięta, ale tym dwóm kolesiom to powinniśmy podziękować ozięble z nutką ironii... oczywiście nie omieszkam poinformować administracji innych forów motoryzacyjnych o tym zajściu, aby przestrzec innych przed "interesami" z "Pawłem", "Jurkiem" i spółką z Katowic /bez obrazy dla reszty Katowic/.
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
jak dla mnie to połowiczne rozwiązanie problemu, bo złosiejowi powinno ucinać się łapy przy samej du..ie za wyciąganie ich po nie należną kasę. rozmawiałem z policjantem i na takie x2 naliczanie opłaty za przesyłkę jest §, bo ta druga pobrana kwota to jest nielegalny dochód i może się za to wziąć US, a oni wiadomo, że niejedną firmę zamknęli za takie "drobiazgi".
@ by Tune-up Gdańsk
Antek
Katowice nie są wcale takie złe Z tego co gdzieś słyszałem to przychyliłbym się do zdania Tony065, Ucinając ręce przy samej d... można ją jeszcze skopać
Komentarz