Po co korzystac z czegos takiego, jak rzadowa aplikacja dziala i nie ma z nia problemow, no chyba ze wysylamy w tym samym dniu swoj PIT co inni przesylaja swoj VAT. Tak bylo rok albo dwa temu, kiedy to system przysiadl dosc mocno :twisted:
Podatek
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Agamek12Szlachetna paczka - razem zmieniamy świat na lepsze"
US przyjął PIT z dopiskiem o paczce na dole.Zamieszczone przez skipper.uPIT/UZ - Formularz przeznaczony jest dla podatników, którzy w zeznaniu podatkowym PIT-36 albo PIT-37 za 2014 r. korzystają z ulgi na dzieci, a kwota przysługującego odliczenia jest wyższa od kwoty odliczonej w zeznaniu.
czyli Ciebie raczej nie dotyczy...
Jeżeli podatnik nie wnioskuje o zwrot kwoty ulgi na dziecko, bo wykorzystał ją w pełni odliczając w zeznaniu podatkowym – nie musi składać PIT/UZ.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
A powiedzcie mi prosze, tylko szczerze, jaki jest cel skladania tego PITu recznie w US ??
Przeciez zyjemy w 21 wieku, kazdy tu smiga doskonale w internecie, sciaga sie programik z GOV, tak samo jak taki z innej strony, uzupelnia wszystko i jednym kliknieciem wysylamy. Trzeba tylko miec ze soba PIT z ubieglego roku, zeby autoryzować wysylane zeznanie. Przeciez to zajmuje mniej czasu, niz wycieczka do US, paliwo, bilet, parking, whatever :roll:
Komentarz
-
-
te urzędowe formularze też nie są doskonałe
nie można skojarzyć formularzy np. PIT-D czy PIT-O z Pitem 36, wszystko ręcznie
Oczywiście dla przedsiębiorców nie ma np. PIT-B
Ja co roku używam programu od IPS, można wpisać dowolne dane w 1%
i normalnie wysyła na platformę podawczą MF oraz pobiera/drukuje UPO->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolte urzędowe formularze też nie są doskonałe
nie można skojarzyć formularzy np. PIT-D czy PIT-O z Pitem 36, wszystko ręcznie
Oczywiście dla przedsiębiorców nie ma np. PIT-B
Ja co roku używam programu od IPS, można wpisać dowolne dane w 1%
i normalnie wysyła na platformę podawczą MF oraz pobiera/drukuje UPOSkoda Octavia II FL
Motul 8100 X-Cess 5W40, Filtry Knecht, Świece Beru
https://www.olx.pl/oferty/uzytkownik/2sDZh/
Komentarz
-
-
wow, ja zawsze czekam w miesiącach w US Kartuzy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
Jak macie działalności to PIT to można składać do 20 stycznia, jako jednoczesne rozliczenie ostatniego kwartału (bądź miesiąca) poprzedniego roku. Dzięki temu nie leży wasza kasa w US. Jak jest nadpłata za rok poprzedni to się kompensuje z należnym podatkiem za ostatni kwartał. A jak pomimo tego mamy nadpłatę to w kilka dni jest zwrot.
No chyba że komuś wychodzi że ma dopłacać to się nie opłaca i lepiej przetrzymać kasę do oporu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez krzynolwow, ja zawsze czekam w miesiącach w US Kartuzy->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz